Cital som si na strankach MTB o bunny jump aj som videl ako sa to robi ale z navodou ako sa to naucit na MTB som nepochopil . Moze mi niekto povedat ako zacat. rovnovahu na biku mam , skakat s bikom klasicky viem (dvihnut naraz obidve kolesa .... asi tak 20 cm mije max ) len neviem preboha ako dvihnut aj to zadne ked mam predne v lufte co vydrzim mat asi tak iba 2sek . ak niekto vie ako na to dik za info
Dolezita je aj geometria ramu a samozrejme SPDecka "naslapne pedale". S meridou kalahari dam bunny ani o tom neviem a s Authorom solution si idem vyklbit zapastia a len tak tak.
Ja som sa naucil "vyskocit" (zo zaciatku tak 3-5 cm) za 10 min, ale pred tym som studoval teoriu asi 30 min a zjazdil nespocetne mnozstvo schodov po zadnom! Ale ja neskacem bunny ale klasiku a ide to v poho! Na ten bunny si nemozem niak zvyknut alebo co! Skratka neviem ked mam pol metra predok v lufte, zdvihnut zadok! Dajte vediet nejaku vasu overenu teoriu! Dik
no neviem ako vy, ale ja skacem oboma kolesami naraz, v dost velkej miere mi pomaha to, ze mam jednak full a este aj riadne balony 2,35 plaste...
neviem na mna ten bunny hop prisiel nejako intuitivne, proste nohami a celym telom zatlacis do pedalov a spatny naraz+trhnutie nohami a volantom nahor ta vymrsti do vysky, moj rekord co sa tyka bunny hopu je asi nejakych 45 cm, neviem ci poznate tie take kvetinace co sa casto pouzivaju v parkoch take obdznikove z betonu (zvycajne v nich nic nerastie) tak to sa mi parkrat podarilo preskocit bez dotyku, podotykam ze treba davat pozor, raz som zachytil zadnym kolesom a pekne som si narazil hubu...takze bacha, odporucam chranice pri prvych pokusoch....
Ale mal si urcite sedlo uplne dole, vsak? A tak ako skaces je klasicky skok. Ja som sa rozpraval s (BMX) bikerom a bunny hop sa robi tak ze dvyhnes volant a urobis taky divny pohyb (ako pri postelnej gymnastike) smerom ku volantu a dorovnas zadok tym, ako tlacis riaditka. A jemu to ide tak 75-85 cm!!! To som iba kukal!!!
no jo, mas pravdu ze to co robim potom mozno nie je ten bunny hop v pravom slova zmysle, mojim cielom je totiz preskocit prekazku a nic ine...takze je mi jedno ako sa dostanem na druhu stranu.... a tych 75 az 85 cm robi na bmxke alebo na biku ???
Bunny hop je vec treningu ja som zastanca toho že treba začať na menšom biku...BMX.Natrenujes si to dostanes do toho cit a na MTB je to uz len silova vec...JE to vlastne len v tom že zdvihnes predok do luftu a potom je to taka zmeska trhu v nohách ohybu prstov na paprcach trhnutie kormanom do predu a tahania biku do vysky
jednoznacne na hardtail.. na full das o dost menej, ale videl som aj tipka, ktory dal dobrych 65-70 cm.. ja dam na mojom hard tailled biku na vysku kolesa.
´poradim ti skus prechadzat retardery po zadnom (staci, ked nadvihnes predok) ono to po par defektoch pride.. ja som to par krat riadne supol o patnik a postupne som si zvykol aj na rovine. ale musis vela vela jazdit, aby si dal vela.. ak chces okolie tt a ba mozem ukazat mam tu profil,ked chces mozes saozvat..
ono aj ta geometria ma nieco do seba a s tou BMX to ide ako po masle pac je na to aj stavana. na meridach ktore maju vzpriamenejsi posed to ide lahsie a zase napr na authoroch ktore su natiahnutejsie to ide o dost tazsie a samozrejme je to o sile a o cviku atd atd, treba skusat a skusat.
Bunny hop sa robi takto: Naprv zdvihnes bike do manualu (jazda na zadnom kolese) a hned potom zatiahnes za pedale a zdvihnes zadok. Absolutne jednoduche. Treba stale skusat, skusat a skusat. Dobra rada: Preskakujte cez prekazky. Ked skaces cez prekazku tak skocis vzdycky viacej ako len na rovnej ceste. Samozrejme si nespravte tu prekazku pevnu )) S ramom nespekulujte. Ja mam hardrocka 19 ram a skacem do vysky lavicky bez operadla. Jazdim s tym bikross, zjazd proste vsetko a ram mi nevadi. Bunny hop sa naucte. Je to zaklad vsetkych trikov!
Ale aj tak vobec netusim ze dvihnem predne koleso do metrovej vysky, trhnem nahnem sa dopredu a skocim 2 cm na BMX!!! takze poradte, lebo ozaj nexapem jak mam uz bike odhodit dopredu.
Bogo napísal/a:
-------------------------------------------------------
> Ale aj tak vobec netusim ze dvihnem predne koleso
> do metrovej vysky, trhnem nahnem sa dopredu a
> skocim 2 cm na BMX!!! takze poradte, lebo ozaj
> nexapem jak mam uz bike odhodit dopredu.
Ty co ves manual viac nez pol kilometra a skaces 8 metrov do dialky vytrhnes bmx do vzduchu 2 cm ??
vy ste ako deti!!!!riesite tu taku volovinu...johny pocuvaj vies co je manual???
to je jazda po zadnom kolese bez slapania cize sa len naklanas do zadu a zdvihas koleso.vies zdvihnut zadne koleso bez brzdy???ak ano tak si na spravnej ceste....ak ie tak trenuj aby si mohol pokracovat.tak pojdes ako keby do manualu.....cize das to na zadne len sa nesmies sustredit na ten manual...potom urobis pohyb ako vlnovka.ako keby si chcel zdvihnut zadne na to je dobry ten trening zdvihania zadneho kolesa.a potom to musis tie pohyby zosuladit dokopy a mas bunny hop!!!!!!!!!!!!!
tak pred 4 dnami som kupil freeridovy bike NORCO Rival 12,5" a skusam uz asi 3. den ten bunny hop a aj manual... bunny hop sa mi podaril tak ze som sa poriadne rozbehol a podarilo sa mi preskocit kartonovu krabicu 20cm vysoku a 15cm dlhu ale od 20cm viac nedam a manual trenujem je to pekne tazke
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mam klasicky MTBike predná vidla Rock Shox 80 mm. 19.5 ram tak neviem ?
neviem na mna ten bunny hop prisiel nejako intuitivne, proste nohami a celym telom zatlacis do pedalov a spatny naraz+trhnutie nohami a volantom nahor ta vymrsti do vysky, moj rekord co sa tyka bunny hopu je asi nejakych 45 cm, neviem ci poznate tie take kvetinace co sa casto pouzivaju v parkoch take obdznikove z betonu (zvycajne v nich nic nerastie) tak to sa mi parkrat podarilo preskocit bez dotyku, podotykam ze treba davat pozor, raz som zachytil zadnym kolesom a pekne som si narazil hubu...takze bacha, odporucam chranice pri prvych pokusoch....
zverstvam na biku zdar...
-------------------------------------------------------
> Ale aj tak vobec netusim ze dvihnem predne koleso
> do metrovej vysky, trhnem nahnem sa dopredu a
> skocim 2 cm na BMX!!! takze poradte, lebo ozaj
> nexapem jak mam uz bike odhodit dopredu.
Ty co ves manual viac nez pol kilometra a skaces 8 metrov do dialky vytrhnes bmx do vzduchu 2 cm ??
to je jazda po zadnom kolese bez slapania cize sa len naklanas do zadu a zdvihas koleso.vies zdvihnut zadne koleso bez brzdy???ak ano tak si na spravnej ceste....ak ie tak trenuj aby si mohol pokracovat.tak pojdes ako keby do manualu.....cize das to na zadne len sa nesmies sustredit na ten manual...potom urobis pohyb ako vlnovka.ako keby si chcel zdvihnut zadne na to je dobry ten trening zdvihania zadneho kolesa.a potom to musis tie pohyby zosuladit dokopy a mas bunny hop!!!!!!!!!!!!!