Ahoj. Kúpil som novú prehadzovačku XT, 12 speed. Tak som ju radostne obzeral a všimol som si nesúososť oboch vodiacich koliesok. Doteraz som mal Sram, čo je nepodstatné, ale tam boli vodiace kolieska v jednej rovine. Neviem teda, čo si mám myslieť. Je to OK, nie je? Má niekto dáky postreh? Dajte vedieť. Prikladám aj foto.
Predpokladam,ze tam bola pritiahnuta v zlej polohe.Podla nej sa skratila retaz.
Potom ked ju povolil,tak prehazka zmenila polohu a tym padom je "dlhsia" retaz Nenapina ju a retaz je trochu volna na najmensom prevode.
V uvolnenom stave.V zabere sa nedotyka zrejme.
Dokonca aj z fotky vidim,ze je spodok retaze volný
Toto robi 12s XT ked sa nasrobuje so zle otocenou zapadkou ktora ma dosadat na patku ramu. Zrazu je ako keby dlhsia retaz a neda sa to nejak rozumne nastavit aby bola ta retaz dobre napnuta. POloha vodiacich koliesok vtedy nie je idealna. Vsetko za predpokladu ze to predtym pred rozobratim bolo skutocne dobre.
heh veru. sa mi to stalo, ked som na novy bike daval shimano. musel som dat dlhsiu B-skrutku a vobec som nechapal preco. tisic krat som to kontroloval. pozeral priamo na to, viem ako to ma byt osadene, a nic. nejak som to nastavil k spokojnosti a jazdil. asi o rok som nieco robil a padli mi na to oci. som sa ohodnotil vulgarizmom, vratil povodnu b-skrutku a je dobre.
Keďže ramienko zadrhávalo, zjavne sa tam voda dostala, myslím k tomu čapu a do priestoru, kde sa má otáčať. Je pravda, že spojka bola čistá.
Teraz chodí ramienko hladko, ale pretrváva problém s radením z tretieho najľahšieho na druhý najľahší, inde problém nemám.
Ale asi bude príčina už zodratá kazeta....je to XT kazeta, má 6300 km, dve najväčšie kolečká sú hliníkové, jazdím kopce a asi dosť silovo, keďže s 90+ kilami sa ani inak nedá ?
Bola to kazeta?. Dnes som nahodil novú XT kazetu (+Rotor InSpider Powermeter) a radenie na stojane v poriadku. Snáď zajtra otestujem ?
ivast
ak sme sa pochopili spravne - toto bolo myslene - takto to ma byt ako je to na fotke. mne sa to podarilo nahodit tak, ze B-skrutka sla rovno na patku. nechapal som preco je taka kratka a menil som ju za dlhsiu az po roku na to pozeram, ze to mam ako nahodene pritom viem ako to ma byt a daval som si na to pozor. niekedy ba som mal radsej oddychovat ako nieco robit
Mal som kadejake saltre ale len 12s XT sa mi podarilo nasadit blbo, neviem preco. Mozno preto ze to nie je farebne odlisene, ze sa to da pretocit uplne az tak ze to pri zakladani napohlad vyzera byt dobre, ze to nie je az take mohutne ako na inych saltroch ... neviem ale podarilo sa mi to aj ked som na to potom pri ladeni saltru prisiel.
Mne sa to podarilo na 11 speed XT, dokonca aj origo B skrutka ltt stacila na doladenie. Zistil som to az v terene mozno po pol roku (alebo roku a pol?) ked som pri nejakom technickom probleme otocil bajk na rajdy a sedlo a zhodil som zadne koleso. Neveriacky som na to pozeral, ze ako sa mi to mohlo podarit. Odvtedy sa pri montazi hazky na pätku na to specialne vzdy zameriavam, aby to bolo v spravnej pozicii. Inak celkom dobra statistika. Zda sa, ze dost vela ludi to moze mat zle nahodene.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Veď výšku reťaze nad dolnou vzperou definujú pastorok kazety a prevodník....
Potom ked ju povolil,tak prehazka zmenila polohu a tym padom je "dlhsia" retaz Nenapina ju a retaz je trochu volna na najmensom prevode.
V uvolnenom stave.V zabere sa nedotyka zrejme.
Dokonca aj z fotky vidim,ze je spodok retaze volný
Teraz chodí ramienko hladko, ale pretrváva problém s radením z tretieho najľahšieho na druhý najľahší, inde problém nemám.
Ale asi bude príčina už zodratá kazeta....je to XT kazeta, má 6300 km, dve najväčšie kolečká sú hliníkové, jazdím kopce a asi dosť silovo, keďže s 90+ kilami sa ani inak nedá ?
Bola to kazeta?. Dnes som nahodil novú XT kazetu (+Rotor InSpider Powermeter) a radenie na stojane v poriadku. Snáď zajtra otestujem ?
ak sme sa pochopili spravne - toto bolo myslene - takto to ma byt ako je to na fotke. mne sa to podarilo nahodit tak, ze B-skrutka sla rovno na patku. nechapal som preco je taka kratka a menil som ju za dlhsiu