Ale že tam s tou žiletkou máva v jednej ruke, to mu divné nepríde
To je aj o hodnote... Kilogram Dogmy vychádza cez 55 tis. českých peňazí, kilogram elektroz***** okolo tisíc českých. Nie sme tak bohatí, aby sme kupovali lacné haraburdy!
A ked sa tu ohanate nadvahou, tak staci pozriet prispevky Scarinka.
Na cestaku jazdi takmer "kazdy den" a aj tak pribera =)
Takze to nie je o tom na com jazdite ale ako sa stravujete =)
Ja jazdim aj na Ebiku 5 rokov sa stale si drzim tu istu vahu, okolo 80 kg
Cim to asi bude? =))
Ja sice priberam ale len preto ze vela zeriem ? ale zas to nie je take strasne aby som jazdil na ebiku. To by som nemohol vobec jest a to by bolo strasne ?
Keby si zozral to co ja uz by si nemal 80 ale tak 160 ?
Vcera v narodnej televizii (neviem ako sa to teraz vola) sa moderator vypytoval na cyklistiku a zaklincoval to tym, ze ci hadam nie este na e-biku. Pritom kazdy vie, ze e-bikeri mozu makat rovnako alebo este viac ako cyklisti.
To predsa nema ako zistit ked mu so vsetkym pomaha elektrika ??♂️
V skupine kde ide o prestíž, a kde si všetci vedia zmerať výkon a kalórie, môžu byť kľudne najväčší makači ecyklisti.
A v skupine kde ide o zdravie predsa nemôže existovať nijaký normálny ani rozumný dôvod hejtu, lebo nikto kto už si vôbec len sadne na akýkoľvek bicykel s pedálmi nemá byť zosmiešňovaný, a už vôbec nie na fóre cyklistov, kde to nerobí dobré meno samotnému MTBikeru.
Sa aj trochu divím že toto firma pripustí ako verejne prístupné vyjadrenia, a nie len ako uzavretú a skrytú tému pre zaujatých.
Pritom kazdy vie, ze e-bikeri mozu makat rovnako alebo este viac ako cyklisti.
Všetci vieme, že môžu, ale tiež všetci vieme, že nemakajú...
Môj posledný zážitok - bol som na liečení v Nimnici a tak týždeň pred Okolo Slovenska som si bol pozrieť dojazd poslednej etapy na Kohútke. Bolo tak 17-19 stupňov, pre mňa na začiatku len tak-tak na krátke-krátke. Nad Čertovom, keď stúpanie pritvrdí, trápil som sa skoro na najľahšom prevode, bolo mi teplo a bol som mokrý, dres rozopnutý. A tam okolo mňa preletel pár na e-motorkách (doslovne preletel - ja tak 10 km/hod, oni možno aj cez 20) - obidvaja vysmiaty, obidvaja dlhé gate, bundy, pán pod prilbou kukla - asi aby im nebola zima. Trochu som im aj závidel tú pohodu. Ale nemenil by som.
Nehejtujem, boli v mojich rokoch, čiže dôchodcovia, vždy lepšie keď sú na vzduchu ako doma na gauči pri televízore. To len na margo toho, ako elektrikári makajú.
ale tak zase aj ja ako elektrohejter poznám chalanov zo žiliny, ktorí vďaka ebajku dajú tie svoje smrtiace traile 2-3 krát po práci namiesto ledva raz ... a oni teda pre úsporu času hore kopcom naozaj makajú čo to dá, nie len, že batéria vez ma ... a v Ba som stretával hore kopcom makača na ebiku ako dupal do toho jak taký pogačar, tepy 200 + ktomu motor a šiel hore kopcom rýchlejšie ako ja dolu
stále to nepovažujem za dobré riešenie ale snažím sa ich chápať
Neber moj prispevok v zlom, ale nad 25 km/h sa vypina podpora, tak bud zjazdujes tak pomaly, alebo ten "dupac" bol v skutocnosti motorkar. O tom, ako si zistil jeho tep, uz ani nehovorim.
bol to básnický prepis ... makal ako keď som chodieval bike maratóny, tak asi tak do toho dupal ako tí najlepší v závode ... aneb viac ako na biku sa nenamakajú, ale rovnako sa asi vedia ... tých pár čo chce
A samozrejme, že zjazdujem pomaly. Ja som ten ten typ čo "hore kopcom nevládzem, dolu kopcom sa bojím a po rovine ma to nebaví"
Na benzíňákov nikto nenadáva, že podvádzajú, iba ak majitelia lesných pozemkov a hájnici. Elektro je ale úplne iná kategória kde sa hrušky miešajú s jablkami a strašne by chceli k bicyklom, ktoré prirodzene jazdia po chodníkoch a na červenú. Sadajú na ne deti, ženy, nedokážu to ovládať, jazda cik cak, sedlo dole, nohy do O, do kopca zosadajú, lebo im to neťahá, z kopca tiež, nepozerajú pred seba, ale kdesi na bok, alebo sa vyklopia na malom kamienku, či pri zastavení, samozrejme bez prilby. Obísť chodca je pre nich zložité. Prilboví sú podľa môjho odpozorovania trochu skúsenejší a ohľaduplnejší. Aj podľa oblečenia sa dá predpokladať ich zručnosť. Hlavne že ich ebike na ceste je ako traktor, ruky rozpažené ako na traily, pritom sú na chodníku a nevedia zoskočiť na cestu, alebo vyhupnúť na chodnik. Žiletkári normálne po ceste cez križovatku, ešte ma pozdravili, odbočovali doľava a 8 ebikerov vedľa na chodníku, ako pri parkinsone triasla riaditkami, tetka vrazila dieťaťu do zadného kolesa a spolu sa vysypali na bok. Smutné bolo na to pozerať. Bežne nejazdia, v nadšení si ich požičajú, bez prilby, nevedia ako nasadnúť a potom zamestnávajú HS. Auto požičajú len ľudom s vodičákom a požičiavajú si ho tí, čo majú prax. Nie že si spraví len tak tak vodičak, 20 rokov nejazdí a potom by si požičal auto.
Ved to sa tu ani nedeje. My si robime srandu iba z ebajkerov
Ale deje.
Odignoroval si prvú časť vety, tak sa ťa opýtam znovu:
Z čoho podľa teba i ostatných hejterov vychádza potreba robiť si srandu z tých cyklistov, ktorí bez ohľadu na vek využívajú ebicykle pre svoje zdravie?
A nebud taky utlocitny, ked ti vadi tema tak sem nelez, nahod paperku a chod ,,sportovat"
Odísť, prečo? Nerozumiem.
To fakt nechápeš, že práve takáto výzva je jedným z najväčších nezmyslov v otvorených debatách?
Teoretická otázka pre ehejterov.
Keď budem do biobicykla 3 hodiny tlačiť 100w v priemere, prejdem 40km, 500 výškových, a potom to isté do e-bicykla, ale už prejdem 70km a 800 výškových, tak v čom vidíte nevýhody ebicykla?
Tep a kalórie budu totožné.
Sice bola otazka smerovana ehejterom, ale odpoviem. Pre mna osobne by bola najvacsia nevyhoda vo vysokej hmotnosti a horsej ovladatelnosti v terene. A nechcel by som byt obmedzovany kapacitou baterie.
Keď budem do biobicykla 3 hodiny tlačiť 100w v priemere, prejdem 40km, 500 výškových, a potom to isté do e-bicykla, ale už prejdem 70km a 800 výškových, tak v čom vidíte nevýhody ebicykla?
V tom ze tych 100W na e-cku tlacit nebudes, lebo nebudes musiet.
Motorček ti dá 250 W, takže pulz a kalórie nemôžu byť totožné... Aj keď nedáš žiadny výkon, tak motorček ti dáva 2,5x väčší výkon, takže za tri hodiny by si mal prejsť 40x2,5=100 km a nastúpať 500x2,5=1 250 m.
A keď si trochu mákneš a pridáš vlastných 100 W aby si si zamakal ako cyklista, tak tie čísla si vynásob číslom 3,5...
Úplne blbý príklad si vymyslel. Vlastne si si strelil do vlastného kolena, dokázal si, že elektrikári sa flákajú...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To je aj o hodnote... Kilogram Dogmy vychádza cez 55 tis. českých peňazí, kilogram elektroz***** okolo tisíc českých. Nie sme tak bohatí, aby sme kupovali lacné haraburdy!
nuž prvy a posledny krat mohol drzat v ruke nieco tak drahe...
A ked sa tu ohanate nadvahou, tak staci pozriet prispevky Scarinka.
Na cestaku jazdi takmer "kazdy den" a aj tak pribera =)
Takze to nie je o tom na com jazdite ale ako sa stravujete =)
Ja jazdim aj na Ebiku 5 rokov sa stale si drzim tu istu vahu, okolo 80 kg
Cim to asi bude? =))
Ja sice priberam ale len preto ze vela zeriem ? ale zas to nie je take strasne aby som jazdil na ebiku. To by som nemohol vobec jest a to by bolo strasne ?
Keby si zozral to co ja uz by si nemal 80 ale tak 160 ?
V skupine kde ide o prestíž, a kde si všetci vedia zmerať výkon a kalórie, môžu byť kľudne najväčší makači ecyklisti.
A v skupine kde ide o zdravie predsa nemôže existovať nijaký normálny ani rozumný dôvod hejtu, lebo nikto kto už si vôbec len sadne na akýkoľvek bicykel s pedálmi nemá byť zosmiešňovaný, a už vôbec nie na fóre cyklistov, kde to nerobí dobré meno samotnému MTBikeru.
Sa aj trochu divím že toto firma pripustí ako verejne prístupné vyjadrenia, a nie len ako uzavretú a skrytú tému pre zaujatých.
Ved to sa tu ani nedeje. My si robime srandu iba z ebajkerov
A nebud taky utlocitny, ked ti vadi tema tak sem nelez, nahod paperku a chod ,,sportovat"
Všetci vieme, že môžu, ale tiež všetci vieme, že nemakajú...
Môj posledný zážitok - bol som na liečení v Nimnici a tak týždeň pred Okolo Slovenska som si bol pozrieť dojazd poslednej etapy na Kohútke. Bolo tak 17-19 stupňov, pre mňa na začiatku len tak-tak na krátke-krátke. Nad Čertovom, keď stúpanie pritvrdí, trápil som sa skoro na najľahšom prevode, bolo mi teplo a bol som mokrý, dres rozopnutý. A tam okolo mňa preletel pár na e-motorkách (doslovne preletel - ja tak 10 km/hod, oni možno aj cez 20) - obidvaja vysmiaty, obidvaja dlhé gate, bundy, pán pod prilbou kukla - asi aby im nebola zima. Trochu som im aj závidel tú pohodu. Ale nemenil by som.
Nehejtujem, boli v mojich rokoch, čiže dôchodcovia, vždy lepšie keď sú na vzduchu ako doma na gauči pri televízore. To len na margo toho, ako elektrikári makajú.
stále to nepovažujem za dobré riešenie ale snažím sa ich chápať
A samozrejme, že zjazdujem pomaly. Ja som ten ten typ čo "hore kopcom nevládzem, dolu kopcom sa bojím a po rovine ma to nebaví"
Ale deje.
Odignoroval si prvú časť vety, tak sa ťa opýtam znovu:
Z čoho podľa teba i ostatných hejterov vychádza potreba robiť si srandu z tých cyklistov, ktorí bez ohľadu na vek využívajú ebicykle pre svoje zdravie?
Odísť, prečo? Nerozumiem.
To fakt nechápeš, že práve takáto výzva je jedným z najväčších nezmyslov v otvorených debatách?
V tom ze tych 100W na e-cku tlacit nebudes, lebo nebudes musiet.
Motorček ti dá 250 W, takže pulz a kalórie nemôžu byť totožné... Aj keď nedáš žiadny výkon, tak motorček ti dáva 2,5x väčší výkon, takže za tri hodiny by si mal prejsť 40x2,5=100 km a nastúpať 500x2,5=1 250 m.
A keď si trochu mákneš a pridáš vlastných 100 W aby si si zamakal ako cyklista, tak tie čísla si vynásob číslom 3,5...
Úplne blbý príklad si vymyslel. Vlastne si si strelil do vlastného kolena, dokázal si, že elektrikári sa flákajú...