Kaper napísal:
haruspex kedze je ekonom,asi o tom cosi vediet bude.Zas si nemozete mysliet ze vsetci laviciari su tuponi a vychodili ledva zakladnu skolu


Ekonom v zmysle ekonomickeho analytika pre nejaku financnu instituciu, alebo ekonom v style "podnikovy ekonom" - co je len honosny nazov pre obycajneho uctovnika, ktoreho ekonomicke vzdelanie konci pri namemorovani cisiel uctov a nejakej tej uctovnej zavierke. Ten ma rovnake predpoklady na riadenie ekonomiky ako pokladnik v Lidli.
23.02.2022 - 12:32:13
00
vieš čo, manželka robila kdečo, dlho až po druhú materskú robila mzdy ... no a teraz je len taka obyčajná účtovníčka ako si to ty zhodnotil a tomu ver, že to nie je len o namemorovaní pár čísiel účtov ... ale rozumiem ti :) tiež v IT oblasti nie je admin ako admin, programátor ako programátor alebo analytik ako analytik

asi treba prestať ľudí podceňovať na základe ich politického videnia sveta ... už len taký doc. fico, judr. harabín ... a príkladov nájdeme veľa, určite hlúpi nie sú
23.02.2022 - 12:36:43
00
Vybrony rozhovor. Europa 21. storocie… https://www.aktuality.sk/clanok/etecsw9/exkluzivne-z-ukrajiny-vojakov-operoval-v-zakopoch-pod-ruskym-ostrelovanim-nas-sused-sa-sprava-ako-opica-s-granatom/
23.02.2022 - 12:40:51
10
Kaper napísal:
haruspex kedze je ekonom,asi o tom cosi vediet bude.Zas si nemozete mysliet ze vsetci laviciari su tuponi a vychodili ledva zakladnu skolu

Ja si napriklad myslim, ze double je pomerne inteligentny (na rozdiel napr tuna od goblinka a od tych antivax exotov zo skupiny Koronavirus), napriek tomu, ze s nim castokrat nesuhlasim a bol u Chmelara. Ale tvrdit, ze "zvyšený blahobyt bol spraveny za poslednych 20 rokov len tlačením penazi a neustáleho sa zadlžovania" je zhruba na rovnakej urovni ako tvrdit, ze cela profi cyklistika je len o dopingu a vakciny su iba farma biznis. Je to primitivny populizmus, nakolko cely mechanizmus mimoriadne komplexny, aj ked zadlzovanie/doping/biznis je chtiac nechtiac toho sucastou. Najhorsie klamstvo je take, na ktorom je trochu pravdy.
23.02.2022 - 13:02:05
09
bohuzial tak to je, kvoli mojmu nie prozpadnemu nazoru zrušené priatelstva, ani dokonca odzdravenie na ulici či na biku. Taka je dnešna doba. Proste ta ludia začnú nenávidiet tak ako nenavidia Rusov a začnu si mysliet že si debil a máš to v hlave pomotané. Ale vidím že mate dobru pamat lebo naposledy som do tejto temy prispel pred dvoma rokmi. Takže aspon viete že stale držím svoju liniu a zda sa ze vyvolal rovnaku žlč azda aj vačšiu:) Je to dva roky odkedy Fico a spol nevladnu. Mali byt pozatvaraní v base no su tu a podla preferenci ešte silnejší ako predtým. Kde nastala tá chyba asi a či sme neboli nahodou zas a znova oklamaní. Či silná prozápadna politika a propaganda skôr škodí ako nás približuje k západu. Ste nahnevani lebo viete že to je zle len ked sa chyby nehladaju od seba ked sa nepočuvaju aj ine nazory tak to potom aj tak vypada.
Len Vam stale hovorím ak niekto obhajuje socialnu demokraciu neznamená to že je automaticky komunista a že ak sa mu nepáčia kroky západu neznamená to, že suhlasi s tym čo robí Rusko. Myslim sami vidíme,že ten názorový extrém je už neprekonatelny a nejaky ten stred a racio už neexistuje. Tlacenie nekrytých penazi, vyhýbanie sa recesii a ešte k tomu sankcie proti RUsku resp boj západu proti vychodu vidím ako velky problem do budúcnosti ktorý ovplyvní nás všetkych. Pokial to ale ludia necítia na slobode alebo vo svojej penaženke tak tažko si uvedomuju vážnosti dnešnej doby.
Pre info študoval som Národohospodársku fakultu na Ekonomickej univerzite čiže to čo Mikloš. Čiže mal by som pracovat niekde na ministerstve alebo národnej banke. Ale našťastie pre Vás som uprednostnil sukromný sektor. takže ano som obyčajny účtovnik a teda debil ako správne chápem.
Ospravedlnujem sa ak ste to pochopili zle ale blahobyt a sučasny rast je hlavne vdaka tlačeným peniazom a samozrejme aj šikovnými ludmi ktorým práve kapitalizmus dáva priestor aby sa realizovali. ALe ked už potom ti pribudaju miliardy a ani sam nevieš ako niekde je problém


Naposledy upravil double dňa 23.02.2022 - 13:11:52, celkovo upravené 1 krát.

23.02.2022 - 13:04:51
03
problem je vsak ten, ze laviciari okolo seba celkom efektivne vytvaraju dojem, ze ti "tuponi a vychodili ledva zakladnu skolu" by sa mali mat rovnako dobre ako ludia co vytvaraju hodnoty, makaju, studovali a vedu biznis.
alebo opacne, ze ten co ma zodpovednost, buduje svoj obchod a snazi sa sa ma mat rovnako naho*no ako clovek co od zakladky kope rigoly.

Jasne, nic neni dokonale. Ale opajat sa spomienkovym optimizmom a pri kazdej splatke hytoteky salutovat obrazku Bilaka na stene a mat cerveno pred ocami je vazne diagnoza.

double napísal:
Proste ta ludia začnú nenávidiet tak ako nenavidia Rusov a začnu si mysliet že si debil a máš to v hlave pomotané


k tomuto jedna vec. Ja s Rusmi nemam problem. žiadny. Ja mam problem s tym autokratom o hlavu vyssim od kybla a jeho politikou, ktora je zalozena na vytvarani strachu a podavanim novičoku. Chodte sa spytat "strednej vrstvy" v Rusku ako sa im zije.


Naposledy upravil Zubesuch dňa 23.02.2022 - 13:54:00, celkovo upravené 1 krát.

23.02.2022 - 13:10:37
08
double si typicky demagog co na ludi okolo pusta kyselinu ze ako nevnimaju tvoje potreby, nerozumeju ti, vytvaraju nenavist, pricom ty sam si osoba co robi presne to z coho tych vsetkych okolo seba obvinujes, vid vsetky tieto tvoje prispevky.
23.02.2022 - 13:23:30
07
double je nam v EU zle, a keby sme tam nevstupili, bolo by nam dnes lepsie? Chces aby Slovensko z EU vystupilo?

Cielom EU je stabilna a prosperujuca Europa.
Cielom Ruska je vnasat do zapadnych krajin chaos, konflikt, a oslabovat EU aj USA. Presne ako pri tych susedoch - ked sa my mame zle, nech sa zle maju aj ostatni. Ak tomu neveris, tak sa zamysli preco asi Rusi podporuju internetovych trollov a dezinformacne weby, preco financne podporuju prave antisystemove strany ako vselijake Le Penove, Wildersov, Okamurov, Kotlebovcov a podobnych?

Si pomyleny ak si myslis ze Rusi sa len "brania".
23.02.2022 - 13:24:27
02
Tu to Bardy pekne zhrnul: https://www.aktuality.sk/clanok/gkknqb9/komentar-petra-bardyho-krvna-pomsta-za-zradu/
23.02.2022 - 13:51:02
00
na koho som konkretne utočil len som si povedal svoj názor.
Kde ja píšem že chcem vystupit z EU napísal som len či nieje potrebne sa zamysliet nad tým,že kroky Europy USA a Ukrajiny majú tiež za následok Rusku agresivitu. Ale to nieje pravda proste Putin je Hitler a chce získat Ukrajinu a potom pojde dalej bez nejakého hlbšieho zamyslenia sa. Hľadá krivdy v minulosti a vidi viziu zase velkého sovietskeho zvazu. Bodka takto to je a ina pravda nieje. A ak to tak naozaj je podla Vašeho presvedčenia tak potom Vám musí byt každemu jasne že to bude viest k vojne že nejaké sankcie Rusko nezastavia. Tym že Ukrajina má menšie vojensku silu musí íst do vojny aj NAto a teda Europa. Že podpora Ukrajiny nebude vo vlajkách na profiloch socialnych sieti ale vo vyfasovaní zbrane a pochodom pomoct Ukrajine. Snad to dopadne naozaj ako Gruzínsko spravia sa hranice da sa par vežičiek s vojakmi a hotovo alebo sa budeme s nenavistou voči Rusku pozerat ako okupuje Ukrajinu. . Ak s touto variantou nesuhlasíte tak zase to vychádza na vojnu. Lebo vyzera to tak že Rusom su už sankcie ukradnute. Alebo mi povedze riešenie ako chcete odstavit Rusko.
čo sa týka socializmu ja ho neobhajujem lebo výroba na sklad a zahraničná politika viedli k tomu že sa to cele zrútilo. Ale povedzte mi kto by dnes postavil vážsku kaskádu ked sa tam bojuje a hladaju peniaze na jeden cyklomost cez Váh. Nebyt nej máme záplavy každý druhy rok. Kto by dnes začal tavat Liptovsku maru ved by ho sukromníci zabili. Kto by dnes staval sidliská a lacne byty ked može developer si nahodit 50% maržu kedže dopyt je. Dnes už nieje šanca pre 18ročnych si zarobit za život na vlastné bývanie. A ešte tym ludom povieme kto nato nemá máš spolu mal si sa lepšie učiť ty dezolát. Kolko sa stavali Jaslavské a kolko sa stavaju Mochovce a ako sa tam za tu dobu nakradlo. Nehovoriac o všetkých tych verejnych budovách ktoré dnes su v katastrofalnom stave ale postavené za socializmu. Ale zato víl a hotelov pribudlo dostatočne. Nehovorte mi ,že nemám aspoň niekde pravdu. Treba veci vnímať v širšom kontexte a počúvať vždy aj druhu stranu inak ako som už povedal stanú sa z nás všetci extrémisti presvedčení o svojej pravde.
23.02.2022 - 13:55:46
05
Kaper napísal:
haruspex kedze je ekonom,asi o tom cosi vediet bude.Zas si nemozete mysliet ze vsetci laviciari su tuponi a vychodili ledva zakladnu skolu


Tak to je o to smutnejšie. Aj keď zažil som, že aj na univerzitách profesori pretláčali Marxove teórie a Keynes sa stále považuje za štandard. No to sa nedá čítať, ekonomický rast nie je len vďaka tlačeniu peňazí( práve naopak, QE nám zabilo minimálne jednu dekádu rastu), dlh rast zabíja, držanie nulových úrokov ničí ekonomiku. Ale to nie je kapitalizmus ani ekonomické rozhodnutie, toto všetko je politické rozhodnutie.
Tlač nekrytých peňazí ? Všetky peniaze sú nekryté, preboha už od 1971 sa dolár odtrhol od zlata a prešli sme na fiat meny, či rubeľ, koruna, euro, nemá žiadnu vnútornú hodnotu, sú kryté len dôverou ľudí. Ale to došlaka nie je kapitalizmus. Kapitalizmus je súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov a ich možnú najefektivnejšiu alokáciu na voľnom trhu založenom na dopyte a ponuke. Centrálne banky a manipulácie s peniazmi idú proti podstate kapitalizmu(ktorý v EU prakticky nie je, máme )
23.02.2022 - 14:03:30
04
Na facebooku beží parádne video s čitaním prepisu nahrávok od Blanára. Stojí za pozretie ja to sem neviem postnúť lebo mi face nefunguje vďaka Blahovi. Niekto by to sem mohol hodiť.
23.02.2022 - 14:16:22
00
to sa ideme delit na proAmeriku - proRusko? za mna jedno hovno vacsie ako druhe. ja som hobby
23.02.2022 - 14:19:36
05
Já Ti neviem, double, ja by som nechal tak. Je tu len jeden názor a za iný si len obyčaný trol alebo dezol. Preto sa tu diskusia žiadna viesť nedá, čo som už dávnejšie poukázal. A s takýmto, ako by som povedal, nekritický prijatím jedeného "správneho" názoru a silný odpor voči oponentovi, sa stretávam po covid-kríze veľmi často a vo všetkých sférach, či je to politika ako v tejto téme, otázky viery a pod. Mám silný pocit, že ľudia už vôbec sa nesnažia kriticky myslieť.

Oponuješ politike USA, EU a GB, si ruský trol. Oponuješ voči povinnému očkovaniu proti SARS-Cov2/Covid-19, si antivax dezol :-) A ako je to potom na druhej strane?

Ja osobne neobhajujem súčasné kroky ako Ruska, tak ani USA, EU a GB. Len chcem vedieť, kde je vlastne pravda. A tú tu v tejto asi skôr nenájdem, skôr jednu "pravdu" alebo tú "druhú".
BTW. Dám jednú asi viac rečnícku ako na zamyslenie sa otázku: Aký je rozdiel medzi vyhlásením nezávislosti Kosova a medzi vyhlásením nezávislosti Podnesterska, Južného Osetska, Abcházska, Náhorného Karabachu a teraz Luhanska a Donecka?

Gusto0, presne tak. :-)
23.02.2022 - 14:21:48
01
Oponenti USA sú skoro vždy aj oponenti voči očkovaniu. Zaujímavé.
23.02.2022 - 14:26:24
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up