1. unik cez ventilok hore alebo dole na lavej nohe.... zistis nanesenim jarovej vody..bublinkuje-unika
2.okolo zatky lavej nohy, cez zavit.. pod nim je O-kruzok...(vypustit vzduch z oboch komor vysrobovatvrchnu zatku vymenit kruzok namazat vazelinou zavit a zasrobovat)
3.ak zo spodu okolo ventilu tak je tam tiez malicke tesnenie...
4.z ventilov .. vysrobovat autoventyl a vymenit
5. ak medzi komorami nalej na piest z hora 5ml hustejsieho oleja.. ak nepomoze treba ju rozobrat a vymenit O-kruzok na pieste
vsetky tieto tesnenia-Okruzky kupujem vo vodoinstalacnych potrebach
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/rockshox/
tu je toho popisaneho o rebe a problemoch vela:
post426072.html#p426072
Takze asi to od niekial unika, meral som to dnes, vcera som este kus pojazdil, takych 5km..., meral som to oboma sposobmi, bez natlakovania - o 20Psi menej, s natlakovanim o 10Psi menej - negativka, positivka je bez zmeny oboma sposobmi... :/
Tak ako napísal Lapierre, tlak ti klesne vždy keď znovu pripojíš pumpu a keďže negatívna komora je skutočne malá, ten pokles je väčší ako u pozitívnej komory, ktorá je veľká a tak má veľký objem vzduchu.
Roflex:
Pri odskrutkovávaní pumpy nezvykne uniknúť veľa vzduchu. Ten vzduch čo unikne pri odskrutkovávaní pumpy nie je z komory ale z hadičky pumpy. Vtedy keď ten vzduch unikne, je už ventil komory zavretý.
Problém merania nastáva pri nasrkutkovávaní pumpy. Ak ju namotnuješ, unikne z relatívne malého objemu vdzuhu veľká časť do hadičky pumpy a tak je meranie skreslené.
Ak chceš objektívne odmeriať tlak v tejto komore, tak musíš natlakovať hadičku pumpy skôr ako sa otvorí ventil. Každá lepšia pumpa sa dá takto natlakovať. Čiže potom nafúkaš hadičku na očakávaný tlak a definitívne dotiahneš pumpu na ventil a vtedy sa prepojí komora s pumpou. Tlak ktorý nameriaš je určite menej skreslený ako ten čo si meral "klasicky".
Skús teda namerať tlak ešte raz.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44