cena cca 350 EUR... hardtail, nie full!!!
vyuzitie, XC a maratony. vidla bude RS SID 100mm.
moja vyska je 188cm, takze velkost ramu cca L-XL/20-21" ... radsej nieco so slopingom ako velku kozu
v mojom cenovom limite sa rozhodujem pre nasledovne:
Superior XP 930, model 2010
http://www.superior.cz/en/models-2010/mtb-profi/bike.html?id=268
RB CRX
http://www.racebike.cz/3-crx-ram.aspx
bol by som rad, ak by ste mi svojimi postrehmi, radami a skusenostami pomohli vybrat si, pripadne mozete navrhnut ine alternativy...
nezabudajte prosim, ze chcem HARDtail... ziadneho fulla!!!
dakujem.
RB ma zase dost vysoku vahu....v tej cene sa pohybuju AL ramy pod 1500g...
sup je velmi pekny aj spracovanie a vaha na vybornej urovni...proti len to vedenie laniek spodom....tot vsjo
skus pozriet aj nosaint lucifer
osobne sami veru vahovo pozdava viac SUP, no tam zas je trochu problem s velkostou
19" mi bude malo, a 21.5" vyzera jak taka koza
RB zas robi XL, co je velkost 20" a ti by bol ideal, no tam zas ta vaha ma trosku odradza
no pri ramoch v tejto velkosti a cene nieje lahke dostat sa pod 1,5kg.
tak ak by mal niekto v rukave ine alternativy, sem s nimi
A co sa velkosti tyka tak Superior v 16,5" ma dlhsiu hornu trubku ako RB v XL, tak by bolo dobre pri vyberani velkosti brat v uvahu aj tento fakt.
no uz len kvoli velkosti zatial vyhrava u mna RB v XL. i ked SUP sa mi po ostatnych strankach pozdava viac
skoda ze SUPa nerobia v 20" prevedeni ako TEAMove modely.
smyk nieje az taky nachylny na presnost ako salter kde hra rolu aj 1mm posunu lanka..
RB CRX bude monolit atakujuci 2kg, ved i moje crr v L-ku (mam 178) vazi nad 1,7 ale pravda vyzera dost masivne takze myslim ze by ti bohato stacilo, a je i lacnejsie
superiory su dlhsie , rbcka kratsie ... ak by si mal este nejake otazky ohladom RB CRR napis, vcera som nestihal tak som ti len taku strohu odpoved poslal
inak mam na predaj Sram X9 presmyk , vedenie lanka spodom, objimka hore ... ja som bol spokojny lenze je len na spodny tah, pouzivany pol sezony (ak by si nemal a zobral by si sup)
zihadlo: lanka mam momentalne vedene cez liner z k presmyku/saltru, ale ani predtym som nemal problem s radenim presmyku dokonca ani v zime, ked bola cela spodna trubka ohadzana ladom.
a.ndrejko: scale myslis ktory?
ono na vyber je toho hodne, ... pells razer, cube ltd, nejaky duratec, giant xtc
z tych dvoch co si dal by som bral supa
zihadlo: lanka mam momentalne vedene cez liner z k presmyku/saltru, ale ani predtym som nemal problem s radenim presmyku dokonca ani v zime, ked bola cela spodna trubka ohadzana ladom.
a.ndrejko: scale myslis ktory?
teraz mam ram 19", karbonovu 400mm sedlovku vysunutu do nebies, a pruzi to krasne, ale na ram posobi tak velka paka, a v prudkych vyslapoch ma prklapa do zadu, aj ked som zohnuty nad riadidlami. to je hlavny dovod preco chem vyssi ram, inac mi 19tka vyhovuje... az na tie prudke vyjazdy.
a co znamena "ci SUPa dodavaju aj v BSA68/73 verzii ale s adapterom z BB30 na BSA." ? nejak sa v tych cislach neorientujem
RB CRX bude monolit atakujuci 2kg, ved i moje crr v L-ku (mam 178) vazi nad 1,7 ale pravda vyzera dost masivne takze myslim ze by ti bohato stacilo, a je i lacnejsie
...
CRX v XL by malo vazit cca 1700g.
ak tam nahadzem tie veci co mam teraz, tak neviem kam pojde vaha, nerad by som prekrocil terajsich 11kg. Tato vaha biku mi vyhovuje, nizsiu nema potrebu nahanat, a tazsi tiez nie
bsa je klasika stred zavit ,novsie ramy maju 73mm sirku stredovej trubky..starsie 68mm
bb30 je najnovsi system s vecsin priemerom a tam sa srobuje redukcia na bsa
ak tam nahadzem tie veci co mam teraz, tak neviem kam pojde vaha, nerad by som prekrocil terajsich 11kg. Tato vaha biku mi vyhovuje, nizsiu nema potrebu nahanat, a tazsi tiez nie
na webe maju CRX XL - 1960g, ale ak to bude ako s CRR tak nakoniec bude este tazsi
no kazdopadne, novy ram bude az na jar, ale uz teraz sa potrebujem rozhodnut, aby som k tomu vedel potom prisposobit ine veci, a nemusel vsetko riesit potom.
keby ten SUP XP 930 bol 20", tak nevaham...
popozeram este tie Scotty a ine...
To ze ta preklana dozadu nerobi paka sedlovky ale to ze si na bajku celkovo moc vzadu. Moznost je kupit sedlovku s rovny zamkom, dlhsi predstavec alebo ram s dlhsou zadnou stavbou. Podla toho by som zas vybral SUPa kedze ma zadnu stavbu o 5mm dlhsiu pri rovnakom uhle sedlovej trubky.
Skus pomerat svoj ram a porovnat to s najblizsou vacsou velkostou od superiora.
Co sa tyka adapteru BB30 na BSA tak Superior ho tusim mal v ponuke, ale aka je dostupnost, pripadne, ci sa dodava k ramu netusim. Cannondale ma v ponuke cely set na vlepenie, vratane loctite-u a montaznych podloziek, zavit tam neni takze srobovat to asi nepojde.
zdroj: http://www.bicy.cz/me-kolo/kolo.php?id=2
Este by som ale vazne rozmyslal nad trekom a scottom. Ak pozeras na vahu tak sup G7 ci luzifer od nosaintu. Zalezi ale od geometrie ktora ti vyhovuje. Ci skor nieco kratsie alebo dlhsie. Najskor by som si to ozrejmil.
osobne sami veru vahovo pozdava viac SUP, no tam zas je trochu problem s velkostou
19" mi bude malo, a 21.5" vyzera jak taka koza
RB zas robi XL, co je velkost 20" a ti by bol ideal, no tam zas ta vaha ma trosku odradza
no pri ramoch v tejto velkosti a cene nieje lahke dostat sa pod 1,5kg.
tak ak by mal niekto v rukave ine alternativy, sem s nimi