Dano5 napísal:
30. 3. 2022 • Pčolinskí berú paragraf 363 ako múr svojej obrany, hovorí v podcaste V redakcii líder OĽaNO a minister financií Igor Matovič. Rozprávala sa s ním Monika Tódová.
https://www.youtube.com/watch?v=QQeXCyueECM


velké uplakané decko ktoré riadi figuranta edka.skorumpovaní ako všetci pred nimi.
30.03.2022 - 19:12:48
00
https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/projekty-t-14-armata-su-57-su-75-ochotnik-ruska-armada.A220328_151523_vojenstvi_alv/4#space-a
30.03.2022 - 19:42:27
21
Škoda, že ZPH je totálny hlupák
Matovič sa pridal k Ficovi proti prezidentke a USA

Prezidentka sa po dlhšom čase vyjadrila smerom k Igorovi Matovičovi. Vyprovokovali ju k tomu Matovičove slová, že sa vlani počas vládnej krízy trikrát stretla s americkou veľvyslankyňou. Podľa Matoviča s ňou „kula pikle“ namiesto toho, aby rokovala so slovenským premiérom.

Prezidentská kancelária zakrátko reagovala, že žiadne stretnutie prezidentky a veľvyslankyne USA sa počas vládnej krízy nekonalo.

Mýtus o agentke žije. Za iných okolností by bola táto prestrelka len jednou z prchavých epizód, aké sprevádzajú Igora Matoviča celou jeho politickou kariérou – on klame, druhý/druhá sa bráni. Lenže tentokrát mala Matovičova lož oveľa väčšiu váhu. Nie vďaka nemu, ale vďaka Robertovi Ficovi.

Fico sa už celé mesiace premyslene a sústavne snaží vykresliť Zuzanu Čaputovú ako americkú agentku. Dokonca z toho urobil hlavnú a najdôležitejšiu agendu Ľuboša Blahu. A Blaha sa jej zmocnil tak urputne, až musel zasiahnuť súd a prikázať mu, aby zmazal svoje lži o prezidentke. Blaha prestal vo svojich statusoch hovoriť o vlastizradkyni a agentke CIA. Lži zostali.

Blahoslavený nevedomý. Vyjadrenia Igora Matoviča o prezidentke teraz akoby Fico s Blahom vyhrali v lotérii. Matovič síce nepoužil Blahov slovník, jeho posolstvo však do bodky naplnil. Matovič toľko omielal, že stretnutie prezidentky s veľvyslankyňou USA je v rozpore so záujmami Slovenska, že Blahovi vôbec nemusí byť smutno za zmazanými statusmi.

Matovič to pravdepodobne urobil nechtiac. Možno sa len chcel pomstiť za to, aká tvrdá bola voči nemu Zuzana Čaputová tesne pred koncom jeho premiérskej kariéry.

Lenže nevedomosť neospravedlňuje. Matovič napáchal škody veľkého rozsahu aj v očkovaní, keď na verejnosti zapochyboval o jednej z vakcín. Teraz takisto významne poškodil celej krajine, nielen prezidentke, ktorú tak okato nemá rád.

Symboly zla. Na úrovniach, ktoré zrejme Matovič nie je schopný vnímať, robia Smer a fašisti zo Spojených štátov symbol zla. Keď očierňujú USA, myslia tým Západ, demokraciu a kapitalizmus. To isté vštepuje Putin Rusom.

Vôbec nie je náhoda, že Fico spája USA najviac s prezidentkou. Chce, aby si ľudia svoj strach zo zložitého sveta spojili s Amerikou a aby si svoj hnev a svoju nenávisť vyliali na prezidentke. Ide mu to dobre, ako bolo vidieť pri debate o obrannej dohode s USA. Alebo v debate o posilnení NATO na východnej hranici. Alebo v poslednom prieskume dôveryhodnosti, kde prezidentka stratila veľké percentá.
30.03.2022 - 20:45:59
01
fajn text, to si pisal ty? :^)
30.03.2022 - 20:58:05
03
Dve zo štyroch ruských lietadiel, ktoré 2. marca narušili švédsky vzdušný priestor neďaleko ostrova Gotland, niesli jadrové zbrane. V stredu o tom informovala švédska spravodajská stanica TV4 Nyheterna, podľa ktorej išlo zrejme o úmyselný čin s cieľom zastrašiť Švédsko.

Formácia lietadiel odštartovala z ruskej leteckej základne v Kaliningradskej oblasti. Išlo o dva taktické bombardéry typu Suchoj Su-24, ktoré sprevádzali dve stíhacie lietadlá typu Suchoj Su-27.

Narušenie švédskeho vzdušného priestoru trvalo asi minútu. Švédi k ruským strojom vyslali dve stíhačky Saab JAS 39 Gripen, ktoré narušiteľov odfotografovali. Práve z fotografií má byť podľa TV4 zrejmé, že ruské lietadlá boli vybavené jadrovými zbraňami. Švédska armáda to odmietla komentovať, no pre spravodajskú televíziu potvrdila, že narušenie vzdušného priestoru zo strany Ruska muselo byť úmyselné.

"Incident sme analyzovali a je jasné, že nemôžeme vylúčiť nesprávnu navigáciu, avšak všetko nasvedčuje tomu, že išlo o úmyselný čin. Že (Rusi) narušili švédske hranice," uviedol veliteľ švédskeho letectva Carl-Johan Edström.

Oslovený vojenský expert Stefan Ring incident pre TV4 Nyheterna zhodnotil ako ruský odkaz pre Švédsko, že Moskva disponuje jadrovými zbraňami a mohla by zvážiť aj ich použitie.

Švédsko je neutrálna krajina, ktorá nie je členom Severoatlantickej aliancie. Tamojšia premiérka Magdalena Anderssonová však v pondelok po rokovaniach s nemeckým spolkovým kancelárom Olafom Scholzom v Berlíne uviedla, že bezpečnostná situácia v Európe sa vplyvom Ruska mení a v jej krajine prebieha diskusia o vstupe do NATO.
30.03.2022 - 21:02:14
00
:facepalm:
akoze fakt si tu budeme kopirovat cudzie texty bez uvedenia zdroja?
30.03.2022 - 21:05:47
05
Zdroj postoj.sk aj ten predošlý...+Reuters
Prvé mesto, ktoré Ukrajinci získali späť pod svoju kontrolu, sa volá Trosťanec. Ide o 20-tisícové mesto, ktoré leží severozápadne od Charkova a 30 kilometrov od ruských hraníc. Len pred pár dňami, v piatok popoludní, sa odtiaľto vojaci ruskej armády, ktorí napokon kontrolovali len jednu ulicu, vyparili a zamierili nazad do Ruska. A aj tu zanechali obrazy skazy, pre ktoré už Ukrajinci nebudú Putina považovať za nikoho iného než Hitlera 21. storočia.

Keďže do Trosťanca chodia teraz prví novinári, vojnový reportér Christoph Reuter opisuje pre Der Spiegel týždne teroru, ktoré zažívali obyvatelia mesta. Po zničených uliciach sa popri ruinách prechádzajú plačúci ľudia, dvaja muži si padajú do náručia s povzdychom úľavy: „Ty žiješ?“

Ako vysvetľuje Reuter, ruskí vojaci chceli tadiaľto pôvodne prejsť a smerovať na Kyjev, Ukrajinci však zničili most a odrezali im tak cestu. Vojenská jednotka, ktorá tu uviazla a ohrozovali ju ukrajinské protiútoky, sa postupne premenila na vojenskú zberbu, ktorá si svoju frustráciu vŕšila na civilistoch. Ruskí vojaci plienili obchody, ničili pokladnice a bankomaty, zastavovali ľudí, brali im mobily, a keď niekoho videli, ako telefónom posiela fotky či súradnice, na mieste ho zastrelili. Mužom prikazovali vyzliecť sa donaha, aby skontrolovali, či majú tetovanie poukazujúce na príslušnosť k ukrajinskej armáde, podozrivého zastrelili. Rovnaký osud hrozil každému obyvateľovi, ktorý vyšiel von po 15. hodine. Takto Rusi napríklad zastrelili muža, inak veterána zo sovietskej vojny v Afganistane, ktorý išiel na bicykli za svojou manželkou do pôrodnice. Svojich mŕtvych mali miestni zákaz pochovávať, a tak ich zahrabávali napríklad vo svojich záhradách.
30.03.2022 - 21:08:24
00
ennio napísal:
fajn text, to si pisal ty? :^)

https://dennikn.sk/2789893/newsfilter-ked-ide-o-prezidentku-matovic-a-fico-drzia-spolu/?ref=inc&cst=9d919760da666f8e3f7d51c19483049b3dcad7c0
30.03.2022 - 21:11:01
00
Najnovsi update od Aristovica. https://www.youtube.com/watch?v=_AHt79TlZ7k

Vysvetlil detaily ku poslednemu kolu rozhovorov, lebo bolo vela rozruchu ako na ruskej, tak aj na ukrajinskej strane. Proste na oboch stranach si myslia, ako to super ide a bili by dalej hlava/nehlava. Doterajsie jednania povazuje ju za velke vitazstvo pre Ukrajinu. Povedal, ze v podstate vo vsetkych bodoch si Ukrajina vyrazne polepsila. Ide o to, ze UK, USA, Turecko, Cina a mnoho dalsich krajin sa ponukaju byt garantmi Ukrajinskej bezpecnosti a neutrality. V pripade napadnutia uzemnej celistvosti sa zavazuju do 3 dni sa stretnut, vytvorit nad Ukrajinou bezletovu zonu a zacat dodavat potrebne zbrane a material. Nikto zo zucastnenych by nemal mat pravo veta. Z jeho pohladu je to ucinnejsie, ako clanok 5 NATO, kde je lehota nejakych 60 dni. Navyse toto Ukrajinu nebude nic stat. Dalej tieto krajiny sa zavazuju aktivne podporovat vstup Ukrajiny do EU. Vysvetlil, ze vsetko je to velka prehra pre Rusov, lebo na Ukrajine ziadne NATO ani nebolo, tj ak sa Ukrajinci vzdavaju umiestnovania zbrani, ci jednotiek NATO na svojom uzemi, tak sa vzdavaju, niecoho co vlastne ani nemali. Rusi sa vlastne sami dostali do zlej vyjednavajucej pozicie tym, ako strasili NATO. Rovnako pred vojnou bolo nemyslitelne, ze Rusko bude nejakym sposobom chciet jednat o Kryme, preto bod, ze tieto jednania na odkladaju na N rokov je takisto velky uspech pre Ukrajinu a nesupech pre Rusko. Proste predtym Rusko ziadne jednania nepripustalo, teraz uz ano.

Aktivna faza vojny podla neho este bude 2-3 tyzdne pokracovat, boje budu tuhe, Rusi si chcu pred konecnym vyjednavanim zabezpecit co najlepsiu vychodiskovu poziciu. Ale hovori, ze ich armada je tak zdecimovama, ze velkej suvislej ofenzivy nie su schopny. S tym suvisi, ze od ruskej dobyvacnej politiky bude na nasledujucich 5-7 rokov klud, ich elitne jednotky su take zdecimovane, ze vycvik a vyzbrojenie bude trvat minimalne tuto dobu aj keby sankcie hned skoncilia je dokonca velmi pravdepodobne, ze na to nebudu mat ani ludi. Pre ludi, co chceli hnat Rusov az za hranice a zabrat aj Krym, vysvetlil, ze na to armada nema tazku techniku a NATO ju ani nechce dodat. Ale ze na to vsetko treba hladiet z perspektivy pohladu, ako na tom boli na zaciatku vojny a co je teraz.

Z mojho pohladu je to velmi rozumna hra. Ak vyriesia hranice/svoju bezpecnost na N rokov, vedia, ze v nasledujucom obdobi na rozdiel od Ruska dostanu slusnu vypomoc na obnovu a ak sa vysporiadaju s korupciou, je v horizonte 10 rokov velka sanca, ze Krym a odstiepenecke republiky uvidia ako sa spalili. Hlavne, ked sa da ocakavat ,ze Rusko teraz bude mat problemy samo so sebou, do tych republik ziadne velke peniaze nepojdu, ako isli do Cecenska, po druhej vojne. Plus Rusko uz Putina mat nebude, ktovie ake problemy bude mat. Ich vyjednavacia pozicia bude uplne inaksia, ako je teraz.
30.03.2022 - 22:13:44
25
btw, čo myslíte, orbán ustojí voľby, alebo sa maďari zobudia ?
30.03.2022 - 22:28:12
00
Prečo by sa mali zobudiť? Volia ho, lebo im z nejakého dôvodu vyhovuje. Tak ako sa ani Rusi nikdy nezobudia.
V prípade Maďarska by sa mala zobudiť EU.
30.03.2022 - 23:17:18
02
Birmovaneho komunistu sme tu ako premiera mali (s kratkou prestavkou) trikrat po sebe a tiez, nastastie, zacal z nejakeho dovodu nevyhovovat. Popisat sa to da rozne, dolezity je vysledok.
30.03.2022 - 23:26:37
01
Pokojne to da na Lukasenka ked bude treba.
30.03.2022 - 23:35:48
00
maďari sa nezobudia,pretože trianonom im gumujú hlavy od základnej školy.tam to bude za chvílu ako v rusku.Mali by sme sa pripravovať na vojnu.
30.03.2022 - 23:37:35
00
34.deň okupácie …

🔓 : https://dennikn.sk/2790214/vyvoj-bojov-34-den-americky-dobrovolnik-porovnava-boje-v-iraku-a-pri-kyjive-rusi-bojuju-zle-a-vojna-sa-velmi-zmenila/?cst=4dc7a7cf9d5fa05cd9175ce0fae1365b3cddf4aa

Umierajú v najťažších bojoch hlavne “ druhotriedni” ruZi…⬇️

🔓 : https://dennikn.sk/2790795/odkaz-mms-medzi-mrtvymi-ruskymi-vojakmi-je-nepomerne-vela-mladych-muzov-z-etnickych-mensin/?cst=c46a80f49db4b05cf4008533cd711069576b8a6e
31.03.2022 - 06:58:30
11

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up