Predny naboj ma volu asi 1mm. Najprv som si myslel ze chyta vidlica vakel ale po dlhsom skumani som zistil ze medzi rychloupinakom a dierou pren je vola ktora sposobuje vaklanie. Nepomaha ani silenjsie zatiahnutie rychloupinaku. Takze: Pomoze lepsi rychloupinak napriklad XT?, podla mna nie pretoze priemer tycky na rychloupinaku by mal byt rovnaky .. mozno bude pevnejsie spojenie.
Zadny naboj ma volu na orechu. 9kolo pri toceni ako keby opisuje jemnu osmicku s chrastavym zvukom ktory je pocut len minimalne a len na stojane. Takze: Da sa nejakym sposobom dotiahnut orech respektive pomoze rozobratie a vycistenie?.
Nakupu novych nabojov by som sa rad vyhol takze dik za akukolvek radu.
add servis tak hádam spravili servis aj na náby-patrí sa pri celkovej údržbe
add BBB platničky jazdím na XT kotvach a v pohode - lepšie ako Sh. tie som mal normál aj sintrované
tak hádam áno premazanie k tomu patrí ja si preto najradšej robím udržbu biku sám viem čo je v akom stave ako som to urobil a či sa na to môžem spoľahnúť.Pokiaľ si to nevyžaduje extra špeci náradie alebo sa nedá požičať časom som sa naučil.
Bicykel s kotúčovými brzdami mám krátko a tak neviem, či je to normálne alebo tam nemá byť žiadna vôľa.
Náboj je Shimano Deore HB-M6010-B Boost 110 Centrelock.