uvazujem nad kupou Canyon Lux CF 6.0 (kedze vyssia verzia so Shimanom ma dlhy cas dodania).
https://www.canyon.com/en-at/mountain-bikes/cross-country-bikes/lux/lux-cf-sl-6.0/2433.html
Jedina chyba pre mna ako fanusika Shimana je ze ma SRAM.
Mate niekto skusenost s tymto radenim (NX Eagle) a viete mi povedat ci sa mi to oplati?
Nechcem menit hned po kupe cele radenie
posledný komentár: 23. 4. 2014 o 7:18
Nielenže váži ako kovadlina a o kvalite nemôže byť ani reč ale aj používa starý shimano typ orecha, kde pri 12spd si odkázaný len na NX kazetu alebo Sunrace.
7.0 už má 12spd XT a to je o niekoľko tried lepšie vo všetkom
Teda pokial sa bavime o serioznom bikovani, pre prilezitostneho hobika je aj NX/SX pouzitelne...
Myslíš, len radenie? šalter? Celá sada určite nie. A Upozorňujem, že sa nebavím o nejakých mixoch toho a toho ale o OEM sade.
Každopádne fakty sú proti tebe a len kazeta má o 250g viac ako XX1.
11s je na tom podobne.
Ten 11s je uplne spoľahlivý a presny. Radi velmi pekne.
Je pravda, ze menim tazke ramienko za karbon a cap za titanovy.
Radenie bez upravy a vsetko ide ako ma.
Bohužiaľ, NX nie je horšie len vo váhe.(v porovnaní s GX alebo SLX/XT, XTR/XX1 nejdem ani spomínať)
Vymenis ramienko, kladky, cap a potom porovnavas hmotnosti?
Prečo? Lepší vývar.
Opat sa tu riesi nieco ine ako bola povodna otazka.
NX radi identicky s GX, nie je tam ziaden rozdiel. Zaklad saltra a aj radenia je identicky. Vaha je rozdielna - ramienko prehadzovacky, kryt radenia, kladky satru nemaju gulickove loziska. Ako celok je to funkcne. Osobne by som pri investicii uprednostnil Shimano XT (popripade SLX)
Upravujem tieto saltre na detske bajky, robim kratsie ramienka, kladky a presnejsi cap. Cely upgrade je do 20€
Tj. za malo penazi vela muziky.