Kenai napísal:
Je a dokonca znacena. http://cyklotrasa.oma.sk/-3444554


o tu rampu co vidno na fotke vlavo, sa pred tromi rokmi zabil cyklista. Takych ramp je tam viacero, spomaluju a niektore z nich sa nedaju ani normalne obist, najma tie pri pristavoch kompy. Tak azda aj preto rychlejsi ziletkari pouzivaju radsej dolnu cestu.

http://www.topky.sk/cl/10/1357590/Smrt-cyklistu---41--na-bratislavskej-hradzi--Zahadne-okolnosti-a-rozne-verzie-

citat:
"Správcovia hrádze športovcov upozorňujú, že hrádza oficiálne neslúži ako cyklotrasa a musia byť obozretní. „Je nám veľmi ľúto, čo sa stalo, no spomínaná hrádza nie je oficiálnou cyklotrasou, a preto si cyklisti a korčuliari musia uvedomiť, že na ňu vstupujú na vlastné riziko. Rampa na tejto hrádzi je riadne označená a dá sa obísť z bočnej strany. Jej účelom je zabrániť tomu, aby po hrádzi jazdili vozidlá, ktoré na to nie sú oprávnené,“ uviedla pre Topky hovorkyňa Vodohospodárskej výstavby Diana Migaľová-Baschierová.
Hrádza slúži na prevádzku vodného diela, ktoré spravuje Vodohospodárska výstavba, š.p. a pre účely správcu toku, ktorým je Slovenský vodohospodársky podnik."
15.03.2016 - 15:25:28
00
Kenai napísal:
Je a dokonca znacena. http://cyklotrasa.oma.sk/-3444554

... a kde? ja na fotke ziadnu dopravnu znacku nevidim...

Prílohy:

02.jpg
02.jpg 20.5 KiB thumb_up0thumb_down

15.03.2016 - 15:52:28
01
Tu vôbec nejde o značky (btw. tá značka tam niekedy bola, možno aj je ale to nie je podstatné). Pokiaľ sa neopraví ten 950 metrový úsek, žiaden žiletkár s galuskami za 2000 EUR nebude jazdiť po tomto rozbitom úseku (a ani ja na 100 eurových). Možno nepomôže ani oprava asfaltu pretože stále je tam prudké esíčko ktoré je potrebné vyrovnať (zelená farba na obr.). A aby toho nebolo málo, na konci toho 950m úseku ešte cyklisti dávajú prednosť pri prechode na druhú stranu (ďalšie kolízne miesto).
Z týchto dôvodov radšej volím na tomto 1 kilometrovom úseku cestu aj keď by som veľmi rád jazdil po ozajstnej cykloceste.
O pár rokov sa to celé môže zmeniť: http://www.danubiapark.sk/?id=2&lang=sk

Prílohy:

Snímka.jpg
Snímka.jpg 329.61 KiB thumb_up0thumb_down

15.03.2016 - 16:40:38
00
ked tie bicykle zvladnu pariz-roubaix, tak musia zvladnut aj cunovsku hradzu :), jed to tam si ce hrbolate, ale ked lovek ide 20 tak sa to v pohode da aj na cestaku poobchadzat a popreskakovat. to ze dole je lepsia cesta nie je ziadny argument na to aby sa porusovali predpisy. aj keby hore ziadna cesta nebola len lesny chodnicek aj tak nemozes ist dole ale musis si to pretlacit napr vrchom a az potom sa viezt. bodka

o useku danubiana-vojka (ak neratam v zavere hrbolatejsich par 100m) ani nevravim, tam je to vrchom uplny luxus. zavoru obides za 10s a potom polhodinu slapes, to je take strasne zdrzanie? ja viem, na grafe to vyzera zle a aj priemerka klesne o 0.1kmh... toto niekto neprezije
15.03.2016 - 16:59:02
06
Podstatne na tejto zbytocnej teme, ktora ma za ciel asi len vyvolat flame, je len to, ze v useku od Danubiany po Gabcikovo moze cyklista pouzit cestu aj hradzu podla toho, co mu viac vyhovuje. Nie je zakazane pouzit cestu cyklistom, ziadna cesticka pre cyklistov po hradzi nevedie a teda nie je co riesit.

A ak niekto soferujuci auto ma problem obist cyklistu, skutristu, traktor, konsky povoz alebo ineho pomalsieho ucastnika premavky, tak nech vrati vodicak.
15.03.2016 - 17:10:39
018
Jezus pekne si to napisal, problem je, ze az nezvladne obist cyklistu tak skonci v base a cyklista v marnici. Keby slo o vodicak kaslem na to.
A to ze na telese hradze nevedie cyklotrasa, to hadam zartujes.

Vyvolat flame... super mozno sa nad tym nikto spravodlivo naserie, zamysli a mozno mu to zachrani zivot. Nie len cyklistovi, ale aj vodicovi a jeho rodine. Mono nikto, kto cita tieto prispevky ma aj vodicak a pojde po danom useku.

Tu vidno kolko miesta je tam, ked sa minaju dve auta.
s24.postimg.org
A tu je prvy adept na Darvinovu cenu. Nie ze by ich od zalozenia temy nebolo viac, ale jazdil som zeninym autom bez kamery. Verim, ze sa tam spozna. Vsimnite si aj neprehladnost useku, pred par tyzdnami sa tam zrazili 3 auta a to tam nebol ani cyklista.
http://sendvid.com/q72g0brs
15.04.2016 - 12:59:48
00
Sak si isiel pekne svoje pri kraji cesty.Co sa Ti nezdalo?
15.04.2016 - 13:21:37
00
Kenai napísal:
Jezus pekne si to napisal, problem je, ze az nezvladne obist cyklistu tak skonci v base a cyklista v marnici. Keby slo o vodicak kaslem na to.
A to ze na telese hradze nevedie cyklotrasa, to hadam zartujes.

Nie, nezartujem. Len to spresnim. Cyklotrasa tadial viest moze, ale nevedie tadial cesticka pre cyklistov. A kedze cyklotrasa nikoho k nicomu nezaväzuje (v zmysle legislativy cyklotrasa neexistuje), tak cyklista moze ist aj dole po ceste.

Nastuduj si zakon o cestnej premavke, mozno sa dozvies aj ine zaujimave veci. Napriklad aj to, ako spravne predchadzat pomalsieho ucastnika premavky:

(3) Vodič nesmie pri predchádzaní ohroziť ani obmedziť vodiča vozidla, pred ktoré sa po predídení zaraďuje; pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy. Pri predchádzaní musí zachovávať dostatočný bočný odstup od predchádzaného vozidla.

(5) Vodič nesmie predchádzať,
a) ak nemá pred sebou rozhľad na takú vzdialenosť, ktorá je potrebná na bezpečné predchádzanie,
b) ak by sa nemohol bezpečne zaradiť pred vozidlo alebo pred vozidlá, ktoré chce predísť,
c) ak by ohrozil alebo obmedzil vodiča jazdiaceho v protismere, alebo ohrozil iného účastníka cestnej premávky,

Cize nemas predchadzat cyklistu ked nemas dostatocny rozhlad a nevies dodrzat dostatocny bocny odstup. Prelozim Ti to - mas pockat za cyklistom a obiehat ho az ked oproti nic nejde. Niekedy to skus, fakt to pomaha a nikto potom nemusi ist do marnice ani do basy.
15.04.2016 - 13:28:07
014
kenai - ide leto, cyklisti dole budu coraz castejsie, tak si zvykni a radsej si poriadne prestuduj to co ti tu napisal jezus.
15.04.2016 - 13:35:09
00
KaprakNemam nic proti technike jazdy, len si myslim, ze by bolo mudrejsie nespoliehat sa na pozornost vodicov a ist radsej po cyklotrase na korune hradze. Nie kazdy by tam spomalil ako ja, ak by slo nieco oproti, som si isty, ze by obetoval radsej cyklistu ako seba. A to nehovorim o tom, ze ak cyklista od unavy strati rovnovahu a spadne mi pod kolesa, v zivote nevysvetlim, ze to nebola moja chyba. Ked vie trafit zavoru tak pad pod kolesa nebude tiez nemozny. Rychlost v ktorej som ho minal bola 40 km/h ak by isiel nikto za mnou, kto nie je na 100% koncentrovany, nema sancu ma odbrzdit. Kto bude potom na vine ? Kupi mi nikto z ucastnikov nove auto, zaplati rehabilitacie ? A to vsetko len pre to, ze na hradzi su zavory a hrby. DNES ANI NEFUKA !
15.04.2016 - 13:40:14
00
tam hore ale nie je cyklotrasa, uz som ti to niekolkokrat pisal, takisto aj brudy a jezus.
15.04.2016 - 13:42:03
00
Jezus Ano plati, a co z toho co si napisal som nedodrzal ?

Rad by som tu videl nazor napriklad vodica toho 30 tonoveho domiesavaca. Ucite by nam rad objasnil, ako sa brzdi s 30 tonami na pneumatickcych brzdach na 40 hm/h a obchadza cyklista. Bol by tam asi dlhy vycet nadavok.
15.04.2016 - 13:43:24
00
Ak ti cyklista spadne pod kolesa, nevysvetlis ze to nebola tvoja chyba, lebo to bola tvoja chyba - kedze si nedodrzal bezpecny odstup ako sa pise vo vyhlaske.
Co budes robit ak tam nebude cyklista, ale auto ktore z nejakeho dovodu nepojde rychlostou akou si predstavujes?
Ak mas problem s cyklistami, chod autobusom. Sofer vyriesi tvoje problemy za teba a ty budes mat pokojny den bez obav z basy, rozbitia auta a neviem coho este.
15.04.2016 - 14:17:16
08
Neviem preco sa silou mocou snazite prekrutit tuto temu na vyklad vyhlasky. Lebo o tom to vobec nie je. Je to o nezmyselne podstupovanom riziku.
15.04.2016 - 14:57:37
00
nie,... je to o tom ,co by vyhovovalo tebe a tebe podobnym vodicom "schovane" za "co keby"-riziko ,keby pes nesral tak by ho....
cyklista nie je povinny pouzit cyklotrasu a pouziva co mu vyhovuje v zmysle svojich povinnosti, vodic je zas povinny prisposobit svoju jazdu okolnostiam ...ked pojde rad aut a napr . treti stvrty kamion ,ten kamionista zbada cyklistu skor ako ten v osobaku "pod nim" co ma pred sebou dalsi osobak ,ak musi prudko brzdit tak nieco podcenil...

na zaklade "co keby" nema nikto pravo vykazovat niekoho z cesty-verejnej komunikacie ,len preto ze by mohol ist inakadial ....koniec hlasenia :rofl:

ps: a nezmyselnejsi ,je ten pocit nahlenia za volantom - ja som rychly "setrim sekundy" ....a pritom vacsinou staci len dat na moment nohu z plynu...
15.04.2016 - 15:34:04
04
keyboard_arrow_up