a keby sa aj ti vodici vybrali na biku, mohol byt klud...
18.04.2016 - 18:42:52
01
Pali65 Na ceste DS-Samorin je luxusna krajnica, vyzametana od aut ktore pustaju predbiehacov, bez kamienkov, len na par miestach je asfalt hrbolaty alebo vymlety, inak krasne hladky, vyjazdeny. V zivote by ma nenapadlo ist tadial mimo krajnice- v pruhu. Je to tam nebezpecne aj vtedy ak tam ide auto menej ako 90 a neuhne na krajnicu.
18.04.2016 - 18:46:57
00
Minikin - okres Bardejov. Príď sa sem najskôr pozrieť a potom vynasaj súdy. Dovolím si povedať, že sa ta z najväčšou pravdepodobnosťou problematika nijak netýka. Alebo sa mýlim, a patríš medzi užívateľov predmetnej komunikácie?
18.04.2016 - 19:16:29
00
Ano mylis sa. Problematika sa ma tyka. Som uzivatelom (ako vodic auta alebo cyklista) vsetkych komunikacii a to nie len na uzemi slovenska. Rovnako ako som platitelom dani z ktorych cast sa pouzije na ich vystavbu a udrzbu. A mozno platim niekolkonasobne viac, ako prave ti, ktori si snazia tu cestu privlastnit.
Osobne by som pouzil hradzu (na MTB urcite, na cestny bicykel mozno) ale opakujem: argumenty o lenivcoch ktori si nechcu drat gumy a obchadzat zavoru si nechaj pre tych, ktori su psychicky prilis labilni na to, aby zvladli na ceste aj takuto situaciu a ktori by kvoli tomu mozno ani nemali nat vodicsky preukaz.
18.04.2016 - 19:29:04
06
Kenai to si zle vybral cloveka, do ktoreho rypnut :) .. Minikin je (okrem ineho prevazne ) v Kosiciach, to ty nemas ani ponatia, ako sa jazdi tam a dalej na vychod .. mozem ti povedat len tolko, ze zlata Bratislava :D :D
18.04.2016 - 19:43:53
01
OT: lto Viem ako sa tam jazdi, a mozem potvrdit co pises. Ale ved aj v Ba a okoli najdes dostatocnu vzorku vodicov z tych koncin, tak si vie kazdy urobit obraz aj sam. ;)
18.04.2016 - 22:04:10
00
Minikin Prosim precitaj si celu temu, ale chapem ze sa ti nechce je tu toho vela. Ja to tu teda pre teba a ostatnych co nemaju tolko casu zosumarizujem.

Tema sa tyka vylucne useku Cunovo Bufet otocka - Gabcikovo vodne dielo nie vsetkych komunikacii v SR.
Riesi motivaciu ziletkarov jazdiacich po ceste namiesto po paralelnej medzinarodnej cyklotrase, nesudi ich, nezistuje pravne aspekty ani nic podobne.
Zatial boli spomenute 3 dovody preco tak robia a to:
Zly povrch na hradzi a jeho vplyv na drahe plaste, vietor na korune hradze, zavory ktore sa zle obchadzaju zdrzuju a su nebezpecne a este ostra zakruta pri bufete
. Nech ma tvorcovia prispevkov, kde to uviedli opravia, ak som to zle pochopil. myslim ze to boli iron.hide, maxxxis a capulo.
Dalej tu odznelo niekolko argumentov preco si z pohladu soferov niektori myslime, ze to nie je dobry napad. A tiez aby ak sa uz tak rozhodnu urobili maximum pre svoju bezpecnost a bezpecnost ostatnych ucastnikov.
Odznelo tu reflexne oblecenie, poriadne osvetlenie a svietenie aj cez den, a ja som zo sarkazmom doplnil aj list na rozlucku s textom ze ide o asistovanu samovrazdu. I ked viem ze to pravne neobstoji a stale je to zabitie.
Tiez tu odznelo niekolko svedectiev o nehodach, ktore sa na danom useku stali ako varovanie ak by naozaj vsetci co sa pustia po ceste vedeli do coho idu.

Vsetko ostatne je bohuzial OT. I ked zaujimavy, dozvedel som sa aky je rozdiel medzi cyklotrasou a cestickou pre cyklistov.

Teda ak sa rozhodnes ma napadat, za nejaky prispevok najskor si precitaj temu a zistil by si, ze som len parafrazoval prispevky kolegov cyklistov. Ak su to hlupe argumenty, napiste uz nikto konecne nejake lepsie.
18.04.2016 - 22:28:10
00
Zeby je to o Strave, v rebricku ide o vsetko
18.04.2016 - 22:51:58
00
treba sa vedieť obliecť: chrániče kolien, holení, lakťov, krku, ladvinový pás, chránič hrudníka a chrbtice a samozrejme motorkarska helma.
18.04.2016 - 23:00:46
00
uz to neries, proste kto chce ide hore kto chce dole. spodom je to rychlejsie. proste nevysvetlis ze nebezpecnejsie. rovnako ako daktori cestaci chodia radsej bez prilby len v ciapocke, lebo image...

a inak usek danubiana vojka je luxusny povrch na cestak, urcite lepsi nez barsjaka cesta v meste :)
18.04.2016 - 23:18:02
01
Hlavne ze ty si jasnovidec a vieš kto si tému prečítal celú a kto nie. To už potom môžeš aj vyveštiť kedy tam ma byť najbližšia nehoda cyklistu, ist tam a zachrániť mu život.
5 strán veľa nie je. A nie, neprečítal som ju teraz ale sledujem ju od začiatku.
Máš na fóre 27 príspevkov z toho 19 v tejto téme.
O pohnútkach jazdy po ceste si sa dozvedel, čosi si tam zažil a ak ta to naďalej serie a nezvládas to, odovzdaj vodičak alebo sa presťahuj niekde na samotu. Bývanie blízko aglomeracie má nielen svoje výhody ale aj nevýhody. Zdržiavanie teba pri jazde z práce a do práce inými ľuďmi ktorí chcú robiť niečo iné a inak ako sa páči tebe je jednou z nich. Na tom nič nezmeníš. Najmä ak je ich konanie vrámci zákona.
19.04.2016 - 06:11:40
05
OT:@minikn zase od veci. Uz som ti to napisal hrubym a ty zasa o niecom inom. Mna nic neserie, ja som v pohode, uz mesiac mam home office (nebudem uz mat tolko prilezitosti dodavat videa odvazlivcov iducich po ceste, za co sa ospravedlnujem). Mam len taku blbu povahu ze sa snazim veciam rozumiet a preto sa pytam. Keby som chcel len bezducho nadavat, tak idem na motorkarske forum nadavat na plechovkarov, sem nadavat na vsetkych co maju motor a do autickarskeho nadavat na cyklistov. Zozal by som kopec uznanlivych prispevkov a pohladil si ego. Ale o to mi neslo, ja som sa len snazil pochopit co je za tym ze 90% cyklistov vratane mna jazdi po cyklotrase, ale par ich chodi po ceste, co ich k tomu vedie bola pre mna zahada. Dovody tu odzneli, aj ked si ich nazval vhodnymi pre psychicky labilnych. Kazdopadne ine nikto neuviedol. Nebudem sa opakovat a prepisovat cepy predosli prispevok. Keby si chcel reagovat k teme tak to urobis.
19.04.2016 - 09:48:30
01
Ok, upresnim. Psychicky labilnymi som myslel vodicov aut, ktorym tam cyklisti na ceste vadia a vadi im ze oni na svojich autach musia brzdit, obchadzat, drat gumy a zvysovat si spotrebu auta. A najma ti z nich, ktori sa snazia za tuto opovazlivost cyklistov trestat (rozhadzovaci rukami, trubici, ostrekovaci ...)
O motivaciach tych ako si napisal 10% cyklistov si sa dozvedel: lespi asfalt, zavetrie, na rozdiel od hradze nekomplikovane napojenie a bez bufetzakruty. Viac ich asi nebude. Mozes zamknut temu.
19.04.2016 - 10:03:27
01
mozme zalozt temu "cena cestovneho, alebo stoji za to nervovat sa v aute?" a zacat riesit, preco sa niektori vodici nervuju za volantom na ceste, ked mozu ist busom/vlakom/bikom/taxikom atd..
19.04.2016 - 11:24:16
07
keyboard_arrow_up