Viete niekto ako to funguje? Zaujima ma konkretne, ako dostat prachy z mojho SK uctu na PayPal ucet. Mam nieco podobne (PayPay) a tam sa da upkne v pohode urobit prevod na ucet a je to.
Chcel by som totiz nieco nakupit cez ebay, a ani za svet nevim ako. Pliiiiz, poradte ak viete. a cim skor tym lepsie.
Ja sa hlavne cudujem, ze to pouzivaju eshopy. Jedine ako zaruku, ze je to spolahlivy eshop. Paypal si uctuje 7,5% poplatok z transakcie... Mozno velke eshopy maju trochu nizsi.
ja som to praved mesiac dozadu pouzil prvy krat a usetrilo mi to 21 eur za balik do GB. ale tymto padom uz nebudem kupovat nic taketo kedze tolko penazi za vratenie nedam. bola to vlastne jedina vyhoda paypalu
Nič lepšie ako paypal nepoznám. Kartou platím iba naozaj keď musím. Vlastne iba na Amazone, ale ten je dôveryhodný.
Mám s nimi dobrú skúsenosť aj keď som mal problémy s jedným predajcom. A často sú akcie na splátky s nulovým navýšením cez paypal.
ja zas vsade platim kartou a paypal som prestal pouzivat
s tymi poplatkami co si paypal uctuje obchodnikom je vsetko o 10% drahsie jak by bolo bez paypalu, to nie su ziadne splatky s nulovym navysenim
ja zas vsade platim kartou a paypal som prestal pouzivat
s tymi poplatkami co si paypal uctuje obchodnikom je vsetko o 10% drahsie jak by bolo bez paypalu, to nie su ziadne splatky s nulovym navysenim
Paypal je bezpečnejší ako karta. A čo účtuje obchodníkom ma netrápi. Mám predsa rovnakú cenu pri akejkoľvek platbe. Merlin, Wiggle, Sigma používajú PayPal. To sú drahé obchody??? Výnimočne nájdem niečo lacnejšie ako tam. A aj vtedy platím cez Paypal. Bike 24 ho tiež používa. Vlastne ani neviem kto ho nepožíva. Musel by som niečo moc chcieť, aby som na neoverenom eshope použil kartu.
Ako sorry, Merlin, Sigma, Wiggle, Bike24 sú najlacnejšie obchody a používajú PayPal. Kde sú tie lacnejšie obchody bez PayPal? (Spomínam cyklo ale platí to všeobecne)
A 7% ten poplatok asi nebude. Duplom pri takýchto veľkých obchodoch. A kartovej spoločnosti sa tiež platia poplatky. Aj za stravné lístky sa platia poplatky. Sa stravujete iba v prevádzkach, kde neberú karty, lístky? Na poli???
Stále nevidím jedinú nevýhodu PayPal pre zákazníka a dôvod prečo to nevyužívať. Na Slovensku je asi stále doba kešu. Na dekadentnom západe ale možnosť platby na dobierku neexistuje. A je to aj trochu prežitok v dnešnej dobe. Platba cez PayPal je bezpečnejšia a pohodlnejšia ako platba kartou a každý (väčšina) serióznejší obchod to ponúka. (Okrem Amazonu čo viem, ale to je iná liga)
Fakt nerozumiem čo je na PayPal zlé.
tatra banka má v aplikácii takú možnosť že internetová platba, náhodne to vygeneruje číslo karty na jednu platbu...čiže človek nezadáva nikto svoje údaje z normálnej fyzickej karty... aj tak radšej zaplatím paypal, lebo je to pohodlnejšie, ako opisovať tristo čísel... ale v našich končinách som sa už pár krát stretol, že možnosť platby paypal bola podmienená nejakou percentuálnou prirážkou... pri tých virtuálnych kartách som aj niekedy narazil na problém, že keď mi chceli vrátiť peniaze za položku, ktorá sa nedala dodať, tak to nešlo... pri paypal s tým problém nie je
Jedno velke plus pre Paypal teda musim vypichnut ked to nikdo nedal predo mnou a to je ochrana zakaznika. Posledna reklamacia co som riesil trvala 2 minuty a prachy boli naspat na ucte, zaroven nemam ziadnu ktora by sa mi nepodarila vyreklamovat ...
tak napr pri bike24 som tusim 2x pouzil bankovy prevod, ze sak naco nechat zbytocne platit poplatky, no zopakujem to len ked budem nakupovat "pol roka" dopredu - spracovanie platby im potom trvalo snad tyzden, ked sa itak ani nepodelia o usetrene poplatky
tak sa tvar ze si to kupoval pred stvrtrokom ked USD bol silnejsi ako EUR a este si usetril
Inak ta konverzia je z ich strany uplne logicka a funguje odjakziva. Bud si tam na USD platby pridaj USD kartu, alebo plat EUR kartami priamo bez Paypalu.
nieco mas pokazene, ja som 12.12.2022 naposledy platil cez PP v AUD a nastavil som exchange vydavatela karty, v transakciach v banke normalne vidim:
suma -4,59 EUR
Suma: 7,06 AUD 12.12.2022
KURZ: 1,538126
teda cez kartu to ide ...
foobar Netrep. Platbu maju zuctovat z karty v mene akej bola, to je vsetko. Je to logicke len z ich pohladu - potrebuju zarobit. Tak ano mozno niekde v podmienkach, co menia kazdu chvilu to spomenute bolo.
Automatickymi konverziami oje....li vzdy. Nastavenie mali vzdy dobre skryte a par krat ho aj po zmene samovolne resetli spat do konverzie. https://www.mtbiker.sk/forum/post1277634.html#p1277634
Teraz to uz zjavne poriesili finalne. Dovi dopo PP.
ivast Pri platbe sa moznost konverziu urcite nezobrazila a default sa nastavit neda. Tutosa nejaky workaround spomina, ale aj tam je uz poznamka: PayPal disabled the option to permanently deactivate the currency conversion for a specific card in certain countries. This guide won’t work beyond step 3 anymore.
Urcite nemienim patrat po skrytych nastavenia a zakazdym skumat, ci zase svojvolne zmenili moje default nastavenia.
Palo TT zabudas na to, ze Paypal je banka, nie obchodnik - a ked tam raz mas kartu s inou zuctovacou menou akou platis, tak ti to samozrejme budu konvertovat oni, pokial sa nebudes branit... toto ide proste na vrub spotrebitela, rovnako ako ked si v Prahe vyberies z bankomatu koruny a akceptuje konverziu bankomatom
Slusna banka sa spyta. Ked vyberam z bankomatu som o tom informovany a mam moznost volby. Teraz som ju nemal. Schvalne som si to preklikal este raz, ci som nieco neprehliadol. Nehovoriac o zmene - teraz uz skor o strate mojho nastavenia nerobit konverziu a nemoznosti ho nastavit. Skratka praktiky smejdov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám s nimi dobrú skúsenosť aj keď som mal problémy s jedným predajcom. A často sú akcie na splátky s nulovým navýšením cez paypal.
Paypal je bezpečnejší ako karta. A čo účtuje obchodníkom ma netrápi. Mám predsa rovnakú cenu pri akejkoľvek platbe. Merlin, Wiggle, Sigma používajú PayPal. To sú drahé obchody??? Výnimočne nájdem niečo lacnejšie ako tam. A aj vtedy platím cez Paypal. Bike 24 ho tiež používa. Vlastne ani neviem kto ho nepožíva. Musel by som niečo moc chcieť, aby som na neoverenom eshope použil kartu.
lebo obchodnik si to strhne zo svojho zisku a vobec to nepremietne do ceny
A 7% ten poplatok asi nebude. Duplom pri takýchto veľkých obchodoch. A kartovej spoločnosti sa tiež platia poplatky. Aj za stravné lístky sa platia poplatky. Sa stravujete iba v prevádzkach, kde neberú karty, lístky? Na poli???
Stále nevidím jedinú nevýhodu PayPal pre zákazníka a dôvod prečo to nevyužívať. Na Slovensku je asi stále doba kešu. Na dekadentnom západe ale možnosť platby na dobierku neexistuje. A je to aj trochu prežitok v dnešnej dobe. Platba cez PayPal je bezpečnejšia a pohodlnejšia ako platba kartou a každý (väčšina) serióznejší obchod to ponúka. (Okrem Amazonu čo viem, ale to je iná liga)
Fakt nerozumiem čo je na PayPal zlé.
https://www.paypal-community.com/t5/Transactions/How-do-I-disable-PayPal-s-Currency-Conversion/td-p/2084460
Inak ta konverzia je z ich strany uplne logicka a funguje odjakziva. Bud si tam na USD platby pridaj USD kartu, alebo plat EUR kartami priamo bez Paypalu.
suma -4,59 EUR
Suma: 7,06 AUD 12.12.2022
KURZ: 1,538126
teda cez kartu to ide ...
Automatickymi konverziami oje....li vzdy. Nastavenie mali vzdy dobre skryte a par krat ho aj po zmene samovolne resetli spat do konverzie.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1277634.html#p1277634
Teraz to uz zjavne poriesili finalne. Dovi dopo PP.
Tutosa nejaky workaround spomina, ale aj tam je uz poznamka:
PayPal disabled the option to permanently deactivate the currency conversion for a specific card in certain countries. This guide won’t work beyond step 3 anymore.
Urcite nemienim patrat po skrytych nastavenia a zakazdym skumat, ci zase svojvolne zmenili moje default nastavenia.
...tu mas screenshoty kam treba klikat pri kazdej platbe v inej mene:
https://www.highinterestsavings.ca/2020/10/how-and-why-to-avoid-paypals-4-0-or-higher-foreign-currency-conversion-fee/
Screenshoty z 2020 mi moc pomozu
When your payment is funded by a debit or credit card and PayPal determines currency conversion is necessary, you consent to and authorize us to convert the currency in place of your debit or credit card issuer.
A super je aj to pokracovanie. Mozes mat pravo na konverziu vydavatelom karty ... , moze sa ti zobrazit okno konverzie ....
Mozem sa na PP tak akurat vys...