co je na tom take "zaujimave"? Pobaltske staty su clenmi NATO, navyse boli rovnako sucastou Sovietskeho zväzu ako Ukrajina, a 20% obyvatelstva ma Rusku narodnost.

Poliaci uz davno ziadali o posilnenie pritomnosti aliancie na svojom uzemi, tipujem ze Estonsko, Litva a Lotyssko spravili to iste.
22.02.2022 - 22:32:03
02
Jano1987 napísal:
@mirec16 v čase znovuzjednotenia Nemecka to bolo na pretrase pri rokovaniach a nemecký predstavitelia to sľúbili vtedajšiemu ZSSR. Existujú o tom dokumenty. Množstvo dokumentov je stále z toho času tajných. Nemecko už bolo v tom čase člen NATO, aspoň jeho západná časť.

Evidentne máte averziu voči mojej osobe.

Žiadny dokument neexistuje. Rusi žiadny ani nepredložili. Je to ako s tým ich Sputnikom. EMA doteraz čaká na dokumenty, ktoré nikdy nepredložia.
Existovali nejaké ústne sľuby, rsp. neoficiálne zákulisné rozhovory, že sa NATO rozširovať nebude. Niekto to niekomu povedal. Tak ako Putin ešte včera ráno tvrdil, že nezaútočí na Ukrajinu. Ale žiadny dokument nikdy podpísaný nebol. Proste je to ruský blud.
22.02.2022 - 22:48:33
04
Ten vpad bol naplanovany si znacnou mierou sarkazmu a povysenectva/symbolizmu. 23.2. maju sviatok Defender of Fatherland Day... Batuska sa nacisto pomiatol
22.02.2022 - 23:43:01
00
Bohuzial vela z Vás číta bud jednu alebo druhu stranu a tým si potom utvára jednoznačný obraz podla seba čo sa mu hodí. A preto sa deje to že zdravý usudok sa vytratil bud tu máme ludí čoby najradšej vítali Ruske tanky na Slovensku a potom ludí čo by videli všetkych Rusov mrtvych. Delit si planetu na dobrý západ a zlý východ neprinesie nič dobré. A vidiet to aj na našej rozdelenej spočnosti. AKonahle dam nejaku informáciu pozitívnu pre vychod hned som uveril Ruskej propagande a nieje to pravda. Nemôžete ignorovať do nekonečna takého človeka ako je Putin ,nadávat mu a dávat mu rozne podmienky a sankcie. Ignorujete skutočnosti že Donecka Luhansk su chudobne casti ukrajiny ktorýms a ukrajina nespravala nejak dobre. Na toto hned dostanem odpoved ze tam provokovali Ruskí špioni a vyvolavali konflikty. Ak by to tak bolo ludom v uliciach by vadili Ruske vlajky a nejake oslavy vpadu Ruska na Ukrajinu by sme určite nevideli . Ocividne su radi. Dlhodobé ignorovanie požiadavok RUska a prikladanie sa k zapadu a nato a dalšich x provokacii z Ukrajinskej vlady, neberete v uvahu ako keby oni žiadnu chybu neurobili. Rozmiestnovanie základní a raketových systémov v Rumunsku a pobaltí a dalšie zbrojenie štátov v blízkosti Ruska. Ked Vám človek čo vlastni jednu z najvačších armad sveta povie že mu to vadi a vy sa mu smejete dlhodobo do tváre tak tu je potom vysledok. Ak sa chceme Ruska zbavit a vadi nam tak to potom nepojde inak ako vojnou alebo aké riešenie máte? . Že sankciami ho zničíme ked si tam vytvára plynovody s činou a indiou. A s činou uzavreli aj nejaku vzájomnu vojensku pomoc. Akurat to úškodí aj nám napr v podobe draheho plynu ale teda radšej takto ako vojnu. Teda ak si dávame ukrajinske vlajky do profilov tak potom treba zobrat zbrane a íst pomôct ukrajine lebo proti Rusku Ukrajina nemá šancu. Lebo to je povedať, že sucitim s ukrajinou je niečo také ako ked mi šef povedal že nezvýšim ti plat ale vážim tvoju prácu. Vpád Ruskych vojsk na UKrajinu tvrdo odmietam a mám strach či to bude konečná no viniť za tento stav len jedného človeka alebo jednu stranu je pritiahnute za vlasy. Ak chcete riešiť Rusko bude to možné len tretou svetovou alebo obetovat Ukrajinu len ked sa obetuje ukrajina bude prevládat názor že Putin potom pojde dalej takže zase sa dostavame do konfliktu že jedina cesta je vojna s Ruskom. Kto je ochotný íst do tejto vojny aby si mohol povedat zničili sme ich. zasranych Rusov je velmi otázne.
Čo sa týka kapitalizmu ludia si ho predstavovali asi inak ako rozkradnute verejné financie , splacanie hypoteky do 65. Striedanie nočných a dennych zmien a zavidenie susedovi aj nos medzi očami. Naviac ten zvyšený blahobyt bol spraveny za poslednych 20 rokov len tlačením penazi a neustáleho sa zadlžovania a prakticky sme sa len vdaka tomu vyhli recesiam ktoré mali nastat. Naviac tieto tlacene peniaze a zvyšená chut po nich sposobili aj to že si ničíme biodiverzitu na planéte ktorá nám už čoskoro ukáže naše chyby.
Ja som v socializme žil len ako male dieta takže neviem ho porovnat no viem že nik nikomu nezavidel všetci sme mali jednu cervenu tatrovku a kuchynsku linku. A dnes sa mi syn vrátil zo školy pomaly s plačom že ho spolužiaci vysmiali že ma fake tričko fc barcelony a že I phone je najlepši telefon ked ho máš si frajer. TO nehovorim manželka ako právnička kolko rieši sporov o pár metrov pozemku či o bycikel v BSMku. Aký je to ten kapitalizmus spravodlivy ked v čase pandemie miliardári dvojnásobne zbohatli.
Neviem kde táto doba speje no nemám vôbec dobrý pocit tak asponsa snažim v sezone bicyklovat čo sa dá a to odporúčam aj Vám. Reagovat už nebude lebo radšej čas povenujem detom a naviac každy už má ten svoj názor aj tak jasne definovaný takže je zbytočné sa tu presviedčať o pravde.
23.02.2022 - 00:34:42
110
Radsej bicykluj aj "mimo sezony". ;)
23.02.2022 - 00:45:33
424
Tiez si cas pred 89 pamatam iba ako male decko, ale pamatam si ako som sa pozeral z okna na pochodujucich osloboditelov kedze sme byvali nedaleko kasarni. Tie bachorky o tom, ze si boli vsetci rovni a nikomu nikto nic nezavidel mas odkial? Pretoze ja viem z rozpravnia presny opak. Z rozpravania nebohej babky, ktora bola v strane kusok viac ako radovy clen, rodina z jej strany patrila k tym “rovnejsim” a zle sa urcite teda nemali…
23.02.2022 - 06:58:06
01
double: nie kapitalizmus je problém (teda trocha aj ten, ale zatiaľ nikto nič lepšie nevymyslel), to len "ľudia to tu kazia". Paradoxne (?) presne ako za socíku. :-)
23.02.2022 - 07:04:49
05
double napísal:
Čo sa týka kapitalizmu ludia si ho predstavovali asi inak ako rozkradnute verejné financie , splacanie hypoteky do 65. Striedanie nočných a dennych zmien a zavidenie susedovi aj nos medzi očami.


Toto ma asi nikdy neprestane fascinovať - odhliadnuc od toho, že napr. skrytý dlh, výroba na sklad, alebo dlhodobé obchodovanie na dlh považujem za celkom problém „lepšieho a bezstarostnejšieho“ zriadenia, toto je ďalší zádrheľ. Ak nám sem tých rozkrádačov verejných financií (odporúčam neprehliadať históriu väčšiny z nich za predošlého zriadenia) nenavozili potajomky zlí kapitalisti, potom si treba nutne položiť otázku, či to s tými šťastnými, vôbec nič si nezávidiacimi a zhŕňaním povrchných hmotných statkov nezaťaženými ľuďmi bolo naozaj také žeravé ...

Systém bývania bol riešený úplne inak, ale možno by stálo za otázku pre tých „spomínačov“, či si napríklad naozaj myslia, že reálna hodnota družstevného bytu bola naozaj 30 - 35 000 Kčs. A potom ešte ako si vysvetľujú fakt, že ľudia celý život vychovávaní v takom prajnom režime nemali žiadny problém predať ho „blížnemu svojmu“ bez výraznejšej modernizácie za 1 200 000 SKK.

Tie denné a nočné smeny ako chyba kapitalizmu boli dúfam myslené ako chabý pokus o vtip ...
23.02.2022 - 07:40:25
16
Naväčšími rozkrádačmi u nás boli a sú bývali funkcionari a ich potomkovia.
23.02.2022 - 07:53:11
08
Asi by ste mali vediet, ze o kapitalizme diskutujete s clovekom, ktory je kandidatke socialistov (cislo 1 ma Edko Chmelar) :)
23.02.2022 - 07:55:57
28
Ak je to tak je vsjo jasno!
23.02.2022 - 08:00:23
02
double takze v skratenej forme, ty vlastne nas tu obvinujes ze niesme ochotni sa na svet pozriet ocami toho druheho, obvinujes nas z blahorecenia a budovania skazeneho systemu, a toho ze niesme ochotni pocuvat argumenty inych. A sucasne s tym odides, pretoze predsa ty mas lepsie veci na robote ako presne to co tu na na hadzes.
23.02.2022 - 08:01:03
04
double Znies ako vytuneny Vuk. Som rad, ze martinkluckask spomenul, ako vnimal rovnost z rozpravani jednej strany, ja mozem doplnit z tej druhej. Napriklad ako prastarym rodicom znarodnili rolu a hospodarske zvierata. Vybudovanie mini statku ich stalo neskutocne mnzostvo energie a casu a zo dna na den sa cela rodina ocitla na horsom leveli ako miestni krcmovi povalaci = spravodlivost. Alebo ako sa otec kvoli kadrovemu posudku nedostal na vysoku skolu, alebo ako svokor sa musel zriest svojich planov a snov a ist na strednu, ktoru nechcel lebo v martine potrebovali v strojarnach ludi. Alebo ako sused na suseda donasal a vymyslal. Alebo o neskutocnej policajnej sikane. Mimochodom to o tej 'biodiverzite' - komunisti u nas devastovali zivotne prostredie doslova sialene - na take brutalitky ako hlinikaren v Ziari nad Hronom (najma ked sa u nas ziaden bauxit netazil) sa nic nechyta. A to tom ze blahobyt je sposobeny iba tlacenim penazi je otrepana floskula nevdelancov a ignorantov. Viem, ze si za Chmelarovu stranu aj kandidoval (edit: vidim, ze ennio to uz spomenul) , cize s vysvetlovanim a dokazovanim by som uspel ako pri hadzani hrachu o stenu, tak sa ozaj radsej chod bicyklovat aj v zime.
https://buraniemytov.sk/databaza-mytov/
23.02.2022 - 08:12:46
111
ennio napísal:
Asi by ste mali vediet, ze o kapitalizme diskutujete s clovekom, ktory je kandidatke socialistov (cislo 1 ma Edko Chmelar) :)

Vzdy som rozmyslal, ze kde robia tak kvalitny vyplach. Tak uz viem...
23.02.2022 - 08:40:15
04
Este by som rad doplnil, ze ja nijakym sposobom byvaly rezim neobhajujem, prave naopak. A napriek tomu ze babka bola v ksc, mala funkciu a rodina domy, chatu, auta, dovolenky kde chceli… tak ja tento prispevok nepisem z vily nad Slavinom, pretoze nasi v 89 neprivatizovali, ale strngali… nastastie :)
23.02.2022 - 08:43:04
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up