dnes sa porucal do vecnych lovist doteraz jazdeny plast Continental Vertical Pro UST 2,3", takze som nuteny sa obzerat po niecom novom. Vybratych par mam ale nejak sa neviem rozhodnut pre konkretny typ. S povodnym som bol vcelku spokojny az na to ako som v poslednej dobe videl ze UST plaste Continental odchadzaju a na to ze bol trochu uzsi (50mm bez dezenu)
vo vybere su nasledovne ale neham si poradit aj s inymi modelmi
Mas to to iste ako UST, len lahsie .. mam odskusane. Jazdil som to velmi rychla guma na kameni, asfalte, tam vyborne drzi .. no na mokru imho nic moc, Fat Albert (stary) je stale neprekonany , napokon na mokro vyrabaju verziu Gato .. ale viac Ti o nom prezradi CraoBs, jazdi ho teraz, myslim. Geax ma aj dalsie plaste , treba pozriet u nich na stranke. Vzadu som zjazdil Geax Argo 2.0 full USTcko (predchodca Gato), a vzdycky ma prekvapoval, ako dokaze sa zakusnut v mokru aj napriek zjazdenosti a tomu,ze ma riedky vzorok.
nejazdím, ešte som nenahodil.. ale toho mokra a blata sa zas tolko nebojím, to je minimum km čo človek najazdí.. a uvidím či budú llietať predvídatelne alebo hore dole..
Táto téma je tu ako "na zavolanou", tak ju využijem
Dojazdievam na prednom kolese starší ALBET 2,25. Som s ním spokojný, ale vyskúšal by som aj niečo iné. Predstavoval by som si niečo s podobnými vlastnosťami, ale vôbec sa nebránim plášťu ktorý by bol rýchlejší a lepšie by držal na suchom sypkom povrchu . Hlavne by mal byť ľahší! Čo, to s ním najazdím aj na asfalte, ale tam ma jazdné vlastnosti netrápia. Len aby tam vydržal viac ako 1500 km, čo by na prednom kolese nemal byť problém. No a ešte dodám že UST ma zatiaľ neoslovilo a na nejaké špeciálne ochrany proti defektom požiadavky nemám.
Na sypky je treba plast skor podhustit .. inak neviem .. ten stary Albert bol dobry, asi Maxxis Minion .. ale ten je tazky. Nove Alberty su lahsie a asi aj rychlejsie, ale zda sa, ze drzia horsie...
fúha..., Minion nie, mimochodom jeden 2,50 mi tu zavadzia. Ja som sa chcel posunúť skôr viac k XC ako k DH. Predstavoval som si niečo ako napríklad Noby Nic. Nerád by som ale zásadne uberal z jazdnych vlastností. A ten albert sa mi zdá byť ťažký. Je to drôtená sport line verzia.
MK urcite nie, je to skor XC plast, asi najviac som za RQ ale bojim sa znova predratej patky resp. dierky v patke co sa mi stalo s mojim Verticalom a aj jeden dalsi RQ som v takom stave videl takze neviem ci im mam este Continetalu doverovat
Polo: s tou patkou mali problemy Contiky made in Thailand (aj kevlarove). Z inej krajiny v poriadku. Asi tam maju nejaky problem s kvalitou .. videl som na vlastne voko jak mu praskla patka
Verticaly strasne napuchli co som videl u kamosa .. 2.3" siroky jak 2.5" normalny .. to si pamatam normalnu sirku.
Marvin: Novy Nic oproti staremu Fat Albertovi .. no .. je rychlejsi o dost, ale o dost aj horsi co sa tyka drzania, zial. Ked tak by som skusil novy Albert ...
hicker: ten novy MK je vlastne prezleceny Minion , aj ked ktovie ci maju aj mekku zmes , zas ale mozu byt lahsie.
Polo: s tou patkou mali problemy Contiky made in Thailand (aj kevlarove). Z inej krajiny v poriadku. Asi tam maju nejaky problem s kvalitou .. videl som na vlastne voko jak mu praskla patka
moje Verticaly su Made in France a ten Rubber Queen mal Lapierre a bol Handmade in Germany
a to som si myslel ze continentalu zmizne vzorka rychlejsie ako sa dokaze poskodit cokolvek ine ... kazdopadne skus mischelin .. ak nebudu dobre tak su aspon lacnejsie ;-] kazdopadne mne sa wild grip`r zdaju celkom k svetu - aj ked samozrejme ja jazdim len xc
ako ktore, MK a RK su zavodne plaste a preto tam vzorka mizne naozaj pred ocami, tie michelliny som chcel uz minuly rok ked sa volali Mountain A/T ale nevedel som ich nikde zohnat
2.4" rubberqueeny mam teraz nahodene na mojej fr koze. su to riadne balony..maju okolo kila (co je menej ako minnion) a co je hlavne - drzia paradne jedina nevyhoda je cena (2 nonUST plaste - 100ojro). nastastie tie moje som splasil za polovicu.
2.2" na am bike by mohol byt fajn.
re: mountainking : jazdil som 2.4". na take lemroidne am jazdenie su fajn, ale ak trocha naprsi, tak je to v prdeli. Tiez treba povedat, ze dezen ide dost rychlo do..
No RQ 2,4" je veru zaujímava voľba dopredu, tiež ho občas jazdím, akurát včera som ho vymenil za 2,2" UST.
Čo sa týka mojich RQ tak sú Taiwan a nie Germany. Problém s predieraním vidím skôr v seknutí plášťa. Jednoducho ak sekneš, necvakneš síce dušu ale plášť. A to presne sa stalo asi nám obom. Teraz chcem skúsiť tú dieru nejak dať dokopy, uvidím čo sa mi podarí. No za pokus to stojí. Potom však treba prevenčne voziť vyššie tlaky. Inak k tomu či zrovna Tebe takto pustí aj Schwalbe alebo iný plášť Ti nik nič objektívne nenapíše. Musíš vyskúšať sám. Ale do Schwalbe by som osobne nešiel, jeden názorný príklad je Tidli.
Takže z toho výberu zrejme RQ je najlepšia voľba, no a potom dávať pozor na príliš nízke tlaky a seky ráfu. Ale toto bude slabé miesto asi každého UST plášťa.
Inak k porovnaniu RQ 2,2" - 2,4" rozdiel v šírke vyše 5mm, no 2,4" má oveľa väčšiu výšku (balón ako píše davhan).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dojazdievam na prednom kolese starší ALBET 2,25. Som s ním spokojný, ale vyskúšal by som aj niečo iné. Predstavoval by som si niečo s podobnými vlastnosťami, ale vôbec sa nebránim plášťu ktorý by bol rýchlejší a lepšie by držal na suchom sypkom povrchu
Verticaly strasne napuchli co som videl u kamosa .. 2.3" siroky jak 2.5" normalny .. to si pamatam normalnu sirku.
Marvin: Novy Nic oproti staremu Fat Albertovi .. no .. je rychlejsi o dost, ale o dost aj horsi co sa tyka drzania, zial. Ked tak by som skusil novy Albert ...
hicker: ten novy MK je vlastne prezleceny Minion
moje Verticaly su Made in France a ten Rubber Queen mal Lapierre a bol Handmade in Germany
hlavne že čína je shit
Inak Micheliny, na tie sme zabudli
2.2" na am bike by mohol byt fajn.
re: mountainking : jazdil som 2.4". na take lemroidne am jazdenie su fajn, ale ak trocha naprsi, tak je to v prdeli. Tiez treba povedat, ze dezen ide dost rychlo do..
dozadu: Fat Albert Evo Snake Skin PaceStar 2,25" Tubeless rear
dopredu: Fat Albert Evo Snake Skin TrailStar 2,4" Tubeless front
Čo sa týka mojich RQ tak sú Taiwan a nie Germany. Problém s predieraním vidím skôr v seknutí plášťa. Jednoducho ak sekneš, necvakneš síce dušu ale plášť. A to presne sa stalo asi nám obom. Teraz chcem skúsiť tú dieru nejak dať dokopy, uvidím čo sa mi podarí. No za pokus to stojí. Potom však treba prevenčne voziť vyššie tlaky. Inak k tomu či zrovna Tebe takto pustí aj Schwalbe alebo iný plášť Ti nik nič objektívne nenapíše. Musíš vyskúšať sám. Ale do Schwalbe by som osobne nešiel, jeden názorný príklad je Tidli.
Takže z toho výberu zrejme RQ je najlepšia voľba, no a potom dávať pozor na príliš nízke tlaky a seky ráfu. Ale toto bude slabé miesto asi každého UST plášťa.
Inak k porovnaniu RQ 2,2" - 2,4" rozdiel v šírke vyše 5mm, no 2,4" má oveľa väčšiu výšku (balón ako píše davhan).