HZS nasadí elektrobicykle
Záchranári budú elektrobicykle používať na prvotné rýchle výjazdy, pretože na horských zvážniciach sú rýchlejšie ako autá a sú aj ekologickejšie.
Horská záchranná služba (HZS) dostala vo štvrtok v Jasnej do užívania 33 nových elektrických bicyklov zakúpených z európskych fondov. Používať ich budú na zásahovú činnosť, a tiež na obnovovanie vedomostí o teréne. Pre TASR to uviedol riaditeľ HZS Marek Bi*****
"Elektrobicykle môžu ísť po horskej zvážnici niekedy rýchlejšie ako auto, takže budú slúžiť na prvotné rýchle výjazdy. Takisto poslúžia na pohyb záchranárov v horských oblastiach. A to tak, aby bol záchranár rýchly a efektívny, a zároveň nezaťažoval horské prostredie emisiami," priblížil Bi*****
Dodal, že nové bicykle budú umiestnené vo všetkých oblastných strediskách. "Uvidíme, ako sa ich prevádzka osvedčí a ak do budúcna uznáme za vhodné, že by bolo dobré ich doplniť, tak ich doplníme," skonštatoval šéf HZS.
Štátny tajomník ministerstva vnútra Tomáš Oparty vyzdvihol, že horskí záchranári sú veľmi úspešní v čerpaní eurofondov. "Celkovo tu boli realizované štyri projekty z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Dva sú už ukončené, ďalšie dva priebežne ukončujeme," povedal pre TASR.
Podľa Opartyho sú hory ideálnym prostredím, kde by sa mala znižovať produkcia oxidu uhličitého. Ako podotkol, dbajú na to, aby sa záchrana ľudských životov v horskom prostredí uskutočňovala čo najekologickejším spôsobom.
Základom je nebrať tuto temu vážne. Osobné napádania vôbec nepatria na fôrum a keďže ebikeri sú cyklistická menšina, tak by tu ani nemala byť druhová nenavísť voči nim - ebikerizmus.
Tiež je nutné striehnuť na podozrivé osoby ktoré maju túto elektricku menšinu snahu vyhladiť . Je to porucha osobnosti s nasledkami ktoré sa môžu prejaviť v realnom zivote. Nerad by som v živote zažil snahu o ebikerocídu…
Staré čínske prislovie hovorí : “Bicykluj a nechaj bicyklovať.” Takže ak to má kolesá a pedále … je to stále jedna rodina.
V podstate by to malo byť každému jedno a je zbytočné sa zavzdušňovať nejakými ečkami, alebo či zdravia, alebo nezdravia, alebo ako sa divne správajú....Mne osobne to je len vtipné. Či je zima a sneží, alebo je leto, tak si idem kopec a leje so mňa pot...bike vyladený aby tam nebolo nič zbytočné a aj tak má 15-16kíl...točím tam 280-300W, v nižšej hodnote mám pocit, že stojím a spadnem na zem...No a do toho ma obehne ebike, pozdrav žiadny (poviem si-aj ty mňa môžeš...) sedlo dolu, nohy rozčapené, kadencia 50, zaradená asi 10ka a rýchlosť tam kde ja idem 8-9 tak on asi 18-20 s prstom v nose...A potom si prečítam plný MTBIKER o náročnosti tohto elektro športu....Takže nič zákerné , ani elektrocída, ale len veľmi smiešne ??
nooo...niekedy sa aj mám chuť takých čo majú sedlo 15cm nižšie ako by mali mať: Čo? Pokazená teleskopka? ...išiel som minule dolu KH a oproti samí vyškerení 20 roční na e-bajkoch...len tak mávali nožičkami očividne bez námahy... a potom som stretol starší pár (asi manželia), možno aj 60r mali a na čom myslíte že išli hore? na graveloch...klobúk dole. pred pištom tiež klobúk dole aj keď už jazdí na e- ...ktovie koľkí z nás v jeho veku budú vôbec chodiť nie ešte bicyklovať...
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
A viete čo som si všimol? Že viacej opitých jazdí na biobiku ako ebiku. Ebikeri sú si vedomí sily svojho stroja, tak cuckajú bežne birrel či kofolu, no bioši - to je des čo popijú. A potom ohrozujú malé deti na cyklochodníkoch.... Klobúk dolu pred biošmi čo opitý tlačia svoj bike mimo cyklotrás ...
A viete čo som si všimol? Že viacej opitých jazdí na biobiku ako ebiku. Ebikeri sú si vedomí sily svojho stroja, tak cuckajú bežne birrel či kofolu, no bioši - to je des čo popijú. A potom ohrozujú malé deti na cyklochodníkoch.... Klobúk dolu pred biošmi čo opitý tlačia svoj bike mimo cyklotrás ...
To sú strášné žvásty čo píšeš. Máš to vôbec nejako podložené štatistikou napr. pri poslednej akcii zameranej na alkohol u všetkých kategórii cyklistov či už bio alebo zťp?
ani náhodou e-bike neatakuje náročnosť rýchlejšej chôdze, neatakuje ani náročnosť bežnej chôdze, jazda na e-biku je veget jak sviňa, a marceluspp, ... si tu budú krochkať až dovtedy kým ich vlastná slanina nezabije
Vies to podlozit akousi skusenostou alebo len tupo blabolis z coho ta podozrievam.
Attachment:
Report.jpg
Konkretne kedy a kde si sa pohyboval beznou chodzou rychlostou 10 km/hod? Kedy a kde si prekonal beznou chodzou 60 km? Na akom materiali frcis?
Odpovedz alebo neotravuj!
PS Pokial moj predosly prispevok vyzeral podrazdene, tak si sypem popol na hlavu. Chcel som len podotknut, ze clovek by si pred odoslanim mal precitat, ze pod co sa podpisuje.
To sú strášné žvásty čo píšeš. Máš to vôbec nejako podložené štatistikou napr. pri poslednej akcii zameranej na alkohol u všetkých kategórii cyklistov či už bio alebo zťp?
Vidíš toto je vaša objektivita To sú nepodložené žvásty.
A žvásty o nezdraviacich,naširoko rozčapených,nizko sediacich, zle oblečených, načipovaných ebajkeroch. sú podložené akou štúdiou?
pista Musím oponovať, a to že rýchlosť a množstvo kilometrov jednoducho nie sú dobré parametre, akými sa dajú porovnávať športové výkony. Ako sorry, ale bežne človeka nenapadne cez tieto veličiny porovnávať cyklistiku a chôdzu.
AVŠAK, ak niekto ide trebárs 6 hodín a vykoná pri tom istú prácu (tým myslím fyzikálnu prácu), spáli pri tom isté kalórie/vydá isté kJ pri nejakom srdcovom tepe, a človek na biku vydá tie isté kJ pri rovnakom tepe, tak to už je porovnateľné. Rýchlosť a vzdialenosť ale podobná nebude ani náhodou.
Tu zase opakujem, čo som raz písal. Marseluspp môže stále písať niečo o km a hodinách na biku, ale ak chceš niečo porovnávať, tak jediné objektívne parametre sú čas a výkon.
A prečo nie? Ideš na ebike- dáš hodinu a pol, budeš mať priemerný tep 130, vykonáš nejakú prácu, aktivita dá nejakú záťaž na organizmus.
Dáš hodinu a pol chôdzu, priemerný tep rovnaký, záťaž rovnaká.
Nedá sa to teda prirovnať?
Edit: keď som nepochopil, tak ma daj na správnu mieru
Vies to podlozit akousi skusenostou alebo len tupo blabolis z coho ta podozrievam.
Attachment:
Report.jpg
Konkretne kedy a kde si sa pohyboval beznou chodzou rychlostou 10 km/hod? Kedy a kde si prekonal beznou chodzou 60 km? Na akom materiali frcis?
samozrejme že je bežná chôdza náročnejšia, napr. v porovnaní s tým čo si dal 6 hodín jazdy na e-biku, ak by si šiel 6 hodín pešo nejakých 30 kilometrov tak budeš viac unavený teda bežná chôdza je náročnejšia ako jazda na e-biku čo si šiel
pišta chcel aby som mu odpovedal lebo vraj len tupo blábolím ked píšem že jazda na e-biku je ešte menej náročná ako bežná chôdza, a ešte aby som odpovedal na všetko čo sa pýtal aj na akom materiáli frčím tak na klasickom bicykli bez motora a ked ma podozrieva že frčím na e-biku tak to ani náhodou
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://hiking.dennikn.sk/news/8567/hzs_nasadi_elektrobicykle.html?ref=dn
HZS nasadí elektrobicykle
Záchranári budú elektrobicykle používať na prvotné rýchle výjazdy, pretože na horských zvážniciach sú rýchlejšie ako autá a sú aj ekologickejšie.
Horská záchranná služba (HZS) dostala vo štvrtok v Jasnej do užívania 33 nových elektrických bicyklov zakúpených z európskych fondov. Používať ich budú na zásahovú činnosť, a tiež na obnovovanie vedomostí o teréne. Pre TASR to uviedol riaditeľ HZS Marek Bi*****
"Elektrobicykle môžu ísť po horskej zvážnici niekedy rýchlejšie ako auto, takže budú slúžiť na prvotné rýchle výjazdy. Takisto poslúžia na pohyb záchranárov v horských oblastiach. A to tak, aby bol záchranár rýchly a efektívny, a zároveň nezaťažoval horské prostredie emisiami," priblížil Bi*****
Dodal, že nové bicykle budú umiestnené vo všetkých oblastných strediskách. "Uvidíme, ako sa ich prevádzka osvedčí a ak do budúcna uznáme za vhodné, že by bolo dobré ich doplniť, tak ich doplníme," skonštatoval šéf HZS.
Štátny tajomník ministerstva vnútra Tomáš Oparty vyzdvihol, že horskí záchranári sú veľmi úspešní v čerpaní eurofondov. "Celkovo tu boli realizované štyri projekty z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Dva sú už ukončené, ďalšie dva priebežne ukončujeme," povedal pre TASR.
Podľa Opartyho sú hory ideálnym prostredím, kde by sa mala znižovať produkcia oxidu uhličitého. Ako podotkol, dbajú na to, aby sa záchrana ľudských životov v horskom prostredí uskutočňovala čo najekologickejším spôsobom.
Tiež je nutné striehnuť na podozrivé osoby ktoré maju túto elektricku menšinu snahu vyhladiť . Je to porucha osobnosti s nasledkami ktoré sa môžu prejaviť v realnom zivote. Nerad by som v živote zažil snahu o ebikerocídu…
Staré čínske prislovie hovorí : “Bicykluj a nechaj bicyklovať.” Takže ak to má kolesá a pedále … je to stále jedna rodina.
Vidíš toto je vaša objektivita To sú nepodložené žvásty.
A žvásty o nezdraviacich,naširoko rozčapených,nizko sediacich, zle oblečených, načipovaných ebajkeroch. sú podložené akou štúdiou?
AVŠAK, ak niekto ide trebárs 6 hodín a vykoná pri tom istú prácu (tým myslím fyzikálnu prácu), spáli pri tom isté kalórie/vydá isté kJ pri nejakom srdcovom tepe, a človek na biku vydá tie isté kJ pri rovnakom tepe, tak to už je porovnateľné. Rýchlosť a vzdialenosť ale podobná nebude ani náhodou.
Tu zase opakujem, čo som raz písal. Marseluspp môže stále písať niečo o km a hodinách na biku, ale ak chceš niečo porovnávať, tak jediné objektívne parametre sú čas a výkon.
Dáš hodinu a pol chôdzu, priemerný tep rovnaký, záťaž rovnaká.
Nedá sa to teda prirovnať?
Edit: keď som nepochopil, tak ma daj na správnu mieru
samozrejme že je bežná chôdza náročnejšia, napr. v porovnaní s tým čo si dal 6 hodín jazdy na e-biku, ak by si šiel 6 hodín pešo nejakých 30 kilometrov tak budeš viac unavený teda bežná chôdza je náročnejšia ako jazda na e-biku čo si šiel