momentálne jazdím radenie X7 a šalter X9 a uvažujem nad novým radením bud X9 alebo X0 3x9. Chcem sa spýtať je nejaký rozdiel vo funkčnosti medzi x9 a x0? Nejedná sa mi o materál a váhu , ale čisto funkčnosť, či sa oplati dať dvojnásobnú sumu za X0.
Vďaka za odpovede.
Na XT tiez nie su tie kladky bezudrzbove, obcas im treba dopriat vazeliny, ale u X9 to bolo po kazdom blativom vyjazde. Navyse to u Sramu prehnali s odlahcovanim kladiek, tie s vybratim praskali uz len pri skaredsom pohlade na ne.
Pre zaujimavost: X9 packy a XT prehadzovacku jazdim od februara 2011, cca 8000 km.
Pozitívum - výdrž kazety, prevodníkov a reťaze (PC1051) - XT som menil častejšie.
Porovnávam 3x10 s 3x9 XT určite to nieje celkom porovnateľné, predsa len 10 kolo má užšiu reťaz musí byť presnejšie polohované no celkovo mi to XTčkové 9kolo pri prakticky mizivej údržbe chodilo super. S 10x3 -X.9 mám len samé problémy a to pritom po každom dojazde čistím radenie a mažem reťaz a ak nejdem maratón tak radím nadmieru kultivovane.
Na forach som sa nenasiel skusenosti s retazmi Connex a Campagnolo na MTB. Cenovo prijatelne 20 - 30 eur.
Dik
Je možné na prehadzovači SRAM X9 vymeniť ramienko dlhé za krátke alebo stredné? Ak áno kde sa dá kúpiť a ako sa to dá spraviť, ak má niekto s tým skúsenosť.
Ďakujem za odpoveď
Aj ked u X9 sa mi na jednej prehadzovacke nechcelo ramienko vratit na najmensi prevodnik. Islo ztuha a zapadlo az po dotuknuti nohou
www.bikeman.com