Dnes ma na Patronke v smere z Mlynskej doliny na Prazsku obehol krizom z laveho pruhu skutrista par metrov pred autom...moja rychlost bola v tom momente asi 30km/h, odbocoval som doprava na Prazsku a fakt tesne pred odbockou mi tam vbehol a prasil dalej. Reku dobre, ved chod...co cert nechcel, na semafore pri benzinke bola cervena, tak som mu povedal, ci je v pohode, ze takto obieha, ze som ho mohol zhodit, keby som nedaval pozor...on na to, ze vie co robi a ze bol asi 5 metrov predo mnou, tak som si pomyslel, ze hej, raz sa ti tvoje "viem, co robim" stane osudnym. Ja prejdem 5 metrov pri takej rychlosti za menej ako sekundu, takze keby zabrzdil, tak by to bez nasledku asi nebolo...
Bez zmeny rýchlosti prejdeš 5m cca. za 0,7 s. Plus skrátenie vzdialenosti medzi vozidlami po dobu kým prejde popred auto cca na polovicu. Brzdná dráha auta pri 30 km/h je cca. 4,5 m + reakčný čas a vo výsledku stačí malá chybička či nepredvídateľná okolnosť a chlapec bude rád ak si to odnesie iba skúter.
Tak táto skúsenosť s vodičom dopadla zle pre oboch, ktorý to tam poznajú tak vedia ako sa tam jazdí. 5km strachu a ani zastrúhaný vlas by nevošiel do riti.
akurát som sa vrátil zo služobky z civilizácie ... a tam na bajkoch jazdí skoro každý, jazdia po cyklopruhoch cestách chodníkoch hocijako hocikade, chodec a cyklista nerieši červenú zelenú nič .... jediné čo sa rieši je odhľaduplnosť, plynulosť a bezpečnosť ... nikto nejazdí ako debil, ani auto ani bike ... nikto na nikoho nenadáva nikto na nikoho netrúbi ... všetci pekne poprosia usmejú sa a poďakujú, ak sa nedá počkajú koľko treba ... ach môj bože ako som rád že som sa vrátil z toho pekla domov ráno ma so synom nepustilo "veľké auto" cez prechod aj keď v momente keď sme ku prechodu prišli bolo veru dosť ďaleko, druhé z opačného smeru nás vytrúbilo lebo dieťa si dovolilo sa zastaviť a pozrieť sa na niečo a on sa tak strašne ponáhľal ... home sweet home .)
Az o tolko lepsia "civilizacia" to asi nebude ked tiez nedodrziavaju pravidla. A ved sa tam prestahuj ked Ti tu nie je dobre. Btw. k civilizovanosti patri aj to, ze vsetci ucastnici su voci sebe ohladuplni. Tzn. aj Ty ako chodec mas byt ohladuplny k vodicom a mas prejst so synom cez priechod co najrychlejsie. Co je to za napad zastavovat na ceste?
Osobitné ustanovenia o chodcoch
§ 53
(4) Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho.
Tak táto skúsenosť s vodičom dopadla zle pre oboch, ktorý to tam poznajú tak vedia ako sa tam jazdí. 5km strachu a ani zastrúhaný vlas by nevošiel do riti.
"Tam nedal prednosť motocyklu zn. Suzuki, ktorý vodič viedol smerom na Jahodnú."
tak asi tazko sa dava prednost motorke ktora vyleti zo zakruty a za dve sekundy je pri vas, vsak ze
chudak cyklista, podla bajku to bol nejaky vasnivy bajker, ktory len prechadzal krizom z jednej strany lesa na druhu http://i.sme.sk/cdata/9/77/7764919/4_judy_r635.jpg
ako som pisal inde, toto hrozi aj na Pezinskej babe, kde je vyustenie zjazdu z cervenej znacky rovno na cestu pod kolesa. davajte si pozor.
Jezus tá fotka trošku mätie, pretože podľa motorky motorkár išiel smerom do kopca a na tú stranu je celkom dobrý výhľad, plus tú motorku počuješ. Horšie je to opačne, tam sa Ti vyrúti motorka zo zákruty a vidíš ju asi sekundu, kým je pri Tebe. Na tomto mieste vždy zastanem, kým prejdem. Podľa všetkého motorkár išiel rýchlo a bajker to nestihol.
No, my ked prechadzame hrebenom cez Pezinsku Babu, tak hlavne v smere do BA nemame na cestu v podstate vobec ziadny vyhlad. Je pravda, ze tam to motorkari uz tak neturuju, lebo koniec "meraneho useku" maju kusok predtym, ale v kazdom pripade tam davam vzdy velmi velky pozor a aj tak je to velmi neprijemne.
Hm, tak doprava, odkial siel motorkar, je vyhlad celkom slusny. Mozno ten bajker len pribrzdil, letmo sa v pohybe obzrel a akurat mu motorku zakryla ta znacka Zakaz predbiehania. Zvuk motorky casto pocut az prilis neskoro a nehoda je na svete...
Toto je učebnicová nehoda motorkára, ktorý ide po hlavnej ceste rýchlosťou ako by chcel dosiahnuť najlepší čas na okruhu GP.
V tomto prípade to bola smola aj pre cyklistu, ktorý iba tú cestu križoval. Ak by na tú hlavnú cestu vychádzala Tatrovka 815, tak by to dopadlo úplne rovnako. Akurát, že v márnici by bol iba ten motorkár.
Svoj podiel budu mat na tom obaja - motorkar prekrocena rychlost, bajker nedostatocna pozornost pri krizovani cesty. Hlavne ked je to zname a vychytene miesto motorkarov by som si daval sakra pozor ako ten slabsi.
Inak som zvedavy, ci zverejnia odhadovanu rychlost motorkara vypocitanu znalcom.
niekde sa to už mihlo 150 - 170 km/h
tzn cca 41,5 až 47 metra za sekundu ... ta rovinka má odhadom tak 200 m
4,5 sek ... za koľko cvakneš napríklad vypnuté spd-čo a pohneš sa ??
TAK DROBNÁ oprava, cyklista prichádzal z kopca po tej lesnej asfaltke ...
najprv musel prejsť jeden pruh smerom dole a potom dva idúce smerom hore (po ktorom išla motorka)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://kosice.korzar.sme.sk/c/7764919/tragicka-zrazka-nad-alpinkou-zahynul-cyklista-aj-motorkar.html
Osobitné ustanovenia o chodcoch
§ 53
(4) Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho.
http://kosice.korzar.sme.sk/c/7764919/tragicka-zrazka-nad-alpinkou-zahynul-cyklista-aj-motorkar.html
snáď to nebol nikto tu z fóra...ale aj tak...
tak asi tazko sa dava prednost motorke ktora vyleti zo zakruty a za dve sekundy je pri vas, vsak ze
chudak cyklista, podla bajku to bol nejaky vasnivy bajker, ktory len prechadzal krizom z jednej strany lesa na druhu
ako som pisal inde, toto hrozi aj na Pezinskej babe, kde je vyustenie zjazdu z cervenej znacky rovno na cestu pod kolesa. davajte si pozor.
Pohlad od Perneku - ta odbocka vlavo
Pohľad od Pezinka - ta odbocka vpravo
https://www.google.sk/maps/place/547,+040+01+Sever/@48.760786,21.177917,3a,75y,107.99h,77.58t/data=!3m4!1e1!3m2!1s6KEYje-f92a6tJB5VVT08Q!2e0!4m2!3m1!1s0x473ee3d8b401417d:0xc0fd8ef609e2608c!6m1!1e1
Akurat je tam aj taky pohlad zo street view, ze by ta znacka naozaj mohla zakryt motorku: https://www.google.sk/maps/@48.76072,21.178062,3a,75y,96.99h,83.99t/data=!3m4!1e1!3m2!1sJJPd-6vKJGIb2alrTDYa-A!2e0!6m1!1e1
V tomto prípade to bola smola aj pre cyklistu, ktorý iba tú cestu križoval. Ak by na tú hlavnú cestu vychádzala Tatrovka 815, tak by to dopadlo úplne rovnako. Akurát, že v márnici by bol iba ten motorkár.
Inak som zvedavy, ci zverejnia odhadovanu rychlost motorkara vypocitanu znalcom.
tzn cca 41,5 až 47 metra za sekundu ... ta rovinka má odhadom tak 200 m
4,5 sek ... za koľko cvakneš napríklad vypnuté spd-čo a pohneš sa ??
TAK DROBNÁ oprava, cyklista prichádzal z kopca po tej lesnej asfaltke ...
najprv musel prejsť jeden pruh smerom dole a potom dva idúce smerom hore (po ktorom išla motorka)