Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Áno, nehovoríme tu o bočnom skákaní reťaze v smere dovnutra-dovonka od kazety. B-gap skrutkou sa nastavuje vertikálna vzdialenosť vrchneho kolieska šaltra od kazety. Ešte otázka, nastavuješ to podľa červenej (starej) alebo bielej (novej) mierky? Máš full alebo hardtail, lebo vzdialenosť b-gap na fulle treba nastavovať pod sagom = keď sedíš na biku. Sorry ze sa pýtam takto po lopate, ale ci hovoríme o tom istom.
Tool mam ten novy biely, kazeta je 50z, skusal som aj v sagu aj bez sagu mam full, stale bez zmeny... pred tym som mal na asx xtr kazetu a bolo to bez problemov a teraz sram ktory je k tomu stvoreny a toto sa deje...snad po par km si to nejak sadne
Išiel by som pokus-omyl, ani ja nemám na fulle presne podľa bielej šablóny nastavený AXS salter, skus to o 1/4 otáčky dat bližšie ku kazete a ak bude drhnut tak pomaly vzdalovat...sweet spot bude blízko 😉
No sweet spot je tazke najst lebo na stojane to nespravi vzdy ,asi take kazde tretie preradenie na tom druhom pastorku, a skusal som uz fakt tu B skrutku kadejako nic nezabera, jedine co zaberie ked je micro nastavenie velmi nastavene aby hadzalo na dol ale to potom uz zase nepreradi z najtazsieho vobec... ma mi prist aj nahradna patka, len to sa mi nezda fakt som bike nikde nepolozil v zjazde ani salter neni odrveny plus tato nova udh patka sa mi zda akoby bola z nejakeho kompozitu nie hlinikova takze by ju nemalo ohnut
Este pripominam ze to skoci zle len ked nan preradim,potom to kus nadskoci a dalej taham normalne na tom pastorku hladko
Nemali niektore kazety zly dizajn zubov? Aj to sme tu riesili. Aj je to davnejsie vyrobena kazeta, tak to moze byt ten problem co bol na gx kazetach. Niekde som to zachytil aj tu na fore.
Kazeta je vyroba 2023 16week... vsimol som si ze ta nova retaz ma velmi malo, 132.2mm, nove shimana maju 132.4 mozno je to tym preto nesedi obcas ta roztec ked to preradim, uz mam aj novu patku a bez zmeny, no nie vzdy to preskoci ...uvidim casom
Ono to nie je problém AXS, ale tej sady asi. Mne toto isté robilo na mechanike XX1, všetko nové a na tomto druhom pastorku reťaz šla bez toho aby zapadla na stojane. V teréne to radilo celkom fajn, ale na vrcholovú sadu nič moc. Okrem toho ešte niekde na 4ke a 5ke zas nejako zachytávalo reťaz pri spätnom pedálovaní. Celkom dosť mi pomohlo skrátiť reťaz o 2 články, ale aj tak sa to až časom nejako znormalizovalo. Ale také pekné cvakavé preraďovanie ako na inštruktážnych videách mi nehrozí. Aby to šlo uspokojivo musí byť bicykel umytý, všetko čerstvo premazané a predtým vyčistené do vysokého lesku. Pár km v teréne a zas to šuchoce a vydáva pazvuky.
Čiastočne má na to vplyv prehadzovač. Sadu XX1 (reťaz+kazeta) som jazdil s mechanickými XX1(max50Z) XX1(max52Z), XX1 AXS a X01(max50Z). Ten X01 je najviac otrepaný, ale ide to s ním najlepšie.
Riešil som rovnaký problém. Vymenil pätku za novú, vrátil starú. Všetky detailné kombinácie - kombinácii nastavení cez b a dorazy a microshift. Vymenil prevodník, kazetu, reťaz aj celú prehadzku XX1. A nakoniec pomohol k úplnej dokonalosti triviálny trik. Podelil som sa so svojím problémom na FB stránke SRAM a debata sa skrútila na mazanie. Odvtedy voskujem a varím. Kto to ešte neurobil, tak netuší u mňa sa nie lenže vyriešil problém z radením, ale pohon je v úplne inej dimenzii.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
50aj 52...
No sweet spot je tazke najst lebo na stojane to nespravi vzdy ,asi take kazde tretie preradenie na tom druhom pastorku, a skusal som uz fakt tu B skrutku kadejako nic nezabera, jedine co zaberie ked je micro nastavenie velmi nastavene aby hadzalo na dol ale to potom uz zase nepreradi z najtazsieho vobec... ma mi prist aj nahradna patka, len to sa mi nezda fakt som bike nikde nepolozil v zjazde ani salter neni odrveny plus tato nova udh patka sa mi zda akoby bola z nejakeho kompozitu nie hlinikova takze by ju nemalo ohnut
Este pripominam ze to skoci zle len ked nan preradim,potom to kus nadskoci a dalej taham normalne na tom pastorku hladko
Prevodnik je oval Rotor, ze by to muselo si sadnut? To sa mi nezda
https://youtube.com/shorts/hOFNLz9ePb0?si=kAW2nIOZJ-jeUXGM
Pozorujem to aj na najvacsom pastorku ale to iba na stojane , pri pedalovani len na druhom...
Len pre istotu, prevodnik mas kompatibilny s 1x12 eagle?
Čiastočne má na to vplyv prehadzovač. Sadu XX1 (reťaz+kazeta) som jazdil s mechanickými XX1(max50Z) XX1(max52Z), XX1 AXS a X01(max50Z). Ten X01 je najviac otrepaný, ale ide to s ním najlepšie.