Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Povinne: Dusa, lepenie, naradie, prilba, rukavice.
Patri sa: Gate, tricko, ponozky, obuv.
Hodi sa: Pitie, jedenie a podla pocasia nieco na prioblecenie.
...

Pitie by som zaradil do Povinných lebo pitny rezim je velmi dolezity a este aj nejake peniaze, ak dojde pitie/jedlo...
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 18:24:39
00
Ahojte, chcem sa opytat na radu skusenejsich, co si pribalit so sebou na celodennu bike turu. A taky poddotaz, ci ma niekto skusenosti s nosenim batohov a bicyklovanim, ci sa to da zmaknut, myslim take nieco okolo 30 - 35 litrov. Dik

Podla toho co v tych Tatrach chces jazdit...............
Ked idem na akciu vlakom, vacsinu jedla spapkam este vo vlaku, neda sa sice potom ist od zaciatku naplno, ale radsej nosim plny zaludok ako plny batoh.
Osvedcili sa mi rozky s maslom a napr sunkou, syrom, lekvarom......
(dopln si podla chuti)
Zopar necham ako zeleznu zasobu a stravujem sa po ceste v miestnych zariadeniach. Nosim este jontak v prasku, ked sa mi minie pitie, zamiesam si s vodou zo studnicky.

Teraz v lete na oblecenie vela toho netreba, aj ked v Tatrach sa moze ochladit, nepremokave tenke nohavice a bunda pomozu aj proti prefuknutiu v dlhych zjazdoch a vela miesta nezaberu.
mozes prihodit dlhe rukavice.

samozrejme dusu, lepenie, naradicko.

V pohode to spracem do Camel back-u a to ani zdaleka nema 20 litrov.

Najdolezitejsia zo vsetkeho je dobra nalada
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 19:18:48
00
pocuvaj Ja?No!, aky mas camelbak, myslim typ, lebo si chcem od camelbaku nieco poriesit...
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 19:37:36
00
pocuvaj Ja?No!, aky mas camelbak, myslim typ, lebo si chcem od camelbaku nieco poriesit...

LOBO ale este z tych prvych s gumickou na vrchu.
Oblecenie nosim zvonku prigumickovane, nevyzera to moc esteticky :oops: ale vojde tam toho kopec. :wink:
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 19:43:53
00
LOBO ale este z tych prvych s gumickou na vrchu.
Oblecenie nosim zvonku prigumickovane, nevyzera to moc esteticky ale vojde tam toho kopec

nooo, presne ten mi padol do oka...
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 19:53:03
00
Takze este raz a trocha vaznejsie. Vozim Camelback MULE - 10 l. Staci. Tych 30 l to je skor na pesiu turistiku nez na bike. Mam tam spominane naradie, lepenie a dusu. Mam tam tenku vetrovku pre pripad zhorsenia pocasia. Pruzny obvaz - raz som si narazil pri pade palec a zistil, ze to strasne chyba. Taky kus textilnej rury (netusim ako to nazvat) mozes dat na krk, pouzit ako celenku, ciapku - skratka univerzalna handra z funkcneho materialu. Plna nadrz camlu a jedna porcia iontaku na rozrobenie pitnou vodou. Obvykle vystacim ranajkami doma a beriem 1-2 jogurtove tycinky musli. Predtym som vozil tycinky horkej studentskej pecate ale uz nevyrabaju. Ak narocnejsia tura tak si kup gel a energeticke tycinky. Niekto vozi banan - ale nerad ho zoskrabavam z batohu po pade. Povlak na batoh nech si chranim elektroniku (fotak, mobil, mp3prehravac) pri lejaku. Mozes si dodekuvat rozsirenie ak je jesen a nestabilne pocasie ci ked sa to blizi k nule alebo pod nu.
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 20:11:40
00
Ak naplním vodný vak na plné 3 litre tak sa mi do MULE nič nezmestí. Hore je jedna vodotesná minikapsička na mobil/mp3 player. Potom taká dlhá, ale úzka - tam dám mapu a klúče. Potom už sú len polovičné oddiely. Jeden taký "medzikus", ktorý sa nedá zavrieť, len zboku je sieťka, tam dám foťák. Potom jeden polovičný zatvárateľný oddiel, tam dám doklady, horalku, lepenie, kapesník..úplné drobnosti. A poseldný diel, neuzatvoritelný...tam dám dušu. A je to napchaté naprasknutie..o nejakých handrách nemôže byť ani reč. Teraz v lete je to tak akurát, náhradné ošatenie nenosím.
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 20:39:52
00
Ak naplním vodný vak na plné 3 litre tak sa mi do MULE nič nezmestí.

Daj o liter menej a prihod flasticku od liekov s iontakom na dalsie dva litre a bude aj miesto.
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 21:33:13
00
Na celodennú túru mám vždy toto.
Potraviny...bageta, dostatok tekutín, iontový nápoj a niečo veľmi sladké kvôli sacharidom. Väčšinou je to kvalitná horká čokoláda.
Bike výbava...ako bolo spomenuté. Lepenie, pumpa, náhradná duša, vercajch a osvetlenie(nevieš, čo ťa zaskočí, nemusíš sa vrátiť za svetla).

Ostatné...suchý papier a maličké kúsky dreva zabalené tak, aby nenavlhli, zapaľovač s ostrým plameňom(horí za dažďa aj vetra), extrapevnú lepiacu pásku. A HLAVNE hajzlák a suché ponožky :)
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 23:25:35
10
...suchý papier a maličké kúsky dreva zabalené tak, aby nenavlhli, zapaľovač s ostrým plameňom(horí za dažďa aj vetra)

A špekačky na opekanie? :)
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 23:30:03
00
Asi nie...som vegeterián.
A samozrejme ešte nožík je viac menej povinný :!:
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 23:33:59
00
Na celodennú túru mám vždy toto.
Potraviny...bageta, dostatok tekutín, iontový nápoj a niečo veľmi sladké kvôli sacharidom. Väčšinou je to kvalitná horká čokoláda.
Bike výbava...ako bolo spomenuté. Lepenie, pumpa, náhradná duša, vercajch a osvetlenie(nevieš, čo ťa zaskočí, nemusíš sa vrátiť za svetla).

Ostatné...suchý papier a maličké kúsky dreva zabalené tak, aby nenavlhli, zapaľovač s ostrým plameňom(horí za dažďa aj vetra), extrapevnú lepiacu pásku. A HLAVNE hajzlák a suché ponožky :)

clovece, ved ty ides stanovat a nie bikovat :D :wink:
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 23:41:58
00
Máš pocit, že je z toho niečo zbytočné? :wink:
A aby som nezabudol, ešte tenkú nepremokavú bundičku.
Zobraziť komentár 05.08.2007 - 23:43:05
00
Ostatné...suchý papier a maličké kúsky dreva zabalené tak, aby nenavlhli

mal som na mysli tuto pasaz, ale inac v pohodke :)
Zobraziť komentár 06.08.2007 - 09:06:31
00
S tym batohom by som bol trosku opatrnejsi. Vela zalezi od toho aku dlhu trasu si chces dat. Ja mam camel, 2,5 l vody a este 0,5 l vody so sirupom do flasky ( sirup je obycajsky pomarancovy z Coop Jednota ).
Raz som isiel 55 km s 80 l batohom, mal som v nom kanady, nohavice a koselu. Strasne ma boleli svaly v oblasti krku, ale zo skusenosti viem ze ked som si dal mensi batoh madzi 20 - 30 l neprejavyli sa ziadne znamky nejakej zataze a mal som tam toho dost. To som isiel z Prievidze cez Rematu do Skleneho pri Handlovej, Dolnej Stubne cez tusim M. Sturec do Banskej Bystrice. Ziadne negativne skusenosti z tohto vyjazdu co sa tyka toho batohu som nemal. A to bol obycajny od cinanov.
A co sa tyka stravy, ked idem na dlhu trasu co je viac ako 100 km beriem vzdy riadnu suchu salamu a chlieb alebo rozky, a nejake tie keksiky. Zvycajne horalky. Vzdy si zo sebou beriem este cyklisticku bundu s dlhym rukavom, nahradnu dusu a pomerne velky fotak.
Zobraziť komentár 07.08.2007 - 18:24:30
00
keyboard_arrow_up