Presne to robím, verne parafrázujem *cudzie* postoje, a stojím si za tým. Opakujem, cudzie. Pokojne čítaj aj opakovane ak treba (stačí text, nemusíš ani medzi riadkami), a nebudeš musieť takto predstierať, že mi vidíš do hlavy. Tým pádom aj tie jalové náznaky o mojom extrémizme si strč za klobúk. Takto to nefunguje a toto na mňa neplatí.
15.11.2015 - 22:01:11
01
Ešte si to zabudol uviesť obligátnym "Nie som extremista, ale... ".
15.11.2015 - 22:05:12
00
Vlad01 napísal:
Ad pista - nie, ja nie som vojak, a nemám pocit, žeby som mal silne reči. SK máš ten pocit ty, tak mi prosím vysvetli, kde, respektíve čo v mojom príspevku je podľa teba "silácke".


Áno, filozofovanie nad kávičkou z tepla domova a mudrovanie nad slovíčkami je ten správny európsky postoj. Bravo.

Bez toho "filozofovania a mudrovania" to chces ako riesit? Slepo sa vrhnut do silackych rieseni alebo zaliezt do krovia a cakat ako to dopadne. Vidis ine cesty? Vynechal som zneuzivanie situacie systemom Fico - vytlkanie kapitalu bez ohladu na to kam by to viedlo - pohlad len po volby a potom sa uvidi, hlavne, ze mame dalsie styri roky vo vrecku.
15.11.2015 - 22:07:32
03
Jaroh
trošku to "mierne" (extrémne) preháňaš ...
15.11.2015 - 22:08:22
02
Sorry, len ma skrátka vytáčajú ľudia, čo žijú z hoaxov a nechápu, že skutočný svet nie je to, čo sa píše na internete ... moja chyba.
15.11.2015 - 22:13:09
00
Ešte len čakám na substantívny riadok od teba. Hocičo konkrétne. Aspoň názor, nech už je akýkoľvek. Napríklad čo je hoax a čo skutočná realita. Zatiaľ iba mentoruješ, podsúvaš a osočuješ.
15.11.2015 - 22:34:05
02
Prepáč, ale naozaj máš asi problém s chápaním napísaného. Môj názor som v diskusii s tebou vyjadril jednoznačne. 1. Podobne ako Bella si myslím, že keby sa extrémisti z oboch strán neobhadzovali blatom, podporovaní ficami v čiernych košeliach, tak zvyšok by sa nejako dohodol 2. Ak niekto vypisuje na internety, že "A celá LGBT and friends budú všetci zalezení v dierach, pretože bradatí týpkovia nočných košeliach sa tu s nikým srať nebudú", tak je to pre mňa extrémista a vôbec na to nič nezmení, že sa potom snaží z toho vykrútiť odvolávaním sa na cudzie postoje, pretože keby som s tebou nedebatoval, tak by si sa nevykrúcal a ostalo by to vyslovené bez dodatkov. Extrémista. Čo ešte iné chceš počuť? Aký názor? Na čo?
15.11.2015 - 22:52:40
00
schopnost citat medzi riadkami nulova, ale nic to... na Denniku N som cital asi tiez ine clanky v minulosti, lebo extremizmu tam bolo pozehnane (kolektivna vina a podobne)..
15.11.2015 - 22:55:24
01
@Jaroh
Ale odcitovať ma môžeš aj dvadsaťpäťkrát, no aj tak tie slová nebudú mať ten význam, ktorý si si vyfantazíroval :)

Ak by som hypoteticky vo štvrtok napísal, že nevinní ľudia budú masakrovaní v divadlách alebo kaviarňach, čojaviem, z náboženských dôvodov, tiež napíšeš že som extrémista?

Na tvoj komentár k hoax-u a skutočnej realite už ďalej nečakám. Podľa všetkého nič nemáš. Bez vykrúcania to vzdávam.
15.11.2015 - 23:12:18
02
No, možno sa blížime k nejakému záveru.

nimm_zwei napísal:
Ak by som hypoteticky vo štvrtok napísal, že nevinní ľudia budú masakrovaní v divadlách alebo kaviarňach, čojaviem, z náboženských dôvodov, tiež napíšeš že som extrémista?


Keby si to napísal takto, tak nie, nemyslel by som si, že si extrémista. Je to vecne vyjadený predpoklad a navyše obdobný útok som očakával už dlhšie a predpokladám, že ďalšie prídu. Bohužiaľ.

Lenže vidím veľký preveľký rozdiel medzi formuláciami "nevinní ľudia budú masakrovaní v divadlách alebo kaviarňach ... z náboženských dôvodov" a "A celá LGBT and friends budú všetci zalezení v dierach, pretože bradatí týpkovia v nočných košeliach sa s nikým srať nebudú". A nenapísal si to predvčerom, ale dnes.
Je zrejmé, že ty v tom rozdiel nevidíš, ale ja vidím a veľký. Volá sa to rozdúchavanie vášní, polarizácia, expresívne vyjadrovanie, ktorého (nie nutne úmyselným a vedomým) dôsledkom v danom kontexte je zvyšovanie obáv, strachu a volanie po silnej ruke, ktorá to všetko jedným šmahom vyrieši - a to je už u mňa (opäť v danom kontexte) extrémizmus.
Aby som ti ušetril ďalšie písanie - áno, očakávam, že so mnou nesúhlasiš, ale je mi to jedno. Ak mi teraz začneš vysvetlovať, že sa mýlim a že si svoje slová tak nemyslel a že som to nepochopil a že neviem čítať medzi riadkami a že nie si extrémista a podobne, nič nezmení na tom, že ich považujem za extrémistické.
Kľudne to nechaj tak, aj tak sa nedhodneme.

EDIT: A k tým hoaxom atď: no skrátka si to o tebe myslím na základe mojich doterajších skúseností s ľuďmi, čo sa vyjadrujú tak, ako ty. Nič viac, ale ani nič menej.
15.11.2015 - 23:47:54
02
To co do Europy prichadza nie je mentalne sposobile zit v demokratickej spolocnosti a preto to tu NEMA co robit. Cest vsetkym vynimkam .
16.11.2015 - 07:31:15
02
Líbyjský vodca Muamar Kaddáfí povedal: „Sú tu znamenia, že Alláh daruje víťazstvo islamu v Európe, bez mečov bez zbraní, bez dobýjania. Nepotrebujeme terorizmus, nepotrebujeme samovražedných atentátnikov. Päťdesiat a viac miliónov moslimov (v Európe) zmení Európu na moslimský kontinent v niekoľkých budúcich desaťročiach.“

to je ctrl-c a paste z nejakej stranky, čo mi vyhodil prave google. kedysi som videl niekde na discovery alebo kde - taky dokument, kde som to pocul prvy krat.
dalsia "vizia" toho video dokumentu bola ta, ze francuzko sa stane do roku 2050 moslimsko-islamskou krajinou.

populacna expanzia albancov zapricinila odtrhnutie kosova od srbska. statistiky hovoria, ze populacny prirastok bielych po zaokruhleni nahor je 1.4 dietata. u moslimov vraj 8. dalej pocitat nie je treba.
https://www.youtube.com/watch?v=QWcSFCmgx_g - dokument od ČT.

my na slovensku mame identicku situaciu s ciganmi. ak si niekto mysli, ze je to inak, tak neviem kde nabral indicie alebo rovno dokazy aby si myslel opak.
do roku 1948 si tovarnici, šlachtici a spol. mysleli, ze ked ma CSR policiu a armadu, tak sa im nemoze predsa nic stat. az raz nastal vitěznej únor, vole...

v sovietskom zvaze, ked natacali propagandisticky film o utoku na zimny palac, tak v reali su tam udajne uzke schody a samotny utok vykonalo "par povstalcov". lenze vo filme chceli ukazat, ze cely narod je proti carovi a tak museli kamerovy zaber s detailom utoku po schodisti natocit uplne inde, kde schody boli siroke aby tadial mohol prebehnut cely prapor.

hovori sa, že si pstros pcha hlavu do piesku. presne tak to robili aj oni, buržuji. to sa im nakoniec vypomstilo.
to dnes robi aj nasa polit. elita. dovod ? riesit nejak radikalnejsie cigansky problem je s istotou politicka sebevrazda, pripadne start medzinarodnej izolacie slovenska a sankciami s tým spojenymi. a to predsa nikto nechce, či ?

relativne dlho to trvalo aj merkelovej kym sa spamatala. dnes pozaduje, ze ked nas vzali do EU a cerpame z nej dotacie, tak na oplatku by sme mali vziat k nam moslimov. tragedia.

ak vezmem do uvahy alebo pripustim, že vstetky tieto videa, clanky, debaty a rokovania na tuto temu su len propaganda, že podnecuju iba rasovu nenavist, ano ... najskor tomu tak je. ale ten "cierny" scenar z nich sa bohuzial naplna.

mame nemilu povinnost. zalezi od nas. nasej generacie co s dnesnou situaciou v europe urobime, pretoze ta dalsia (na zaklade porovnania porodnosti) uz nikdy nedostane na to ziadnu prilezitost.

sucasne dianie vsak bude mat za pricinu na vzostup lidrov zo stran opozicie ako boli jorg heider, le pen a u nas kotleba, pretoze ludia "toho uz budu mat pokrk".
volicska zakladna im bude pravdepodobne len narastat.

je zaujimave ako po parizskom utoku narastol pocet prispevkov obycajnych ludi, ktore su pod clankom na spravodajskych serveroch a ktore hovoria cosi podobne ako bolo - endlosung der judenfrage alebo to nase obligatne oko za oko a zub za zub.

som presvedceny, ze svet uz nikdy nebude taky ako sme ho doteraz poznali. lutujem mladsie generacie. v europe nezostane kamen na kameni.
nenadavajte mi prosim a ospravedlnujem sa ale ja som celozivotny pesimista. moc stastia som v zivote nemal. dokonca sa so mnou aj vlak kedysi vykolajil.

PS:
ked sa po precitani mojho prispevku trochu ukludnite a prestanete pľut, tak si pozrite aspon to video o kosove. :-)

PPS:
africky kontinent tiez teraz zaziva exploziu porodnosti. "vyriesime" arabsky problem a dopádluje africky ?
16.11.2015 - 12:18:42
00
treba sa ASAP odstahovat na Novy Zeland :smoke:
16.11.2015 - 12:35:52
01
ak by to s tym stahovanim sa na Novy Zeland bolo tak "papierovo jednoduche" ako momentalne v smere Blizky vychod - EU tak ti garantujem ze sa uz pomaly balim :)
16.11.2015 - 12:51:06
00
ano niečo v tom zmysle. novy zealand je vsak maly ostrov a ludia tam zijuci su maly narod aby odolali v buducnosti miliardam moslimov.
ja sa bojim na to mysliet ale asi najepsie riesenie bude zit v rusku. aspon docasne ,kym tam budu pri moci ludia sucasnej garnitury - tj. odchov KGB. sice je to z blata do kaluže ale za predpokladu , ze je voda cista, bude dotycny "len" mokry a nie aj špinavy k tomu.
podla toho co putin povedal, predpokladam, ze ak by dostal mandat na "poriesenie" tejto situacie s ízis, tak sa jej s vervou chopi, lebo od 89 sa hranice posuvaju vyhradne na vychod (a nie len tie geograficke ale i vojenske) a oni si tam uz urcite povedali stalinovské, že "не шаг назад". putin a rusi si podla mna želaju navrat na povodne pozicie s pred perestrojky a demontaže ZSSR. potrebuju svetu ukazat, ze su spat v plnej sile a že s nimi treba opat pocitat. a hlavne, ze sa uz ziadny druhy afghanistan nebude opakovat.
16.11.2015 - 13:22:14
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up