Su tam brzdy Tektro Auriga(hydr.) a kotuce 160mm...Chcel by som vymenit vpredu kotuc na 180/185mm, len neviem aky by bol dobry, a ci potrebujem nejaky adapter alebo nieco...Bol by som rad ak by som sa vosiel do tych 15€ +-.
Vdaka za rady
posledný komentár: 8. 11. 2022 o 8:37
posledný komentár: 1. 11. 2021 o 19:50
to je z IS na PM a 180F (F ako front)
a ktoúč, to je len na tebe
ja mám vpredu Avid G2 160mm,jazdím na tom bajku povôčšinou fr,dh a nejakým brzdným výkonom mi postačoval(mám pár kilov),ale kvôli vyššie popísanému problému ho budem musieť vymeniť...
no,oplatí sa mi kúpiť opäť G2 len väčší alebo by stačil nejaký napr. Aligator?
V čom môže byť ten napr. Aligator horší?
S kotúčmi nemám skúsenosti,takže neviem...
A brzdy mám Juicy 3,zachvíľu bude treba meniť aj platničky...
väčšinou tu odporúčate Koolstop,len ktorý model mám kúpiť?
mne tie pojmy nejak nič nehovoria,doteraz som tam mal ešte pôvodné,nemal som nijaký problém s brzdením......
reps. ktoré sú na čo dobré?
Vďaka za každú radu.
Naľavo a v strede sú organiky (odlišnosť bude zrajme len v podložke brzdovej zmesi, Al podložka bude ľahšia a mala by o niečo lepšie odvádzať teplo, zmes bude zrejme rovnaká) = klasická brzdová zmes ... lepšia citlivosť no po zahriati začnú skôr strácať brzdný výkon ako sintrované napravo. Tie vydržia oveľa vyššie teploty ako organiky ale sú spočiatku menej citlivé o niečo hlučnejšie no a menej šetrné k rotoru. Zas majú o niečo dlhšiu životnosť.
Osobne mám osvedčené originál Avid sinetred či už to boli Juicy alebo teraz Elixir. V dlhom zjazde určite oceníš sintrované platne.
a kotúč tiež asi len Avid,rozmer uvidím podľa vidlice
Ď.
mam nove Formule RX vzadu kotuč 160 a dost pisti a vibruje
utiahnutie a odmastenie kotuca nepomohlo
ak by som ho skusil vymenit naco si mam davat pozor
hrubka povodneho 2mm
rozmery su standardne a mozem pouzit lubovolnu znacku?
dakujem
Uvažujem nad tým, že skúsim toľko propagovanú Ashimu Ai2, ktorá je ľahká, čím by som asi zostal na rovnakej hmotnosti keďže chcem dať väčší kotúč 180mm, len neviem ako sa to bude správať v porovnaní s tým masívnym železom od shimana.
Ďalej rozmýšľam nad drakco, čo vyzerá že má hliníkový stred kvoli lepšiemu odvodu tepla.
Posledná možnosť je kúpiť od shimana nový 180mm icetech, len neviem či budem musieť vymeniť aj platničky a či vôbec na moje deore M445 tie platničky budú kompatibilné s icetech kotúčom.
Asi k tomu ešte budem potrebovať nejaký adaptér, podľa výrobcu je to PM montáž, disky sú 6 skrutkové, žiadny adaptér tam teraz nie je.
Čo by ste mi poradili? Jazdím polovicu na hrádzi a druhú zarezávam poctivo v teréne okolo Bratislavy a sem tam nejaké preteky si tiež lajsnem, Vďaka
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-adapter-pm-na-pm-predny-180mm-5337.html
Je to predny,ale pri pm/pm sa pouziva aj dozadu.