triki: ked sa do bowdenu dostane spina hlavne male kamienky vyrobia brusnu pastu a tym sa znici vnutro bowdenu kedze je ohnuty o aspon 270 stupnov to trenie co tam nastava pri radeni postupne vytvori zliabok a dostane sa lanko az na oselove alebo ake tam su draty a preto to potom zle radi. Viem z vlastnej skusenoti ze ked som jazdil na shimane musel som casto radit stylom dve tam jedno spat aby mi to preradilo na spravny prevod, akonahle som vymenil bowden (stacilo zadny) radilo to vyborne to je pravda ale nemal som chut ani financie na to aby som stale menil bowdeny. Proste na Srame to je riesene bez toho ohybu a ako som spominal je tam pomer 1:1 nie ako na shimane 1:2 co je hned jasne ze ked je spinavy bowden moze ti to preradit niekde medzi dva prevody a preto sa stavalo co som uz napisal radenie dva tam jedno spat. Nikdo ma nepresvedci ze simano je lepsie. A co si spominal nech sa pozrem kolko ludi jazdi shimano a sram tak shimano jazdia ludia ktory ho dostali a dostavaju aj nove bowdeny po kazdom treninku a ludia ktory nie su velmi zasveteni do problemu a tym ze shimano je ovela rozsirenejsie ako sram nemaju vlastne ani na vyber. Jasne ze niekto napriklad ako matt pise jazdil aj aj a nepochybujem ze sa do tych veci vyzna lebo ho poznam ale asi sa mu paci viac shimano a radi dobre ale ako som spominal vyzaduje si vacsiu udrzbu.
nie je to len o lankach,jazdil som pred tym len HT na nich som nemal nikdy problem ,ale ako nahle som presiel na fulla,musel som stale dostelovavat.Doma na stojane to radilo perfektne(XT),akonahle som vosiel na povrch,kde to trochu triaslo uz to nechcelo radit a to bola hlavna pricina preco som sa popozeral po niecom inom(X9).Odkedy som ho nahodil a nasteloval(maj),som sa ho este nedotkol a radi presne a rychlo,co bolo niekedy u shimana problem,hlavne pod zatazou ,to som vzdy pouzival shimano(deore,LX,XT...a vsetko nizsie) s klasickou pruzinou..asi tak
(XT),akonahle som vosiel na povrch,kde to trochu triaslo uz to nechcelo radit a to bola hlavna pricina preco som sa popozeral po niecom inom(X9).Odkedy som ho nahodil a nasteloval(maj),som sa ho este nedotkol a radi presne a rychlo
zo shimanom som nemal nikdy za 15 rokov problém zajdil som DX,XT,XTR a bez problémov nikdy som nadolaďoval počas sezóny nikdy som nemal bordel v bovdenoch všetko radí ako má.
no ja som zacinal na deore a nemal som s tym ziadne problemy a jazdil som na tom aj cez zimu.A to ze ked to trosku zatrasie tak ti to nechce radit sa na mna nehnevaj,ale vacsiu hlupost som este nepocul.Ja mam teraz XT inverz a je to este lepsie ako klasicka pruzina.
zo shimanom som nemal nikdy za 15 rokov problém zajdil som DX,XT,XTR a bez problémov nikdy som nadolaďoval počas sezóny nikdy som nemal bordel v bovdenoch všetko radí ako má.
Moj názor je shimano ale už ty prehadzovačky robia dost mekké na čepoch pametám že boli daleko tvrdšie a hned neboli rozhrkané.Osobne jazdím na dvoch bikoch Xt ale musím menit často lanka a bowdní a promazávat po blatovich závodoch každý kusok.Hodne častí problém u Shimana je šponovačí doraz ktory sa často umí prervat cez ten hlinikoví doraz a stavá sa to u XT,LX,deore.Sram má daleko tvrdší chod.Nieje tak presní.Čo bych doporučil tak je new XTR to je krasní chod ale určite bude citlivé na nečistoti.
prosim Vas tu sa bavime o shimane XT podla mna ked som ho daval dozadu tak som spravil asi naj vec...je pevne dobre radi ma dobry dizajn a akoze kdo nadava uz aj na tento menic ze mu je slabi a ze nestiha nech zacne jazdit racej na motorke
MakoXC: jazdil si uz sram lebo tu sa bavime o porovnani tych dvoch a ja som jazdil aj shimano atiez som si myslel ze je to uplne super vec ale ked som to musel servisovat kazdy mesiac aby mi to aspon tyzden chodilo dobre tak ma to prestalo bavit. takze vyskusaj sram a potm mozes porovnavat, nevravim ze je shimano zle, ale vyzaduje si mnoho sevrvisu.
MakoXC: jazdil si uz sram lebo tu sa bavime o porovnani tych dvoch a ja som jazdil aj shimano atiez som si myslel ze je to uplne super vec ale ked som to musel servisovat kazdy mesiac aby mi to aspon tyzden chodilo dobre tak ma to prestalo bavit. takze vyskusaj sram a potm mozes porovnavat, nevravim ze je shimano zle, ale vyzaduje si mnoho sevrvisu.
no ja neviem ja si cely servis robim doma sam a poviem ti ze moc sa nenarobim ono to mozno zavisi aj od konkretneho kusu nie??...mozno si nemal stastie alebo si ho pokrivil a ani o tom nevies alebo cosi take..
vsetko to zavisi len od toho kde a v akych podmienkach jazdite...
ja osobne jazdim XT DC+salter a nemam ziadne problemy... samozrejme ze po pretekoch alebo vyjazdoch ked je cely bike obaleny v blate sa musi vsetko dostelovat - teda aspon v mojom pripade, kedze si potrpim na absolutne presny chod...
zeby Sram atomaticky odpudzoval vsetky necistoty ( dokonca aj z bovdenov) tak to fakt neviem )
ale jedno je iste XT menice vydrzia brutal dlho
Môj oco mal lx 8 rokov a bol s ním taký spokojný že ked si išiel tento vlastne už minulý rok kupovať bike tak nachcel iný ako mal. Bola to nejaká piranha z crmo a jazdil na nej bez menších problémov skoro do vianoc
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Akoze prepac....
Presne na to narazam... asi jazdime ine shimano
no ja neviem ja si cely servis robim doma sam a poviem ti ze moc sa nenarobim ono to mozno zavisi aj od konkretneho kusu nie??...mozno si nemal stastie alebo si ho pokrivil a ani o tom nevies alebo cosi take..
ti hovorim 100 ludi 100 chuti mozno je to len vec kusu...ja problemi s XTckom zatial nemam nemam
ja osobne jazdim XT DC+salter a nemam ziadne problemy... samozrejme ze po pretekoch alebo vyjazdoch ked je cely bike obaleny v blate sa musi vsetko dostelovat - teda aspon v mojom pripade, kedze si potrpim na absolutne presny chod...
zeby Sram atomaticky odpudzoval vsetky necistoty ( dokonca aj z bovdenov) tak to fakt neviem
ale jedno je iste XT menice vydrzia brutal dlho
Que viva sramka!
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?p ... mano#12335