ja o tom neviem nic, len sa o to trochu zaujimam
nieco pre zaciatocnikov:
http://www.cnews.cz/clanky-navody/litecoin-dogecoin-dalsi-k-cemu-jsou-jak-na-nich-vydelat-serial
http://blog.bitcoin.cz/2012/09/technologie-tezeni-bitcoinu/
pribeh jedneho menej uspesneho:
http://reckoner.com.au/2013/08/im-done-mining-litecoin/
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
matt Herr Kazimir sa nechal pocut, ze by chcel zdanovat prijem z predaja kryptomien, takze tento rok zrejme zacne pracovat na pravnej uprave
misopetrovic
Tak áno dá sa aj teraz, no myslel som to skôr tak, že o pár rokov si pôjdeš kúpiť napr. nová auto a budeš mať na výber platbu v klasickej mene alebo krypto. No je to zatiaľ len fikcia a budúcnosť, môže to byť a nemusí. Ale myslím, že o pár rokov sa toho dočkáme
Ale sa vobec nehadam ze je to na zaciatku...proste momentalne sa da zarobit na ich nakupe/predaji, alebo do nich vlozit istu cast svojich financii a cakat ci sa zhodnoti. Ale ako platidlo su zatial "nepouzitelne" ( nepisme teraz ze sa s nimi da kupit niekde kavicka, alebo niekde hamburger ). Zatial najviac suhlasim s tymto textom :
"Bubliny vyzerajú vždy rovnako. Tí ľudia, ktorí zažili dot-com bublinu by vám mohli potvrdiť, že správanie sa kryptomien veľmi pripomína správanie sa firiem počas rokov okolo nového milénia. Či už to sú akcie technologických firiem, alebo tulipány, bubliny majú vždy rovnaký priebeh.
Vyletia nahor ako rakety a následne padnú ako kamene. A s poriadnym rachotom.
Tým ale nechcem povedať, že bubliny sú zlé. Práveže naopak. Z tých najväčších bublín vznikli najväčší giganti, ktorých dnes všetci poznáme. Či už to je Amazon alebo Google, sú to firmy, ktoré vznikli počas dot-com bubliny, pri ktorej krachlo obrovské množstvo firiem. A dôsledky takejto bubliny môžu byť ešte väčšie.
V roku 1636 zničila holandskú ekonomiku Tulipánová mánia. Za jednu cibuľku tulipánu ste si na vrchole vedeli kúpiť celý dom. Tesne po spľasnutí bubliny boli cibuľky bezcenné. Dnes sú tulipány najväčším vývozným artiklom pre Holandsko.
Bubliny sú súčasťou našeho života a predstavujú fázu, ktorou si trhy z času na čas prejdú. Samozrejme, budú pri nej škandály. Budú pri nej krachy. Bude pri nej veľa kriku, že to nie je fér. A budú aj obrovské majetky, ktoré sa vďaka nej vybudujú.
A tak ako nezmizli tulipány, technologické firmy ani autá, aj kryptomeny tu zostanú. A budú meniť svet. Tak ako zmenil svet internet."
No vidis, az o par rokov a za auto. A pritom uz dvaja z tejto temy ste chceli uz teraz, aby vam Cervo predal tovar za krypto. Musel by byt uplny blazon, aby tu take nieco zaviedol. Trosku sa zobudte chlapci.
Ano s tým plne súhlasím
Sú také payment processory kde sice obchodník predáva za krypto ale dostáva priamo fiat. Tak to nestavaj do roly úplného sci-fi. Véd keď natom môže alza fungovať tak sa nemáme čo baviť o blaznovstve
imro, ty si to nebol, ziadali o to capulo a init, init dokonca chcel nakup za LTC
napisal som to vseobecne.
tino- nepisem ze je to scifi, to by som si o kryptomenach urcite nedovolil. Len proste to zatial nie je v cervovom zaujme.
ked tu chcete nieco kupit, tak si predsa prevedte do fiat a kupte si pre mna za mna aj cely mtbiker
--jo inak alzu mi plis ani nespominaj
iron.hide Pytat sa niekoho, ci nezvazuje zavedenie niecoho, nie je to iste ako ziadat zavedenie niecoho. Mozes si tukat na celo nad mojou ideou, alebo si mozes nieco precitat o platobnych branach
To asi tak skoro nebude.
Edit: Imro1 ma predbehol.