Mám túto vidlu v pružinovej verzii, zdvih 130mm a mám nasledujúci problém. Pri jazde po nerovnostiach aj na mieste pri prepružení sa z vidli ozývajú klepavé zvuky.Ide to od spodnej časti nôh. Myslím že sú to buď vydreté alebo uvoľnené klzne púzdra na vonkajších noháh. Mal už niekto podobný problém?
klepanie pojde najskor od pruziny...alebo od dorazov pri vysunuti vidlice. pruzina sa da upravit kuskom duse....vadne puzdra overis volu pri zabrdeni a jemom tlaceni dopredu a dozadu s prstami na guferach
Podobné klepanie sa ozýva aj z iných pružinových vidlíc a ide na 99% o klepanie pružiny o vnútornú nohu ... nemá to vplyv na funkčnosť a stačí vidlicu otvoriť, napraviť plastový "rukáv" natiahnutý na pružine a zas bude všetko OK, alebo ako píe žihadlo, dať tam kúsok z duše.
Ja mám jednu otázku, možno trochu od témy, ale neviem, kam to hodiť:
Kedisy dávno som čítal, že pružinová vidlica má lepší priebeh, ako vzduchová, čo som skúšal ja, ten pocit nemám, čo si o tom myslíte vy? Je citlivejšia vzduchová, alebo pružinová vidlica (berme do úvahy, obe budú nastavené pre jedného jazdca čo najlepšie) Porvnať može asi iba Toru a Recon, keďže obe verzie sa robia coil a air
Ale čo som pozeral tak k tejto vidle čo mám ja tak sa predavajú 4 klzné púzdra. Pravdepodobne ide jedno hore a jedno dole na každej nohe. Čiže z toho vyplýva že ja mám uvoľnené alebo vydreté tie spodné lebo vrch vôľu nemá aspoň si myslím lebo vôľu cítiť odspodu.
pokiaľ sa ti kývajú vnútorné nohy jedná sa o vôľu v púzdrach a tam sú dve možnosti ...buď sú zničené alebo len sa vytiahli zo svojho uloženia ... v každom prípade, ak nemáš zručnosti a skúsenosti s opravovaním vidlice to radšej zanes do servisu alebo niekomu kto sa tomu rozumie...
"zihadlo 5" klepanie pojde najskor od ??? Po tohtorocnom servise v susp.clinic - vymena oleja a nove vrchne gufera sa po prejdeni 1700km zacal ozyvat klepavy zvuk pri zatlaceni aj pruzeni pocas jazdy /vit. video/ Vie mi niekto poradit co to moze byt ... ??? vidla je ale vduchova Tora sl 100 solo air video : https://youtu.be/wHVZQ6im6Hc
noo mne to príde bud niečo v tlmení uvolnené alebo v pružení spodná zátka vnutornej nohy.. tažko ti poviem kým to nemám v ruke pri postupnom rozoberaní....treba skusené ucho a skušanie pri rozborke.... može to byť hocičo uvolnene vnutri nôh.
prave som upresnil ze sa jedna o vzduchovu , a neviem ci sa mam este obratit na susp.servis alebo zhanat novu, pripadne ci na tejto este mozem bez nejakej ujmi jazdit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kedisy dávno som čítal, že pružinová vidlica má lepší priebeh, ako vzduchová, čo som skúšal ja, ten pocit nemám, čo si o tom myslíte vy? Je citlivejšia vzduchová, alebo pružinová vidlica (berme do úvahy, obe budú nastavené pre jedného jazdca čo najlepšie) Porvnať može asi iba Toru a Recon, keďže obe verzie sa robia coil a air