Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
je to v tom videu predsa, červené je staré, resp. pre Eagle systémy s lankom, biele je pre AXS. možno je aj nejaké ešte staršie biele, ale s tým som sa nestretol
je to v tom videu predsa, červené je staré, resp. pre Eagle systémy s lankom, biele je pre AXS. možno je aj nejaké ešte staršie biele, ale s tým som sa nestretol
Červená mierka bola pre 50 z kazety, biela pre 52 bez ohľadu či je to lankové alebo axs.
plánujem na graveli zmeniť prevody, ešte neviem či ostanem pri 1x s kazetou 10-44 alebo 2x s kazetou 10-33 resp 11-34 od shimana .. každopádne zmením prehadzovač z GX na rival alebo force a akosi nechápem ako je to s flattop reťazou ... v ktorom momente sa stane nevyhnutná - záleží to od prehadzovača? od kazety? alebo od prevodníkov? Skúsite mi to niekto vysvetliť?
Ak ostanem pri 1x tak budem mať force 10-44 kazetu s axs xplr prehadzovačom ale prevodník nebude sram 12spd - treba mi flattop?
Ak 2x tak zrejme nechám shimano 11-34 + sram 12 spd prevodníky a axs prehadzovač ... treba mi flattop?
Ak by som dal flattop reťaz tak či tak, bude to problém?
Pokial budes mat 12sp. kompatibilny prevodnik (nie napr. shimano grx) tak ak sa nemylim flattop cestna retaz (rival, force, red) nieje nevyhnutna a je zamenitelna s beznou 12sp. retazou. Zatial to plati len pri novych axs mtb sadach/retaziach.
Ja jazdim tu tvoju prvu moznost, mam flattop a ziadny problem. Mam ju preto lebo som ju chcel, navyse rival sa da kupit na urovni 20-25€ (a obcas aj force), nevidim dovod preco ozeliet dizajn a jazdit klasiku Vydrz zatial bez chyby, 2200km a ledva silou na druhy zub na mierke. Predpokladam zivotnost na urovni 3-4k km, s cim som spokojny.
Co som hladal info ohladom cestnej shimano/sram kompatibility tak vraj vobec nie. Vraj to ma vsetko ine rozmery , flattop retaz ma ine vnutorne rozmery cize speci kazeta, speci prehadzovacka ... Ked zacnes googlit tak dokonca info ze ani v ramci sramu s Eaglom to nieje kompatibilne... Nakupuje radsej opatrne
Ak to je ako spomina -Pa3k- tak sorry za mylnu info, asi som sa uz sam domotal v tej spleti ne/kompatibility pak s mtb axs saltrom, mtb retazi shimano/sram...
Kazdopadne pri pouzity xplr kazety/saltra nevidim dovod nepouzit aj flattop retaz a co i len rozmyslat nad inou..
Pocujte, dnes po jednom zjazde mi zle hadze X01 salter z najmensieho pastorka hore, nechytil som salter o nic, len to bolo dost divoke...ide to len ked micro prestavim o 4 ...ale to uz hore trocha sucha...stretli ste sa s takymto zazrakom?? Patka ani nic sa neohlo...je pravda ze prevodnik a kazeta uz su do kosa moze to byt tym?
Pocujte, dnes po jednom zjazde mi zle hadze X01 salter z najmensieho pastorka hore, nechytil som salter o nic, len to bolo dost divoke...ide to len ked micro prestavim o 4 ...ale to uz hore trocha sucha...stretli ste sa s takymto zazrakom?? Patka ani nic sa neohlo...je pravda ze prevodnik a kazeta uz su do kosa moze to byt tym?
Mal som podobný problém na mechanickej X01. Výmena vyťahanej reťaze za novú problém okamžite vyriešila. Tak by som pozrel na ten opotrebovaný pohon.
Ano bolo to pohonom bol uz komplet zdraty...
Teraz som ale nahodil novu xx1 kazetu, novy prevodnik novu xx1 retaz a vsetko radi peresne ako ma len pri preradeni ma druhy najvacsi pastorok to nesadne spravne na zuby hladko, ked pretocim dalej uz to sadne...
Ano bolo to pohonom bol uz komplet zdraty...
Teraz som ale nahodil novu xx1 kazetu, novy prevodnik novu xx1 retaz a vsetko radi peresne ako ma len pri preradeni ma druhy najvacsi pastorok to nesadne spravne na zuby hladko, ked pretocim dalej uz to sadne...
Mal som ten istý problém, treba postelovat skrutku b-gap. 1mm hore/dole na polohe jockey wheele vie spraviť veľa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak ktore je to stare a treba pouzit na shimano kazetu?
Červená mierka bola pre 50 z kazety, biela pre 52 bez ohľadu či je to lankové alebo axs.
https://www.emtb-news.de/news/sram-gx-eagle-transmission-e-mtb-schaltung-im-test-evolution-fuer-alle/
Ak ostanem pri 1x tak budem mať force 10-44 kazetu s axs xplr prehadzovačom ale prevodník nebude sram 12spd - treba mi flattop?
Ak 2x tak zrejme nechám shimano 11-34 + sram 12 spd prevodníky a axs prehadzovač ... treba mi flattop?
Ak by som dal flattop reťaz tak či tak, bude to problém?
Ja jazdim tu tvoju prvu moznost, mam flattop a ziadny problem. Mam ju preto lebo som ju chcel, navyse rival sa da kupit na urovni 20-25€ (a obcas aj force), nevidim dovod preco ozeliet dizajn a jazdit klasiku
Kazdopadne pri pouzity xplr kazety/saltra nevidim dovod nepouzit aj flattop retaz a co i len rozmyslat nad inou..
Mal som podobný problém na mechanickej X01. Výmena vyťahanej reťaze za novú problém okamžite vyriešila. Tak by som pozrel na ten opotrebovaný pohon.
Mal som ten istý problém, treba postelovat skrutku b-gap. 1mm hore/dole na polohe jockey wheele vie spraviť veľa.