Lokalizácia
Formulár sa odosiela
GeorgeWH s freebsd nie ani s vagrantom. Ale skusam to u seba pod openSUSE, len s tym rozdielom, ze mam ruby 2.2.2 a vagrant nainstalovany cez gem (verzia 1.5.0). Skus vagrant odstranit a nainstalovat ho normalnou ruby cestou, tj cez `gem install vagrant`.

dik, skusim. do ruby sa vobec nevyznam, takze ani netusim co a ako. na linuxe mi to ide v pohode, ale chcem prejst na freebsd, tak skusam, ci mi tam vsetko pojde.
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 20:49:11
00
Ked ti to ide, tak naco prechadzat? :) ruby pouzivam ako hlavny programovaci/skriptovaci jazyk. Teda pouzival som, uz tolko neprogramujem ako kedysi.. :/
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 20:58:37
00
Ked ti to ide, tak naco prechadzat? :) ruby pouzivam ako hlavny programovaci/skriptovaci jazyk. Teda pouzival som, uz tolko neprogramujem ako kedysi.. :/

lebo systemd :@

tak som skusil, ale zobrazilo len upozornenie, ktore som uz nasiel skor:

Kód:
$ vagrant
Thanks for wanting to use Vagrant! Unfortunately, this is not the way
to install Vagrant anymore. We now make installers for the various operating
systems Vagrant supports.

Vagrant is no longer distributed as a RubyGem. Please download the latest
version for your operating system from the URL below. If you still wish
to use the RubyGem version, you can manually install version 1.0.7. Note that
the RubyGem version hasn't been updated in over a year and will no longer
receive any updates.

Prior to installing Vagrant using the installer, make sure you uninstall
all your Vagrant gems, since they sometimes conflict.

http://www.vagrantup.com

If you want to learn more about why we don't distribute using RubyGems
anymore, please read this: http://mitchellh.com/abandoning-rubygems

este skusim instalovat z portov...
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 21:26:09
00
GeorgeWH a co je zle na systemd? Stale nechapem to hejtovanie Lennarta :) Proste to funguje a neriesim :) Teda ako pouzivatel, hehe :)

Tu hlasku som ani necital, to je pravda - ale spominal som, ze je to stara verzia a jedina moznost je stiahnut balik, alebo to skompilovat. snad najdes nejaky vhodny repozitar s novsou verziou.
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 21:46:26
00
GeorgeWH a co je zle na systemd? Stale nechapem to hejtovanie Lennarta :) Proste to funguje a neriesim :) Teda ako pouzivatel, hehe :)

Tu hlasku som ani necital, to je pravda - ale spominal som, ze je to stara verzia a jedina moznost je stiahnut balik, alebo to skompilovat. snad najdes nejaky vhodny repozitar s novsou verziou.

no ma to 2 aspekty. jeden je, ze ako si sam poznamenal, funguje to, a ako pouzivatel sa nestaram. ale ako admina ma to velmi zaujima. 2 aspekt je skor filozoficky - systemd totalne ignoruje principy unixu/linuxu. a tento ma stve asi viac.

pravdupovediac som este neskusal hladat ine repozitare pre freebsd. a z principu by som to ani velmi nechcel. ale skusam teraz kompilovat zo zdrojakov, tak uvidime. ak som si dobre vsimol, tak pri instalacii z balickov instaloval ruby 2.2.2 a teraz pri instalacii zo zdrojakov som zahliadol ruby 2.1.2. tak uvidime.
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 22:22:27
00
uz som z toho vyrastil, som uz len a len pouzivatel, ktory si obcas zbuildi nejaky balik. jedine co ma stve su logy, ktore musis pozerat cez journalctl a stale netusim ako to funguje. ostatne chodi a ked chodi, tak ma to netrapi :)

snad sa podari..
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 22:38:17
00
tak po skompilovani z portov ta ista chyba :|. skusim este tu novsiu verziu, aj ked neviem, ci to pojde len tak skompilovat na freebsd.

v projekte, na ktorom teraz spolupracujem, som vymienal LTSP projekt za vlastnu implementaciu. a neviem si predstavit, ako by som to robil so systemd. je to proste binarny moloch, v ktorom, ako vravis, nejde ani tie logy normalne prezerat :tmi:
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 23:18:17
00
Ale zas to ber tak, ze na beznom pocitaci ci serveri systemd nemoze nikomu vadit. Pre specialne ucely je predsa vzdy mozne systemd vyhodit a zit aj bez neho, no uvidime do kedy. Snad vzdy budu zit rozne distribucie pre embedded zariadenia. Alebo si len bude treba poriadne precitat dokumentaciu a naucit sa s nim zit.
Zobraziť komentár 05.06.2015 - 08:16:20
00
mne vadil upstart aj systemd, lebo obidva systemy idu proti zakladnej filozofii Unixu - jednoduche a prehladne textaky ktore si kazdy upravi podla svojej potreby. Hento je grc. A ked nieco nefunguje, nemas sancu zistit v com je problem. sysvinit forever !
Zobraziť komentár 05.06.2015 - 08:44:51
00
PhilJ asi tak
v podstate mne jedno, ci nejaky systemd existuje,alebo nie. ale proste nie je moznost vyberu. jednoducheho vyberu. inac by sa nerobili forky roznych distribucii bez systemd.
Zobraziť komentár 05.06.2015 - 13:18:59
00
Disk Defgragmenter mi zobrazil nejaky divny volume. Samozrejme taky nemam (ten posledny). Neviete co to moze byt?

Prílohy:

volume.jpg
volume.jpg 6.42 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.06.2015 - 00:25:07
00
Nemas sluchadla na USB alebo nejaky HUB alebo daco take?
Zobraziť komentár 08.06.2015 - 06:42:17
00
Interne je cez USB zapojena citacka kariet, ktora ma aj USB port. To by mohlo byt ono, len ten divny nazov mi nejde do hlavy. :) Dik.
Zobraziť komentár 08.06.2015 - 09:11:31
00
Zrejme to bude tym. Ten nazov moze byt prave z toho, ze to je interny port. Windows je dost zabugovany. Minule mi pisal, ze nevie nabootovat z disku. Po dlhsom patrani som zistil, ze chcel bootovat z USB sluchadiel.
Zobraziť komentár 08.06.2015 - 10:11:31
00
Ked mas blbo nastaveny bios, nie je to chyba windoozov.
Zobraziť komentár 08.06.2015 - 10:24:56
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up