1. Fajcite alebo fajcili ste?
2. Kolko za den?
3. (to ma najviac zaujima) Pozorujete alebo pozorovali ste na sebe pokles kondicky, formy, pripadne ako sa to na vas prejavovalo?
Aby ste sa nehanbilli, zacnem ja. Zacal som fajcit asi pred 1,5rokom. Po kratkom case som zistil ze uz ani nedokazem vybehnut po schodoch bez toho aby som za nezadychal. A to som nefajcil moc - priemer tak dve denne (rozumej tak ze nie pravidelne). Teraz som to obmedzil len na chaty a vyjazdy do mesta, uz je to podstatne lepsie.
Diky moc za vase prispevky
Uz nech cim skor zacnu platit zakazy fajcenia na vsetkych verejnych miestach. Svoje hlupe obdobie mam za sebou. 7,5 roka abstinecie ma opravnuje nazvat sa nefajciarom.
- nemyslim si ze vzdy je doprava nutnost. Preco su mesta preplnene autami, ked existuje verejna doprava, preco vacsina vodicov vzdialenost nad 1km prekonava vyhradne autom (to je len moja skusenost). Ale inak sulasim ze porovnavat fajcenie s automobilmi bolo trochu prehnane ale tak mi stale pripadaju aj tie zakony
- ja tymto nechcem povedat, ze fajcenie je podla mna ok, ale si myslim ze by sa mal kazdy clovek slobodne rozhodnut a nie mu to zakazovat (mozno + mensie obmedzenia), resp. by mal byt motivovany aby sa rozhodol spravne
ja vie ze som ti to vytiahol z kontextu ale toto hadam nie. fajciara nemozno diskriminovat v pripade fajcenia.
Konnky mozno som nepochopil ako si to myslel, ale podla mna mozno diskriminovat fajciarov. Ja ked som fajcil tak som sa tak obcas citil (napr. na vyske sme mali zakaz fajcenia v celom arealy skoly (mozno to je aj zo zakona, neviem) co bol dost velky priestor, ked si si chcel zapalit obcas si musel slapat aj niekolko stovak metrov a pritom sa kludne mohlo urobit niekolko fajciarskych zon. Samozrejme ze sa to porusovalo. Zakazat je to najlahsie.). Mne tiez vadi ked mi niekto fuka dym do taniera pri obede, resp. stoji mi za chrbtom na zastavke... (na to by mali treba byt oddelene fajciarske a nefajciarske priestory, ak tak nie je treba sa toho dozadovat u majitela, lebo v ak sa zakaze fajcenie budu nespokojni fajciary a ak sa povoli tak zase naopak...). Na druhej strane mi pripada dost divne (teda pri uplnom zakaze fajcenia na verejnom priestranstve) ze idem napr. po chodniku v BA kde sa po ceste pohybuju stovky aut a ja si nemozem zapalit.
Ja nehovorim ze fajcenie je spravne, myslim si opak (preto aj teraz nefajcim), ale chcem sa slobodne rozhodnut (resp. v medziach urcitych pravidiel, zakonov...) ci to budem robit ale nie.
Nefajciari. A bude ich (navstevnikov) viac ako doteraz. Ak si teraz chcem zajst na pivo, tak si ho radsej odpustim, ako sediet v zadymenej miestnosti. A o diskriminacii fajciarov nehovor. Ved oni su najneohladuplnejsi tvorovia na zemi. Ak nie vsetci, tak aspon 99% z nich.
Uved zdroj tejto statistiky, prosim...
Ukaz mi ohladuplneho fajciara a ja zmenim SVOJE statistiky.
Kedze su to tvoje "statistiky", patrilo by sa tam dopisat "Podla mna..."
Aby nedoslo k nedorozumeniu...
taky, ktory nefajci