Toto som si doniesol ešte z maratónu ZELANÁ STOPA v B.Bystrici.
Reťaz sa mi roztrhla až doma na druhý deň, keď som sa chcel pohnúť.
Reťaz som samozrejme reklamoval a predajca nerobil, žiadne problémy - dal mi hneď novú.
posledný komentár: 6. 9. 2025 o 15:35
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 16:20
To treba reklamovat.
mrkni tu:
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t=14930&start=30
Tiež si myslím, že to bola vadná séria reťazí, lebo túto vadnú mi v obchode predali v papierovej krabičke a pri reklamácii mi vymenili reťaz, ktorá bola balená v plastovej krabičke.
Ten link čo dal Warzone tiež tomu naznačuje, všetky príspevky sú s podobného obdobia a mne sa možno dostala do rúk práve reťaz s tej vadnej série.
sram rychlospojka je kompatibilna s retazami shimano.... pouzivam rychlospojku bez problemov.... predtym retaz HG-73 ..teraz HG-53
Jednotlivé diely reťaze sú výstrižky.Pri tejto výrobe ani pri kompletáži reťazí nedochádza k niejakému enormnému namáhaniu,takže tam sa vada materiálu neprejavila.Ako skúšajú hotové reťaze neviem.
Zrejme výrobca kúpil chybnú várku pásovej ocele z ktorej sa články vystrihujú.Zanedbal vstupnú kontrolu.Pásovina mohla mať nezodpovedajúce chemické zloženie,nedodržanie tepelného spracovania,vmestky a nečistoty pri válcovaní ocelí.Alebo jednoducho došlo k zámene materiálu pri výrobe.
Čert vie
No fajn, lebo predavac nevedel.
Čert vie
Tipujem na 99% chyba tepelneho spracovania. To 1% by mohla byt narusena struktura pasoviny.
Uňho ako u v podstate "večného začiatočníka" to vidím na asymetrické a dosť nárazové šliapanie, čo iste nerobí reťazi dobre.
vzdy ked som pocul o roztrhnutej retazi, tak som sa uskrnal - nemozne. akurat tak zle znitovana spojka, co som uz komusi videl...
mam za sebou okolo 170 000 km a este ziadna retaz sa mi neroztrhla ak neratam jedno rozpojenie rychlospojky retaze KMC ci co to bola za znacka (rychlospojka nezacvakavala ako na sramke ale sa len zasunula - uz taku nepouzivam). hentaka zavada musi byt chyba vo vyrobe. vada materialu. reklamuj!
nemal som licenciu. cyklistika je moj konicek. teraz zial ich treningy o 16:00 nestiham
ono od roku 1992 do teraz 170 000 km nieje vela!!! co je v priemere smiesnych 10600 km na rok.
cyklisti za taky cas najazdia ovela ovela viac!