mam taky problem: kupil som novu retaz shimano HG-70 a ktomu rychlospojku sram 8spd. problemom je to spojit na bajku. moze byt ze je ta retaz od vyroby trochu sirsia , resp. rychlospojka uzsia lebo mi to tam nechce zaskocit. tahal som retaz kolko dalo, plus kombinacky ziadny vysledok
Dakujem
12 s retaze točím rovnako aj ta výdrž zrovnatelna,akurát až do jej vyradenia treba na rozpojenie používať kliešte.
Ta jednorazovost spojky je ťažký alibizmus...
A aj keď som používal olej, resp. neskôr squirt, tak som raz za čas zhodil reťaz a poriadne vyčistil. Dokonca na cesťáku na Shimano reťaz 10s používam Sram spojku, lebo Shimano nemá.....
Reťaz mám: Shimano DEORE CN-M6100 (cena je cca 20 €)
Rýchlospojka tam ide vraj: https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/retaze/spojky-a-nity/shimano-xtr-sm-cn910-rychlospojka-retaze-12-rychlostna-p102530.html?itm_medium=forum#questions (cena je cca 5 €)
Zdá sa mi to neekonomické dávať tam 2-3x novú rýchlospojku, keď to už som pomaly na cene celej reťazi.
Mňa len zmiatlo to, že dal som v smere točenia, ale potom som sa na to pozrel z druhej strany bicykla a tam šípka ide naopak a dilema bola na svete
Preco tak komplikovane? Rovnako ako plášť, t.j. v smere tocenia
Za hlavnú stranu pre orientáciu smerovania šípky na rýchlospojke sa berie strana bicykla od kazety? Viem, že banálna otázka, ale robil som si prvýkrát údržbu reťaze jej zhadzovaním a zabudol som si odfotiť originál stav a teraz ma dosť metie, že pri pohľade z druhej strany bicykla (nie od kazety) šípka smeruje opačne. Ja len pre istotu, či to mám naporiadku..
scontent.fbts7-1.fna.fbcdn.net
Zjavne je spravny smer spojky taky, pri ktorom sa jej cast, ktora sa najviac podoba klasickemu clanku "dotkla" ako prva vacsieho pastorku pri slapani/radeni lahsieho prevodu.