Kedze je to nehodovy usek, tak by tam mal spravca komunikacie spravit dodatocne upravy. Najlepsie osadit tie betonove zvodidla na oddelenie pruhov a navedenie do zakruty vpravo.
alebo zvýrazniť značky, napr do reflexných štvorcov a pod.
na druhej strane je to tam celkom jasne a prehladne označené, kto hentam je schopný zazmätkovať nemá čo hladať za volantom
keby to bolo cestou DO nemocnice, tak dajme tomu človek ak by šlo o zdravie sa môže ponáhlať, ale Z nemocnice už by taký stres byť nemal
Každý pobyt v nemocnici, čo i len návšteva je hlboko otriasajúci zážitok. Slovenské paškazdravotníctvo je unikátne. Nedávali tam teraz náhodou nejakí doktori hromadnú výpoveď?
No a na križovatke by sa zišiel aspoň náznak ostrovčeka.
ja mam rocne autom najazdene 30tis+ km, nemal som problem pretlacit sa ulicami aj v preplnenych talianskych aj francuzskych metropolach, ale poznam jedno mesto kde "cezpolny" nadava na znacenie a tie rozne "viadukty", obchvaty, napajania, jednosmerky atd nonstop...Zilina
jasné, môže byť aj zmätočná križovatka.. ale tu je značenie jasné a ešte ja šípka na zemi! tu sa proste "nedá" nepochopiť a ak hej tak smer autoškola alebo nazad do nemocnice na vyšetrenie
ja som popisal celkovu dopravnu situaciu v Zilne z pohladu "cezpolneho". samozrejme tato krizovatka je oznacena jasne, ale ak ta vystresuje mnozstvo faktorov na ceste do/z nemocnice, chybu moze niekto urobit aj na takto oznacenej krizovatke. problem Ziliny je napr ten ze domaci ju poznaju naspamat a ruku na srdce, moc sa tam maximalna povolena rychlost nedodrzuje. ak sa spoja faktory ako "cezpolny" ktory mesto nepozna a tak trochu stresuje a "domaci" ktory sa ponahla a je tomu cezpolnemu nonstop "v kufri" tak kiks tam moze urobit aj skuseny sofer ( a ze som tam toho uz zazil a to tade nejazdim tak casto )
napr u nas v meste je len jedna hlupa krizovatka a "cezpolny" tam zmetkuju stale aj ked je jasne oznacena...uplne bezne je, ze vychadzaju z vedlajsej cesty zo stopky do drahy autu ktore ide v tej chvili po hlavnej a odbaca na vedlajsiu. to ze tu mnozstvo cezpolnych jazdi v protismere ( mame tu dost jednosmernych ulic ) radsej ani nespominam ...no a Zilina je plna takychto vychytavok pre neznalych, tak sa ani necudujem ze domaci nadavaju na ostatnych ze nevedia jazdit
ako matúš píše, v žiline pravidelne chodím jednu odbočku doprava na červenú .. a tak isto viem, že cezpoľný mávajú problém s križovatkou a kruháčmi pod Europou v BB
ja napriklad ked zbadam cudziu znacku tak si necham odstup a cakam "kiksy" nahle odbocenie atd. a som rad ked natrafim na podobny pristup ,ked som tym cudzim ja a snazim sa nezdrzovat ,ale zaroven nieco hladam atd.
Tiez uz patrim medzi tych, co si musia nieco odkrutit v nemocnici. Vcera z cestou domou z cerveneho kamena som po pravej strane obiehal auta a v tom vodic bmw sa rozhodol, ze auto odbacajuce vlavo obehne sprava. Murphyho zakony funguju ako svina, som si hovoril, ze dnes prilbu neberiem.. (prvy krat) Nastasie si to odniesla len klucna kost a bike..
Nejdem generalizovat, ale taketo nehody u chlapov casto nevidno. Druha vec je, ze u nich to dopada casto horsie. Ale vzdy rozmyslam, ze ludia co takto nezvladaju vozidlo, by pokojne presli aj dieta keby bolo na mieste toho orgovanu alebo toho stlpika. Pobrat im vodicaky...
Dnes som siel pred 1800 po Racianskej a kusocek za Racianskym mytom isiel isty panko debilko parkujuci na chodniku nastupovat do vylestenej Audiny. Pozrel sa, ci idu auta a kedze siel len bike tak vkrocil na cestu a otvoril predo mnou dvere cez pol pruhu. Nastastie vedla neslo ziadne auto, ani ma nikto neobiehal, lebo by som skoncil pod kolesami. Arogancia a primitivizmus. Nedokazem pochopit co ludi vedie k takemotu konaniu - jedine ze maju nasrate v hlave.
pan tvorstva...osobne by som mu povedal zopar teplych slov, ked by som ho minal. Zvyknem si takto vyliat bikersku dusu. Ked sa neozves, tak si do svedomia (ak nejake ma) nevstupi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na druhej strane je to tam celkom jasne a prehladne označené, kto hentam je schopný zazmätkovať nemá čo hladať za volantom
keby to bolo cestou DO nemocnice, tak dajme tomu človek ak by šlo o zdravie sa môže ponáhlať, ale Z nemocnice už by taký stres byť nemal
No a na križovatke by sa zišiel aspoň náznak ostrovčeka.
napr u nas v meste je len jedna hlupa krizovatka a "cezpolny" tam zmetkuju stale aj ked je jasne oznacena...uplne bezne je, ze vychadzaju z vedlajsej cesty zo stopky do drahy autu ktore ide v tej chvili po hlavnej a odbaca na vedlajsiu. to ze tu mnozstvo cezpolnych jazdi v protismere ( mame tu dost jednosmernych ulic ) radsej ani nespominam
keby len cezpolny
https://www.facebook.com/odtahovka.sk/posts/10153307945657495
https://www.facebook.com/odtahovka.sk/posts/10153316198822495