vadi Vam takyto styl komunikacie?
ano 100% [ 19 ]
nie 0% [ 0 ]
Celkový počet hlasov : 19
ahojte,
uz dlhsiu dobobu pozorujem komunikaciu zaujemcov ktory reaguju na moje inzeraty (vseobecne nie len na mtbiker).
asi uz starnem a doba ma zacala predbiehat, ale pride mi to divne.
inzerat nie je vonku ani 24h a uz pisu borci:

"za xxx si ho beriem." ziadny podpis ziadne ahoj, ale seriem na to nie sme kamarati, a moze to tak aj zostat...

keby to tam viselo 3 mesiace tak to asi pochopim, ze chce kady predat co najdrahsie a kazdy zas chce kupit najlacnejsie tomu plne rozumiem, ale musim sa doslovne nutit k napisaniu odpovede (vobec nejakej) a slusnej.

som jediny alebo mate niekedy podobny pocit aj vy? mozno robim nieco zle? propadne mi vysvetlite ako to teraz funguje aby som vedel, ked to pochopim prestane ma to trapit.
30.04.2018 - 14:05:46
00
Na odpovede zaujemcov v style "kupim za (inzerovana cena - 10%)" alebo "vymenim za ..." ani nereagujem. Vsetko co predavam, davam za najnizsiu cenu aku najdem v bazari. Ak odomna zaujemca nedostane odpoved, mal by pochopit co si o jeho protinavrhu myslim. A ak nie, je to jeho problem, za tu cenu sa mi ozvu dalsi...
30.04.2018 - 14:14:21
02
Rovnako ako PhilJ.
Dva "hajlajty" za posledne tyzdne co som zazil boli:
1) telefonat ze si pre inzerovanu vec pan pride autom z Novych Zamkov, a teda kvoli tejto skutocnosti by chcel odo mna aby som spustil z ceny. Spytal som sa ho ci si pyta zlavu aj ked ide autom do Tesca nakupovat. Zlozil.

2) pan sa so mnou dohodol na prevzati, komunikacia dovtedy v pohode, ked prisiel podal mi nizsiu sumu so slovami ze len tolko mu bankomat dal. Velmi sa rozculil ze mu vec nepredam a to ani ked dolozi na povodnu sumu v inzerate. Vysvetlil som mu ze mna presne tak rozculil pred minutou.

Ach jo... :)
30.04.2018 - 15:18:47
019
Ja som raz zhadzoval z rovnakého dôvodu brzdy na mieste... dohodli sme sa na cene a po príchode výhovorky prečo nemá dohodnutú sumu. Tak som mu zmontoval brzdy a zobral ho za ním vyšpekulovanú sumu no bez bŕzd. Tiež mám pocit, že v poslednej dobe pár ľuďom j.be.
30.04.2018 - 17:11:47
02
A už ste si nadávali do ***** cez telefón? Ja áno. Tiež zážitok s predajom,ale auta.😂
30.04.2018 - 18:50:00
02
Ja by som ešte chápal ,,zjednávanie" z ceny,keď predávam nejakú staršiu vec,ktorá nesie známky opotrebenia.Tam je možnosť nájsť kompromis, medzi predstavou predávajúceho a kupcu.Ale čo už total nechápem,keď predávam nový tovar v záručnej dobe z dokladom, o 15 euro lacnejšie, ako pôvodná suma a záujemci mi aj napriek tomu, navrhujú debilné sumy.Moja, len pár dní stará skúsenosť s predajom sedla.8 záujemcov som kvôli tomuto oželel,až som nakoniec sedlo predal(aj s malým bonusom) záujemcovi,ktorý nevyjednával. :)
30.04.2018 - 21:03:11
00
tak zas mozno len skusaju
to mate ako so stoparkami - niektori soferi si rovno vypytaju urcitu vec az odvezenie - devat bab ich posle do prdel*, ale ta desiata im da ...
neobhajujem ich, len sa snazim pochopit - tiez sa mi to tiez nepaci
25.05.2018 - 08:43:00
00
ja som minuly tyzden reagoval na tento cannondale ktory bol tu ale je zmazany https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-pevne-a-hardtail/330429/cannondale-f-si-carbon-3-2016.html bral som to skepticky kedze chalan pise ze ma 16rokov. a teda aj sa mi to potvrdilo. nedelu sme sa dohodli ze v utorok pridem do pistan pozriet bajk ano osobne nerad zjednavam cenu predtym nez nieco uvidim a preverim si to. v utorok par hodin pred odchodom sms ze dnes nema cas ci nemozeme piatok hovorim ze jasne nieje problem. dnes pisem sms ze teda kedy. odpoved bicykel som musel dat do servisu aby bol v co najlepsom stave ze dnes urcite nie. takze utorok bol este vo vybornom stave ako hovori inzerat dnes uz je v servise. nieco mi tu nevychadza.
25.05.2018 - 11:34:13
00
zjednavat cenu pri osobnej prehiadke je ok, najma ked je skutocnost ina ako popis v inzerate (ale stale je to akceptovatelne), ale to je chyba predavajuceho, ze dal kupujucemu argumenty do ruky sam. To je naozaj o tom ze su to nepodstatne veci na ktore kaslem alebo je to horsia ako som schopny pri takejto cena akceptovat, na to sa nemoze nikto hnevat.

Druha vec je ked viazne komunikacia a nastanu podobne "problemy", treba to zvazit, deti to dnes maju jednoduche daju ftku na facebook a bussines bezi ne-e? :)))

tiez by ma zaujimalo ako to bezi pri bike za 3000€, z druhej ruky, nejake zmuvy, zakon prikazuje zarucnu lehotu... nasmiali by ste sa keby ste stretli hazla co to ovlada a zacal by s vami mavat. ale skor sa vam to stane s autom (ked ste sukromna osoba) alebo s nehnutelnostami.
kde je napisane ze je vsetko ok, ja som rozobral zadny naboj a chybala 2mm podlozka... cuduj sa ze ti neide vystredit kotucova brzda. este ze som si bike zgeneralkoval sam hned pri kupe, a viem to, nastastie to bola jedina "zavadka", ale kede ma kto zaruku ze je to ok? Ako mas urcit realnu cenu jazdenky? jed to ma nejaky mlady fik, co setri na novy bike a to stareho neda ani cent? aj to hovori o tom s kym mas docinenia a ako sa rozhodnut.

tiez sa musim priznat ze ponukam bike a este isla vidlica na servis, hovorim si kym sa niekto normalny ozve, to potrva a uz ten inzerat odkladam 2 mesiace... dam to do obehu. No vidla je uz namontovana, pojazdil som si, aj kupec sa uz mozno nasiel tak uvidime, ale tym co sa normalne ozvali som normalne odpisal, ze aky mam kalendar a kedy sa da.

...ale je to asi ako tie stoparky, nudim sa doma, frajerka nikde pisem cisla na mail... niekto mozno preda.
25.05.2018 - 11:50:20
00
bzember napísal:
tiez by ma zaujimalo ako to bezi pri bike za 3000€, z druhej ruky, nejake zmuvy, zakon prikazuje zarucnu lehotu... nasmiali by ste sa keby ste stretli hazla co to ovlada a zacal by s vami mavat. ale skor sa vam to stane s autom (ked ste sukromna osoba) alebo s nehnutelnostami.

Ak to predavas ako podnikatel ano, ak ako obycajny clovek, tak pokial si to tak nedohodnes v zmluve, OZ neplati :) Ale skor ma zaujima, ako bude dotycny mavat a s cim, ked este nekupil. Ci som zle pochopil ?
25.05.2018 - 12:15:40
00
lto napísal:
Ak to predavas ako podnikatel ano, ak ako obycajny clovek, tak pokial si to tak nedohodnes v zmluve, OZ neplati :) Ale skor ma zaujima, ako bude dotycny mavat a s cim, ked este nekupil. Ci som zle pochopil ?


nie som pravnik, ak mas zmluvu v ktorej sa odvolavas na Obciansky zakonnik (OZ moze byt aj Obchodny zakonnik...) tak tam je § 620 a zaujimavy je bod 2:

§ 620

(1) Záručná doba je 24 mesiacov. Ak je na predávanej veci, jej obale alebo návode k nej pripojenom vyznačená lehota na použitie, neskončí sa záručná doba pred uplynutím tejto lehoty.

(2) Ak ide o použitú vec, kupujúci a predávajúci sa môžu dohodnúť aj na kratšej záručnej dobe, nie však kratšej než 12 mesiacov.

(3) Pri veciach, ktoré sú určené na to, aby sa užívali po dlhšiu dobu, ustanovujú osobitné predpisy záručnú dobu dlhšiu ako 24 mesiacov. Záručná doba presahujúca 24 mesiacov sa môže týkať i len niektorej súčiastky veci.

(4) Na žiadosť kupujúceho je predávajúci povinný poskytnúť záruku písomnou formou (záručný list). Ak to povaha veci umožňuje, postačí namiesto záručného listu vydať doklad o kúpe.

(5) Vyhlásením v záručnom liste vydanom kupujúcemu alebo v reklame môže predávajúci poskytnúť záruku presahujúcu rozsah záruky ustanovenej v tomto zákone. V záručnom liste určí predávajúci podmienky a rozsah tejto záruky.

no a ako som pisal, pocul som par pribehov, kedy vsetko nasvedcovalo tomu, ze kupujuci od zaciatku vedel ako si bude narokovat na nizsiu cenu po tom co uzavrie kupnu zmluvu... to je vsetko.
ale toto je uz mimo temu...
25.05.2018 - 13:59:15
00
Ale treba citat bod 2 v §52: ;)

(1) Spotrebiteľskými zmluvami sú kúpna zmluva, zmluva o dielo alebo iné odplatné zmluvy upravené v ôsmej časti tohto zákona a zmluva podľa § 55, ak zmluvnými stranami sú na jednej strane dodávateľ a na druhej strane spotrebiteľ, ktorý nemohol individuálne ovplyvniť obsah dodávateľom vopred pripraveného návrhu na uzavretie zmluvy.

(2) Dodávateľ je osoba, ktorá pri uzatváraní a plnení spotrebiteľskej zmluvy koná v rámci predmetu svojej obchodnej alebo inej podnikateľskej činnosti.

(3) Spotrebiteľom je osoba, ktorá pri uzatváraní a plnení spotrebiteľskej zmluvy nekoná v rámci predmetu svojej obchodnej alebo inej podnikateľskej činnosti
25.05.2018 - 14:18:14
00
+nezabudat, ze ked kupis na inzerat z druhej ruky vec, ktora je v zaruke, tak povodny predajca (obchod) ti to moze odmietnut vyreklamovat.
https://www.mtbiker.sk/forum/post775466.html#p775466
25.05.2018 - 14:23:48
00
nejde v tejto teme nahodou o §588
25.05.2018 - 14:25:27
01
Nie :) v tejto teme ide o to ze je vela ludi co odpisuju na inzeraty a nejavia znamky elementarnej slusnosti a pouzivaju divne vyjednavacie tatiky :)

edit: alebo su to vyje....cie taktiky :D


Naposledy upravil bzember dňa 25.05.2018 - 22:21:09, celkovo upravené 1 krát.

25.05.2018 - 14:36:32
00
keyboard_arrow_up