Zatial som si vyhrabal, ze tato vidlica ma dobru povest - cena/vykon, aj odozvy na Slovensku i v Cesku. Nenachadzam rozdiel v RLD, LOD a LOC. To je prva otazka, druha otazka je na tuning - co dobreho prida, robi to niekto v Kosiciach?
PS Potrebujem to uz len na dojazd , viem ze su urcite aj lepsie, ale viac investovat nechcem.
Ja som vedel, že s tou vidlou niečo je. Už mi grcá ľavá noha... Predpokladám že musím vymeniť guferá, len potrebujem vedieť aký olej a kam presne ide. určite tu je niekto kto to vie, no poradte plss
Tak po dlhom čase začínam aj ja pokukovať po vidlici-majú ešte suntour vidlice problém zo zavzdušnovaním tlmiča?Nechcem aby to bol kus šrotu ako "tunený" axon,čo bol krám rovnajúci sa gile...
Chcem môjmu e*****nu dopriať trocha údržby, helfli by ste mi s postupom? Nechce sa mi vyhodiť desiatky e za niečo čo si môžem spraviť doma...
1. dočítal som sa že môžem mazanie upraviť z vazelíny na olej, čo mi okrem oleja treba?
2. zvuky čo vydáva sa mi zdajú divné... keď ju prudšie zatlačím tak vydáva také výrazné šuchotanie/syčanie, je to zavzdušnená tlmiaca patróna alebo je to OK a vidlák nevie nič o "advanced" technológiách?
Je to ročník 2011 so zamykaním z riadítok a nastavením odskoku.
k tej prerábke na olej..celú vidlicu treba rozobrať a poriadne vyčistiť od vazelíny a naliať do nej olej../je potrebné nejaký mazací olej, kľudne aj motorový..a podľa uváženia dať do každej nohy primerané mnnožstvo....ja dávam 25-30ml/ + dať nejaké tesnenia pod dolné skrutky na vonkajších nohách, ak by mal tamadial olej tendenciu kvapkať + nejaké molitany pod guferá aby vidlica neťahala veľa oleja hore...
k tej prerábke na olej..celú vidlicu treba rozobrať a poriadne vyčistiť od vazelíny a naliať do nej olej../je potrebné nejaký mazací olej, kľudne aj motorový..a podľa uváženia dať do každej nohy primerané mnnožstvo....ja dávam 25-30ml/ + dať nejaké tesnenia pod dolné skrutky na vonkajších nohách, ak by mal tamadial olej tendenciu kvapkať + nejaké molitany pod guferá aby vidlica neťahala veľa oleja hore...
motorovy urcite nie
ked tak vidlicovy hustejsi 15wt
Motorový je ok, vidlicový ide do patrony. Od výrobcu je do nôh odporučených 10 – 15ml 2.5W, ale imho tam môže ísť aj 20 - 25ml. +najlepšie spraviť nové krúžky z molitanu. Nevýhoda je, že vazelína vymedzuje vôle, takže je dosť možné že po úprave chytí vakel.
O nejakom schopnom servisnom manuále neviete? Či to chcem moc
ad vakel - môže mať vplyv na životnosť?
ad molitan - približný rozmer?
ad lock - funguje to niekomu normálne? Mne vôbec... Zamknem a pruží 1-2cm, a keď zatlačím (dupľom keď sa na ňu zavesím) tak sa zasunie do polovice a potom funguje ako odpružená na tej polovici, po odomknutí to rozdýchava dosť pomaly. To bolo ešte predtým ako som ladil lanko na locku, zamkla sa ako-tak (do polky sa zasunula až po zavesení sa na ňu) ale po odomknutí reagovala na prvé zavesenie ako zamknutá a až potom to začala rozdýchavať.
Tlmičový olej zrelý na výmenu že?
ad servis - http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=tv.home&postingID=108
ad vakel - záleží od toho aký veľký bude.. a zlepšovať sa to určite nebude ;D
ad molitan - neviem, najlepšie vystrihnúť úzky pásik, prirovnať a zlepiť.
ad lock - no lock ma určitú poistku, ak prekonáš istú silu tak prepruží.
Tlmičový olej je zrejme v poriadku len s lockom možno čosi máš, pozrie tie videá.
keď ju budeš rozoberať, tak samozrejme vymeň aj tlmičový olej..
rýchlosť tvorby vaklu sa pri pravidelnej údržbe a výmene oleja dá obmedziť tak aby to nerobilo žiadnu šarapatu a nestupňovalo sa to nejko extrémne...molitan je potreba taký aby sa zmestil pod guferá a aby zároveň "oblizoval" vn. nohy vidlice a mazal ich..
výrazné šuchotanie/syčanie, je to zavzdušnená tlmiaca patróna alebo je to OK a vidlák nevie nič o "advanced" technológiách?
V tlmiacej patrone musi byt aj vzduch, inak by sa nedala vobec stlacit (pri stlacani sa v patrone zvacsuje objem o objem zanoreneho piestu).
Dolezity je objem a viskozita oleja v patrone. Malo by sa to dat vyhladat v historii na bike-forum.cz Sam som ho este nerozoberal, ale podla diskusii na b-f su to mechanicky jednoduche veci. Lock by mal byt rieseny jednoducho uzatvornim prietoku cez "ventil" v patrone.
Caute, mam E*****na TT a dnes pri udrzbe sa mi stala taka zvlastna vec. Zo vzduchovej patrony mi tiekol olej, ked som skladal vidlicu naspat. Tiekol cez dierku, ktoru je vidno na fotke a bol znecisteny - rovnaky som vylial z vidlice na zaciatku. Mam z toho zmiesane pocity, kedze neviem, ci ten olej je z patrony alebo odkial a ci ho vyliat, resp. ci to nie je olej, ktory bol urceny k mazaniu a ako sa tam vobec dostal, ked som mal bike cely cas kolesami na zemi. Tiez mi nie je jasne, na co sluzi dana dierka. Za objasnenie a odpoved vdaka
Otvor služi na odvetrávanie negatívnej časti vzduchovej patrony. Olej sa tam mohol dostať ked sa po dlhšom čase namazal piestik, natlakoval a časť oleja prešla dole. Druhá varianta, pravdepodobnejšia, že si mal v nohách viacej oleja a na chvílu si bike otočil a zapumpoval vidlou. vtedy môže naťiahnuť do seba olej a porozobraní môže trošku kvapkať.
Ked si chceš byť na istý, rozober piestik, samozrejme bez tlaku a aj spodnú negatívnu časť celú vyčisti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
SR Suntour E*****N 2010 - ma nastavenie odskoku http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-e*****n-rld-100-mm-disc-2010_z4590/
SR Suntour E*****N 2011 - ma nastavenie odskoku http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-e*****n-lod-100mm-disc-2011_z89829/
SR Suntour E*****N X2 2012 - nema nastavenie odskoku http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-e*****n-x2-rl-r-2012_z92056/
SR Suntour E*****n X1 lite 2012 - nema nastavenie odskoku http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sr-suntour-e*****n-x1-rl-r-lite-100-cierna-2012/4240
Viete mi prosim vas poradit ktoru?
-15% SR SUNTOUR REE015 puzdro Raidon/Epicon RS17
3,39 € -15%
MOC 4 €http://tuning-test.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=7&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=4
1. dočítal som sa že môžem mazanie upraviť z vazelíny na olej, čo mi okrem oleja treba?
2. zvuky čo vydáva sa mi zdajú divné... keď ju prudšie zatlačím tak vydáva také výrazné šuchotanie/syčanie, je to zavzdušnená tlmiaca patróna alebo je to OK a vidlák nevie nič o "advanced" technológiách?
Je to ročník 2011 so zamykaním z riadítok a nastavením odskoku.
motorovy urcite nie
ked tak vidlicovy hustejsi 15wt
ad vakel - môže mať vplyv na životnosť?
ad molitan - približný rozmer?
ad lock - funguje to niekomu normálne? Mne vôbec... Zamknem a pruží 1-2cm, a keď zatlačím (dupľom keď sa na ňu zavesím) tak sa zasunie do polovice a potom funguje ako odpružená na tej polovici, po odomknutí to rozdýchava dosť pomaly. To bolo ešte predtým ako som ladil lanko na locku, zamkla sa ako-tak (do polky sa zasunula až po zavesení sa na ňu) ale po odomknutí reagovala na prvé zavesenie ako zamknutá a až potom to začala rozdýchavať.
Tlmičový olej zrelý na výmenu že?
ad vakel - záleží od toho aký veľký bude.. a zlepšovať sa to určite nebude ;D
ad molitan - neviem, najlepšie vystrihnúť úzky pásik, prirovnať a zlepiť.
ad lock - no lock ma určitú poistku, ak prekonáš istú silu tak prepruží.
Tlmičový olej je zrejme v poriadku len s lockom možno čosi máš, pozrie tie videá.
rýchlosť tvorby vaklu sa pri pravidelnej údržbe a výmene oleja dá obmedziť tak aby to nerobilo žiadnu šarapatu a nestupňovalo sa to nejko extrémne...molitan je potreba taký aby sa zmestil pod guferá a aby zároveň "oblizoval" vn. nohy vidlice a mazal ich..
V tlmiacej patrone musi byt aj vzduch, inak by sa nedala vobec stlacit (pri stlacani sa v patrone zvacsuje objem o objem zanoreneho piestu).
Dolezity je objem a viskozita oleja v patrone. Malo by sa to dat vyhladat v historii na bike-forum.cz Sam som ho este nerozoberal, ale podla diskusii na b-f su to mechanicky jednoduche veci. Lock by mal byt rieseny jednoducho uzatvornim prietoku cez "ventil" v patrone.
Ked si chceš byť na istý, rozober piestik, samozrejme bez tlaku a aj spodnú negatívnu časť celú vyčisti.