uzitocna hlupana s jej agendou.
ked sa novinar pytal, preco nechodi strajkovat aj do ciny ci russka (naj znecistovatelia), ostala velmi tichucko.
takze toto eko divadlo je pre tupcov zo zapadu, aby tlacili na destrukciu svojho premyslu.
a najma aby zapad bol uplne zavisly a vsetko bral z vychodu..
eko propaganda v nemecku dosiahla "uspech"
zrusili atomky, a tupci aby im to cela siet nedrbla pri vykyvoch "eko zdrojov" musia vykryvat palenim uhlia a plynu..
posledný komentár: 11. 11. 2014 o 16:56
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
A potom pravdaze musis mat invertor ktory dokaze ficat aj bez sychro s externym zdrojom.
Mám aj batérie a som pripojený. Počas výpadku pohodlne fungujem.
Čo všetko to potiahne (a samozrejme ako dlho) závisí od inštalovaného výkonu a od kapacity úložiska.
Predstav si, ze kurenie a zohrievanie vody mas na plyn. Bezna spotreba takejto domacnosti je za den cca 5 - 10 kWh/den. Toto baterie na noc utiahnu a cez den ti dava elektrinu fotovoltaika. Aj pri kureni to vies potiahnut z baterii, len tam ide o sposob
Teraz uz ceny baterii klesli a fotovoltaiky sa instaluju s cca 5-10 kWh pre beznu domacnost a cca 10 - 15 kWh bateriou, ked mas tepelne cerpadlo alebo elektromobil. Teda, ked si davaju ludia bateriu. Samozrejme, kto uz takto investuje a nedrzgrosi, tak si da system spravit tak aby pri vypadku siete sa automaticky odpojil a mohol si vyuzivat baterie.
Este k otazke k autu: Bateria v aute je este vacsia ako sa instaluje v dome - cize, ked mas V2H, tak to baterka na den/par dni v pohode potiahne - tu ide len o maximalny dodavany vykon - kolko vie dodavat cez tu zasuvku auto.
ak bude blackout na plyn a vodu (mestku) sa netreba spoliehat:)
Je mozne, ze v pripade kybernetickeho utoku by to nechceli priznat.
Takze mam take zasadne otazky, idealne odpovede od ludi, co si tym presli, alebo sa na to chystaju a uz su infomovany,.
Dotacia, je mozne, ak ano, ci sa oplati.
Firma, idealne taka, co mi to spravi na komplet aj s nabijackou pri dome.
Aka nabojacka, hlavne co sa tyka nabijacieho napatie/prudu.
Predpokladane naklady pri cca 100m2 panelov.
Co so pozeral na Alze sa daju zohnat 22kW za cca 500 eur, co by som este bol ochotny obetovat na to dobijanie.
Cena za instalaciu, sa bude pohybovat tiez v par stovkach, a realne pokial nezozenies niekoho kto ti to ochotne spravi s modelom dobijacky co nie nevyhnutne pozna, aspon tu v nl by to bolo aspon za ~1000€, montaz+dobijacka (bez prerabky skrine rozvodnej ak treba).