Tak veru, puzdra su niekedy dost komplikovana zalezitost a napr. (neviem ci vsetky) taky RS ma vnutornu dieru v nohe mierne mimo os, posunom puzdra sa steluje vola v puzdrach. Ale napr. taka MZ z roku 1999, tam sa puzdra iba rukou vytiahli a vlozili /jeden asi 10cm na dlzku kus v kazdej nohe, dnes uz kratucke, kvoli odporu) .. total trivialny ukon
Svojho casu s puzdrami na RS ani Lapierre nechcel nic mat
.. vedel preco...
Trošku doplním hoci je to už kus mimo témy.
O excentrickom uložení púzdra v RS som nikdy nepočul a popravde mi to veľmi nedáva zmysel - ako tým spôsobom vyladiť vôlu v púzdrach? To by sa skôr dala doladiť rovnobežnosť L/P strany.
Každopádne je fakt, že pri RS vidliciach sa práci s púzdrami vyhýbam. Nepodarilo sa v tomto smere dosiahnuť žiadne zlepšenie, práve naopak to po 1 pokuse skončilo zhoršením chodu
vidlice a bolo pracné dostať sa na pôvodnú úroveň.
Na púzdra mám vyrobený tool pre všetky rozmery od 32 po 40mm, svojho času bol v ponuke originál za cca 350 dolárov.
Najčastejšie som ho využil pri zmiernení vôle Fox 32-36 vidlíc resp. výmene púzdier. Pri Fox po práci s púzdrami žiadne problémy nikdy nenastali - teda pokiaľ nerátam zoxidovaný vnútorný povrch po ktorom bolo náročné púzdro dostať von.