1. Fajcite alebo fajcili ste?
2. Kolko za den?
3. (to ma najviac zaujima) Pozorujete alebo pozorovali ste na sebe pokles kondicky, formy, pripadne ako sa to na vas prejavovalo?
Aby ste sa nehanbilli, zacnem ja. Zacal som fajcit asi pred 1,5rokom. Po kratkom case som zistil ze uz ani nedokazem vybehnut po schodoch bez toho aby som za nezadychal. A to som nefajcil moc - priemer tak dve denne (rozumej tak ze nie pravidelne). Teraz som to obmedzil len na chaty a vyjazdy do mesta, uz je to podstatne lepsie.
Diky moc za vase prispevky
To je pravda najst teraz nejaku krcmu kde nieje nafajcene je vazne dost problem. mali by sme tu spravit zoznam takych
- nezapáli v reštaurácii kde s ním obeduje x ďalších ľudí vrátane detí,
- nezapáli keď ide vo výťahu, napr. aj sám, inak vačší hnus ako nastúpiť do zahuleného výťahu nepoznám,
- nezapáli napr. na zastávke (hlavne ak stojí v búdke), kde s ním čaká na bus či niečo iné x-ďalších ludí, alebo ak si potrebuje zapáliť poodíde ďalej, kde nikomu nevydy***** dym do tváre a podobne ešte to doplním: a keď už fajčí aj tesne predtým než nastúpi do busu, tak posledný šluk vydýchne ešte vonku a nie na schodoch busu do vnútorného priestoru,
- nezapáli v práci na wc, lebo sa mu nechce ísť von, keď je zima,
- a podobne....pointa je v tom nefajčiť tam, kde sú iní ľudia a na miestach, ktoré iní ludia navštevujú aj po odídení fajčiara z daného miesta
Inak mi fajčenie nevadí, fajčenie je každého osobná vec
- nezapáli keď ide vo výťahu, napr. aj sám, inak vačší hnus ako nastúpiť do zahuleného výťahu nepoznám,
- nezapáli napr. na zastávke (hlavke ak stojí v búdke), kde s ním čaká na bus či niečo iné x-ďalších ludí, alebo ak si potrebuje zapáliť poodíde ďalej, kde nikomu nevydy***** dym do tváre a podobne,
- a podobne....pointa je v tom nefajčiť tam, kde sú iní ľudia a na miestach, ktoré iní ludia navštevujú aj po odídení fajčiara z daného miesta
tie veci povacsinou dodrzujem
"U kuřákú a lidí pohybujících se v kuřáckém prostředí se zvyšuje riziko, že nebudou moci počít dítě"
Doplňujem to, teraz to dávajú celé, to predtým bola len upútavka.
"Pravdepodobnost se u kuřákú zvyšuje až o 60% oproti nekuřákúm, proto lékaři doporučují lidem, který chtějí počít dítě přestat kouřit aspoň 3 měsíce předtím. Pravdepodobnosť početí se tím, hlavne u žen, velmi zvyšuje"
To je len ako perlička. Nevyjadruje to môj názor.
"U cyklistu a lidí pohybujících se v cyklistickem prostředí se zvyšuje riziko, že nebudou moct počít dítě"
Pritiahol som to za vlasy a narazal na nespravne sedlo.
Zase moje staré známe. Vidíš len to A ale to B už nevidíš.
"U cyklistu a lidí pohybujících se v cyklistickem prostředí se zvyšuje riziko, že nebudou moct počít dítě"
Pritiahol som to za vlasy a narazal na nespravne sedlo.
Tiez som o tom pocula,ale chvalabohu sa to u nas nepotvrdilo
- nezapáli napr. na zastávke (hlavne ak stojí v búdke), kde s ním čaká na bus či niečo iné x-ďalších ludí, alebo ak si potrebuje zapáliť poodíde ďalej, kde nikomu nevydy***** dym do tváre a podobne ešte to doplním: a keď už fajčí aj tesne predtým než nastúpi do busu, tak posledný šluk vydýchne ešte vonku a nie na schodoch busu do vnútorného priestoru,
este by som dodal, ze nehadze spaky hocikde ale do kosa..ked vidim ulice zahadzane spakmi tak mi je z toho zle
este by som dodal, ze nehadze spaky hocikde ale do kosa..ked vidim ulice zahadzane spakmi tak mi je z toho zle
Suhlas!!!
Pri fajciaroch mi nevadi ze to tahaju do seba, len nech to nevydy*****
neposlali...neviem,ako je dany ten zakon o ochrane nefajciarov
ako to tu cele citam, ohladuplnost a tolerancia mnohym nic nehovori... fajciar nam vadi a je zly zly zly, ale ked som bajker, tak turista ma musi musi musi tolerovat... napriklad a milion inych prikladov zo zivota... nie je nahodou fajcenie diagnoza resp. zavislost? tzn, vadia nam aj ludia s rakovinou?
tak inak, mne vadia smradlavi ludia, kupujem si parfumy, umyvam sa a ne*****, ale ked nastupim do MHD, resp vojdem do kanclu... SMRAD... mam izolovat tych ludi? sposobuju mi zdravotnu ujmu, som nervozny, zvysuje sa mi tlak, ohrozujem si svoj kardiovaskularny system... co mam robit? Antismradlavy zakon...
suhlasim, ze nie je pripustne, aby sa kdekolvek fajcilo, na druhej strane si sam slobodne vyberiem krcmu, kde sa fajci, nikto ma nenuti tam byt, ale niektorych nazory som trosku chcel pritiahnut "za vlasy..."
Ako fajčiar som mal dojem,že som diskriminovaný a teraz ako nefajčiar mám tiež pocit diskriminovanosti - ha,ha
Tuto povyše bolo spomínané,koľkože je vajglov po chodníkoch a tak.Všimnite si koľko je na chodníkoch žuvačiek,papierikov,...bordelu ako takého všakovakého.Symbol najväčšieho hulvátstva je pre mňa vajgel v pisoáre,alebo v tanieri.Ale rovnako som v tejto keramike videl aj žuvačky - he,he.Nie je to v mentalite národa
Suhlasim s tym, ze fajcenie je zavislost, cize choroba. Ale tito ludia sa nechcu liecit, oni chcu byt zavisli.
Po 15 rokoch fajcenia a 7,5 rokoch nefajcenia mozem znova prehlasit, ze ziadny fajciar nikdy nepochopi, ako skodi ostatnym.
Pridam aspon zaujimavu kampan (tusim v australii bola) ak to tu este nebolo. Je to sice dost stare ale nevadi: http://www.adpunch.org/entry/anti-smoki ... tte-packs/
Este k tym kampaniam, asi pred pol rokom som videl v telke nejaku antifajciarsku kampan - tusim tu europsku - HELP! Dost posobive to bolo - len bol napisany na obrazovke udaj kolko ludi zomrie rocne v europe na nasledky fajcenia (dost som cumel) a potom sa pod tym objavilo ze "who don't smoke" - asi tak...