Ak je možné tak NX a SX sa vyhni.
Nielenže váži ako kovadlina a o kvalite nemôže byť ani reč ale aj používa starý shimano typ orecha, kde pri 12spd si odkázaný len na NX kazetu alebo Sunrace.
7.0 už má 12spd XT a to je o niekoľko tried lepšie vo všetkom
O cosi? O tri svetelne roky Stavka na istotu, plnohodnotny pohon, voci kompromisnemu GX a nepouzitelnym NX a SX...
Teda pokial sa bavime o serioznom bikovani, pre prilezitostneho hobika je aj NX/SX pouzitelne...
Zalezi co ocakavas, montoval som nedavno NX presne preto ze sa mi nechcelo na HT menit orech. Pokial ti ide o vahu neber, po funkcnej stranke NX radi podla mna velmi dobre zatial na tom mam iba asi 300km. Tak uvidime.
Vahu neriesim, resp. na vahej viem usetrit aj mimo bicykla .. skor mi ide o to aby sa mi to stale nerozladovalo, aby to vydrzalo nejake roky, aj ked popravde na tom milion km zase nenajazdim. Mal som predtym Deore XT M785 na HT a ladenie prehadzovania pocas celych 3rokov nebolo nutne. Bolo to spolahlive a nemal som s tym ziadne problemy.
Myslíš, len radenie? šalter? Celá sada určite nie. A Upozorňujem, že sa nebavím o nejakých mixoch toho a toho ale o OEM sade.
Každopádne fakty sú proti tebe a len kazeta má o 250g viac ako XX1.
Tak si sa pochválil, že si do toho natlačil peniaze aby to malo ako tak slušnú váhu.
Bohužiaľ, NX nie je horšie len vo váhe.(v porovnaní s GX alebo SLX/XT, XTR/XX1 nejdem ani spomínať)
Preco to teraz vsade tak pchaju? Nejde mi do hlavy ze vela bicyklovat v hodnote ~3000e ma radenie NX Eagle. Z toho co vravite je to ako keby na trojtisicovy cestak niekto namontoval Claris. Ako sa to moze tak predavat a preco vyrobcovia do toho idu?
Lebo ostatní nedokážu konkurovať cenám, ktoré na to dáva SRAM. Vidno to na dosť značkách - minulý rok dávali ešte aspoň GX ale tento už je všade v strednej triede NX.
Prečo? Lepší vývar.
Clovek aby sa bal otazku polozit. Hned pride hejt. Tiez tu prezentovat nazor, bez hejtu je ojedinele.
Opat sa tu riesi nieco ine ako bola povodna otazka.
NX radi identicky s GX, nie je tam ziaden rozdiel. Zaklad saltra a aj radenia je identicky. Vaha je rozdielna - ramienko prehadzovacky, kryt radenia, kladky satru nemaju gulickove loziska. Ako celok je to funkcne. Osobne by som pri investicii uprednostnil Shimano XT (popripade SLX)
Upravujem tieto saltre na detske bajky, robim kratsie ramienka, kladky a presnejsi cap. Cely upgrade je do 20€
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nielenže váži ako kovadlina a o kvalite nemôže byť ani reč ale aj používa starý shimano typ orecha, kde pri 12spd si odkázaný len na NX kazetu alebo Sunrace.
7.0 už má 12spd XT a to je o niekoľko tried lepšie vo všetkom
Teda pokial sa bavime o serioznom bikovani, pre prilezitostneho hobika je aj NX/SX pouzitelne...
Myslíš, len radenie? šalter? Celá sada určite nie. A Upozorňujem, že sa nebavím o nejakých mixoch toho a toho ale o OEM sade.
Každopádne fakty sú proti tebe a len kazeta má o 250g viac ako XX1.
11s je na tom podobne.
Ten 11s je uplne spoľahlivý a presny. Radi velmi pekne.
Je pravda, ze menim tazke ramienko za karbon a cap za titanovy.
Radenie bez upravy a vsetko ide ako ma.
Bohužiaľ, NX nie je horšie len vo váhe.(v porovnaní s GX alebo SLX/XT, XTR/XX1 nejdem ani spomínať)
Vymenis ramienko, kladky, cap a potom porovnavas hmotnosti?
Prečo? Lepší vývar.
Opat sa tu riesi nieco ine ako bola povodna otazka.
NX radi identicky s GX, nie je tam ziaden rozdiel. Zaklad saltra a aj radenia je identicky. Vaha je rozdielna - ramienko prehadzovacky, kryt radenia, kladky satru nemaju gulickove loziska. Ako celok je to funkcne. Osobne by som pri investicii uprednostnil Shimano XT (popripade SLX)
Upravujem tieto saltre na detske bajky, robim kratsie ramienka, kladky a presnejsi cap. Cely upgrade je do 20€
Tj. za malo penazi vela muziky.