Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nieco mas pokazene, ja som 12.12.2022 naposledy platil cez PP v AUD a nastavil som exchange vydavatela karty, v transakciach v banke normalne vidim:
suma -4,59 EUR
Suma: 7,06 AUD 12.12.2022
KURZ: 1,538126
teda cez kartu to ide ...
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 12:46:00
00
foobar Netrep. Platbu maju zuctovat z karty v mene akej bola, to je vsetko. Je to logicke len z ich pohladu - potrebuju zarobit. Tak ano mozno niekde v podmienkach, co menia kazdu chvilu to spomenute bolo.
Automatickymi konverziami oje....li vzdy. Nastavenie mali vzdy dobre skryte a par krat ho aj po zmene samovolne resetli spat do konverzie.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1277634.html#p1277634
Teraz to uz zjavne poriesili finalne. Dovi dopo PP.
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 12:51:34
00
ivast Pri platbe sa moznost konverziu urcite nezobrazila a default sa nastavit neda.
Tutosa nejaky workaround spomina, ale aj tam je uz poznamka:
PayPal disabled the option to permanently deactivate the currency conversion for a specific card in certain countries. This guide won’t work beyond step 3 anymore.

Urcite nemienim patrat po skrytych nastavenia a zakazdym skumat, ci zase svojvolne zmenili moje default nastavenia.
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 12:57:26
00
Palo TT zabudas na to, ze Paypal je banka, nie obchodnik - a ked tam raz mas kartu s inou zuctovacou menou akou platis, tak ti to samozrejme budu konvertovat oni, pokial sa nebudes branit... toto ide proste na vrub spotrebitela, rovnako ako ked si v Prahe vyberies z bankomatu koruny a akceptuje konverziu bankomatom

...tu mas screenshoty kam treba klikat pri kazdej platbe v inej mene:
https://www.highinterestsavings.ca/2020/10/how-and-why-to-avoid-paypals-4-0-or-higher-foreign-currency-conversion-fee/
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 12:58:43
00
Slusna banka sa spyta. Ked vyberam z bankomatu som o tom informovany a mam moznost volby. Teraz som ju nemal. Schvalne som si to preklikal este raz, ci som nieco neprehliadol. Nehovoriac o zmene - teraz uz skor o strate mojho nastavenia nerobit konverziu a nemoznosti ho nastavit. Skratka praktiky smejdov.

Screenshoty z 2020 mi moc pomozu :)
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 13:10:24
00
Btw. v podmienkach takto - cize ano, dal som smejdom suhlas.
When your payment is funded by a debit or credit card and PayPal determines currency conversion is necessary, you consent to and authorize us to convert the currency in place of your debit or credit card issuer.
A super je aj to pokracovanie. Mozes mat pravo na konverziu vydavatelom karty ... , moze sa ti zobrazit okno konverzie ....
Mozem sa na PP tak akurat vys... :)
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 13:29:58
00
nic sa nezmenilo ani v 2022, pri platbe si tam mal informaciu o konverzii ktoru si prehliadol

https://travelingformiles.com/this-is-why-you-shouldnt-use-paypals-currency-conversion-a-quick-reminder/
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 13:35:51
00
mozno som to nepochopil ale default exchange cez banku/kartu sa aspon pre mna nedalo nikdy, vzdy to bolo treba menit rucne pri kazdej transakcii ...
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 13:39:49
00
arrow_leftfoobar napísal:
pri platbe si tam mal informaciu o konverzii ktoru si prehliadol

Ked to ty napises, tak to asi bude pravda ... :lol:
https://www.paypal.com/hk/smarthelp/article/how-does-currency-conversion-work-when-i-make-a-paypal-payment-in-foreign-currency-using-my-credit-card-faq1555
If you’ve authorised automatic payments at an online store, you may not have currency conversion options and PayPal may convert the currency for you . Where PayPal performs currency conversion for that automatic payment transaction, PayPal will use the transaction exchange rate (including PayPal's currency conversion fee) in effect at the time the automatic payment transaction is processed.

Zhrnutie:
1. Neviem kedy, ale zmenilo sa urcite to, ze sa opat raz "stratilo" moje nastavenie zakazajuce konverziu pri cerpani z karty a uz sa ani neda nastavit. Ak to dokazes sem s tym.

2. Su pripady, ked ta PP donuti pouzivat ich konverziu a nemas na vyber - vsak si to aj odsuhlasil v podmienkach, ze mozu. Zjavne to zavisi od roznych faktorov - asi konkretny obchod, geolokacia klienta, mozno druh karty a kto/kde ju vydal

3. Zmenilo sa aj to, ze su coraz vacsi smejdi :)

Inak DCC sa tomu vravi (Dynamic Currency Conversion) a PP bol v tomto vzdy expert.
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 14:45:46
00
Automatic payments maju na mysli predplatne (Strava, nejaky webhosting, hra...), nie jednorazovu platbu za tovar v eshope. Ja som platil 9.12.2022 v USD a mal som moznost vybrat konverziu. A to mam uplne obycajnu debetnu kartu z VUB.
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 15:04:07
00
aj citas co sem kopirujes? Ten odstavec hovori o automatickych platbach ked mas napr. nejaku "subscription" a pod ;)

Generally, you'll be able to change the conversion option for your card payment before completing the transaction. Here are some scenarios:

If you're sending a payment via your Send and Request page, click Change next to "Convert currency with PayPal" in your payment details.
If you're making a payment at an online store, click View conversion options on the payment page. Then you can select to convert the payment amount with your card issuer.
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 15:05:57
00
To slovo automatic som prehliadol, ale len to vysvetluje inu vec - dalsie prekvapko v podani PP.
Ono cuduj sa svete, tie automaticke platby nie su o predplatnom. :)
Nikdy som nic predplatene nemal, ale dnes, ked som hladal nastavenie konverzie som si nahodou vsimol, ze v zozname automatickych platieb som mal Microsoft a https://www.gofundme.com/ (dnesna platba). Zmazal som ich. Zjavne sa tam dostali pri jednorazovych platbach a predpokladam, ze niektori velki klienti PP maju dohodnutu takuto moznost pre pohodlie zakaznika.
Btw. z niektorych IPciek gofundme ani moznost platby cez PP neponuka.
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 16:00:05
00
heh, pri akomkolvek predplatnom tam este pred prvym zaplatenim vidis ze je to "recurring payment" a musis to odsuhlasit - neexistuje aby si niekto tvoju jednorazovu platbu "zautomatizoval" a inkasoval viackrat bez tvojho suhlasu ...mne sa zda ze sa nie celkom venujes tomu textu co odklikavas, pozor na to :D
Zobraziť komentár 09.01.2023 - 16:38:09
01
Vsak skus ten https://www.gofundme.com/en-gb
Skus poslat niekomu par USD (tusim min. 5Usd ), asi ani dokoncit to nemusis. Len si asi budes musiet dat proxy/VPN aby si PP moznost videl.
A nepisal som o recurring payment, ale o automatic payment, co nie je to iste.

Prílohy:

PP.JPG
PP.JPG 58.12 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

PP2.JPG
PP2.JPG 13.55 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.01.2023 - 16:46:04
00
ma niekto pls skusenost s nakupovanim a platenim cez paypal na sukromnu inzerciu?
chcel by som nieco kupit z nemeckeho "bazosu" a su tam dve moznosti goods and services ktora je pre mna bezpecna ale predajcovia s tym nechcu robit lebo ludia to zneuzivaju a odr.bkavaju a friends and family kde ale ja nie som chraneny asi.
predajca mi tvrdi ze uz ho 5x podviedli cez goods and services a ze ked to chcem tak jedine friends and family platba.

ake mate pls skusenosti?

dik
Zobraziť komentár 04.09.2023 - 11:31:18
00
keyboard_arrow_up