Lepšie ako na bicykli bez motora je s kamarátom, ktorému sa pokazí ebike na výjazde mu požičať mechaniku a vyšľapať kopec na jeho ebiku s pokazeným motorom
Grafana - Počkať, toto čo píšeš je v kategorii profi adventure až extrem ... Na horskom bicykli považujem dlhý výlet nad 60km, bikepacking považujem za životný štýl a poviem pravdu že by som to rád vyskúšal ...
Dlhy vylet je podla mna vikendovka na cely den. "Vylet" moze byt tych 60+ aj ked 10km do lesa, 40km v lese a 10km z lesa, to je 20km v lese niekam a 20km v lese naspat ... v podstate som nikde nebol takze je to skor svih. "Dlhy vylet" je podla mna 90+ km pri 1800+ vyskovych.
ani náhodou e-bike neatakuje náročnosť rýchlejšej chôdze, neatakuje ani náročnosť bežnej chôdze, jazda na e-biku je veget jak sviňa, a marceluspp, ... si tu budú krochkať až dovtedy kým ich vlastná slanina nezabije
Ako mi potom vysvetlíš, že mám presne tú istú váhu teraz na ebike ako keď som jazdil bio?
lepšie ako na e-bike je vyraziť na bicykli bez motora, dookola tu papagájuješ nezmysly o nejakej náročnosti jazdy na e-bike, nemáš šajnu o energetických výdajoch pri rôznych činnostiach, aký je ich výsledný efekt, mi pripadáš akoby si predával elektro bicykle a naháňal si tu zákazníkov
Ako pre koho. Život musí mať dynamiku a krásu. Ak chceš námahu, drinu a prekonávanie samého seba, je najlepší čas sa oženiť
áno keď chceme, je to aj veget ako sviňa. na druhej strane na 7-8kg žiletke a 20 mm plášťoch sa človek tiež veľmi nenarobí. zober MTB fulla s poriadnym obutím a choď do lesa.
Ako mi potom vysvetlíš, že mám presne tú istú váhu teraz na ebike ako keď som jazdil bio?
máš dobrý metabolizmus, na rozdiel od desať tisícov iných ktorí majú obezitu, vymenia bicykel za elektro bicykel, zníži sa im kalorický výdaj a ešte viac sa im zhorší ich ochorenie - kvoli ebiku, e-bike zhoršujú zdravotný stav populácie, desať tisícov, ... ľudí
áno keď chceme, je to aj veget ako sviňa. na druhej strane na 7-8kg žiletke a 20 mm plášťoch sa človek tiež veľmi nenarobí. zober MTB fulla s poriadnym obutím a choď do lesa.
a ty zober rozum do hrsti a netrep somariny, neni podstatné co kde zoberieš ale aký na tom máš energetický výdaj - ako dlho ideš a kolko wattov, toto je ale pre teba, marceluspp, ... zrejme moc vysoká matematika
Ja vidím pomer obézných e a bio tak pol na pol, žiadny výrazný rozdiel.
Už si jednu tému s tvojími výpočtami W a J zdevastoval musíš to prenášať aj sem?
bojíš sa informácii ? ked ťa to nezaujíma cod robit daco druhé, bavíme sa o e-bikoch, predstav si takýto stav - obézni ktorí jazdia na klasických bicykloch kvoli zlepšeniu kondície, zdravia s cieľom zhodiť nejaké kilo venujú týždenne tejto činnosti 15 hodín, ak chce mať obézny na e-biku s rovnakým cieľom rovnaký energetický výdaj musel by pri 50 % pripomoci motora najazdiť 30 hodín, môže však len 15 - neni profík aby jazdil denne viac ako 4 hodiny, už dve hodiny bicyklovania denne je preňho z časového hľadiska dosť teda e-bike je preňho kontraproduktívny, ešte jedna vec, takíto bežní nešportovci ebikeri jazdia po rovinatých cyklo chodníkoch akou rýchlosťou ? predpokladám že okolo 20 km/h, ak by šli bežným nenáročným výkonom napr. 150 W a mali by pripomoc motora 50 % teda spolu 300 W akou rýchlosťou by šli po tom chodníku ? môžu ísť e-bikeri 150 W po takomto chodníku ? nemôžu, teda musia ísť podstatne menším výkonom ako nenáročných 150 W teda ako som písal e-bike je pre podstatnú časť veget jak sviňa a práve pre tých co by to najmenej potrebovali
Tých tvojich áno, ale nie preto, že by niečo dali. S tebou musí byť super spolupracovať ty uznávaš len svoj ten správny názor.
Napadlo ťa niekedy, že sa môžeš aj mýliť? Asi nie.
ivan chodíš občas s kamarátmi na pivo? či nie je s kým, lebo ťa nevládzu počúvať? na rozdiel od teba nepokladám moje názory za jediné správne, nevnucujem ich ostatným a vôbec nepotrebujem vedieť výkon na kilogram, jazda na ebajku ma baví aj bez toho.
Tých tvojich áno, ale nie preto, že by niečo dali. S tebou musí byť super spolupracovať ty uznávaš len svoj ten správny názor.
ved pred chvílou si sa dozvedel že teba sa to netýka ale iných e-bikerov tak neviem co furt reaguješ
mýliť sa môžem ale toto úplne jednoduché a realita, či chceš povedať že bežný rekreačný stredne zručný užívateľ/užívateľka bude jazdiť na e-biku nenáročným výkonom 150 W rýchlosťou 35 - 40 km/h ? šak sa vytrepe v prvej zákrute, aj s motorom
Podľa mňa je to téma krčma, kde prišli ebikeri a ich odporcovia na pivo
Ivanko a výpočty ... pomer žiletkára je 65kg na 8kg bike a pomer ebikera je 90kg jazdec na 27kg ebike
čiže žiletkár spolu 73kg, ebiker 117kg rozdiel 44kg. Tých 44kg keď bude ťahať motor, tak sme na tom rovnako v pomere váhy, naviac má ebike 2x také široké gumy a lesný dezén a jazdec vyšší odpor vzduchu. Takže suma sumárum ebiker maká viac aby tu sústavu utiahol. Na základnej prípomoci má výdaj wattov oveľa vyšší ako žiletkár na asfalte, takže nech mi tunikto nehovorí že ebike je zadarmo.
s pripomocou motora bude furt rozdiel, 50 %, 75 %, ... nevýhodne menej vykonanej práce, energetického výdaja tučného na e-biku oproti výhodne viac vykonanej práce, energetického výdaja tučného na biku bez motora, v podstate máš výpočty dobré len stačí ked prehodíš znamienka pri tom co je výhodné/nevýhodné
Mne vyčítaš, že reagujem, ale všimol si si ty vôbec že ty reaguješ na všetko a všetkých? Asi nie .Si ako hašterivá ženská, ktorá musí mať posledné slovo.
S ebajkom sa normálne veci na prírodných trailoch skáču úplne v pohode ako na každom biku s dobrou geometriou. Čo sa týka pomoci, tak napríklad také TurboLevo aj na základnej pomoci ide do kopca pre mňa takmer zadarmo. Skúšal som ísť kopec čo normálne by som tlačil - cez 30% a technický cez skaly. Nemal som ani nejaký ľahký prevod, len som tomu zabral, potom cez skaly potiahol trochu rukami a bol som hore. Neskutočná sila toho motora...takže som to vrátil šťastnému majiteľovi nech užíva.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dlhy vylet je podla mna vikendovka na cely den. "Vylet" moze byt tych 60+ aj ked 10km do lesa, 40km v lese a 10km z lesa, to je 20km v lese niekam a 20km v lese naspat ... v podstate som nikde nebol takze je to skor svih. "Dlhy vylet" je podla mna 90+ km pri 1800+ vyskovych.
Narodiť sa v 1964 a mať názory ako pubertiak stojí za posúdenie odborníkom.
Ako pre koho. Život musí mať dynamiku a krásu. Ak chceš námahu, drinu a prekonávanie samého seba, je najlepší čas sa oženiť
máš dobrý metabolizmus, na rozdiel od desať tisícov iných ktorí majú obezitu, vymenia bicykel za elektro bicykel, zníži sa im kalorický výdaj a ešte viac sa im zhorší ich ochorenie - kvoli ebiku, e-bike zhoršujú zdravotný stav populácie, desať tisícov, ... ľudí
a ty zober rozum do hrsti a netrep somariny, neni podstatné co kde zoberieš ale aký na tom máš energetický výdaj - ako dlho ideš a kolko wattov, toto je ale pre teba, marceluspp, ... zrejme moc vysoká matematika
Už si jednu tému s tvojími výpočtami W a J zdevastoval musíš to prenášať aj sem?
ved pred chvílou si sa dozvedel že teba sa to netýka ale iných e-bikerov tak neviem co furt reaguješ
mýliť sa môžem ale toto úplne jednoduché a realita, či chceš povedať že bežný rekreačný stredne zručný užívateľ/užívateľka bude jazdiť na e-biku nenáročným výkonom 150 W rýchlosťou 35 - 40 km/h ? šak sa vytrepe v prvej zákrute, aj s motorom
Ivanko a výpočty ... pomer žiletkára je 65kg na 8kg bike a pomer ebikera je 90kg jazdec na 27kg ebike
čiže žiletkár spolu 73kg, ebiker 117kg rozdiel 44kg. Tých 44kg keď bude ťahať motor, tak sme na tom rovnako v pomere váhy, naviac má ebike 2x také široké gumy a lesný dezén a jazdec vyšší odpor vzduchu. Takže suma sumárum ebiker maká viac aby tu sústavu utiahol. Na základnej prípomoci má výdaj wattov oveľa vyšší ako žiletkár na asfalte, takže nech mi tunikto nehovorí že ebike je zadarmo.
Ebike má jedinú nevýhodu - zle sa s ním skáče