Každopádne je to notoricky známe miesto, kto aspoň trošku chodí do prírody, tak to tam pozná. Motajú sa tadeto nie len cyklisti ale aj turisti a rodičia s deťmi každý víkend. Celé leto okolo 17-tej presne na tom parkovisku, ktoré vidno začínajú preteky motoriek do vrchu smerom na Jahodnú. Všetci to vedia, ale policajti radšej stoja asi 300 metrov nižšie na stopke cez "pioniersku železnicu", ktorá premáva od mája asi do októbra a interval prejazdu vláčika s dvoma vagónmi je 2 krát za hodinu. Aj tá stopka je tam len vtedy, na zimu ju dávajú dole.
Čo narobíš, keď polovica motorkárov ktorí tu jazdia sú policajti...
Ak by z tej cesty vychádzala Tatrovka, tak nie je šanca aby sa nestretli. A to nie z nepozornosti šoféra Tatry. Proste pozrie sa doľava, potom ešte doprava a zároveň sa plynulo rozbieha. A keď už je väčšou polovicou auta v jazdnom pruhu motorkára príde akurát tak tupý náraz.
To je presne ako tá nehoda šéfa ústavu pamäti národa, ktorý prekročil rýchlosť a napálil to do multikáry, ktorá tesne pred tým vyšla na hlavnú cestu a ide to ledva 50 km rýchlosťou.
cca 2.5 hodiny dozadu som stal nad vysypanym skutristom, ktory vyzeral na totalku. dychal, ale nereagoval, pokusal som sa mu dat setrne dole prilbu aby som ho mohol v pripade zastavy zacat resuscitovat. kym prisla sanitka (10 min?), uz odpovedal, nemal ziadne viditelne zranenie, vedel hybat vsetkymi koncatinami a sedel. chlapik sa kdesi zadival a jednoducho zisiel z cesty. poucenia: venujte vsetci pozornost ked riadite cokolvek na kolesach. a druhe: chlapik mal pooskieranu prilbu, bolo vidiet ze nou viackrat narazil, podla mna keby bol bez nej, tak ma minimalne zlomene krcne stavce.
Predbežné šetrenie nehody na Alpinke pri Košiciach: nehodu zavinil pravdepodobne cyklista, ale ešte nevedia koľko si to rúbal motorkár. Najlepšie robiť závery pokiaľ nevieme všetko.
To, ze nehodu zavinil cyklista je jasne kazdemu, co ten usek pozna. Mal dat prednost. Pointa je, kolko isiel motorkar a ci cyklista mal vobec sancu dat mu prednost a stihnut prejst cez 3 pruhy
Keby išiel motocyklista predpisovo (čo podľa stôp nevyzerá), tak by sa mohlo hovoriť o jednostrannom zavinení. Ale to je pravdepodobné asi tak, ako že Široký predá vilu, aby vyplatil živnostníkov.
Nám zabilo kolegyňu tak, že pri prechádzaní cesty ju zrazil moped. Nešiel viac ako 35-40.
no to je podobne ako ze daj prednost napr formuli , pozres, nikde nic, vojdes na cestu a 300vkou sa doruti nieco a mas problem. tie znacky su dimenzovane na urcite rychlosti a ak ich niekto porusi tak nemas sancu dodrzat znacku
keby aspon tie ciary udrziavali. tym netvrdim ze by som tam zatocil ale urcite by to este sprehladnilo ten usek. ta plna ciara by tam urcite zvacsila bezpecnost ked uz to je taky "zacarovany" usek.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Čo narobíš, keď polovica motorkárov ktorí tu jazdia sú policajti...
To je presne ako tá nehoda šéfa ústavu pamäti národa, ktorý prekročil rýchlosť a napálil to do multikáry, ktorá tesne pred tým vyšla na hlavnú cestu a ide to ledva 50 km rýchlosťou.
A pre ostatných veľká výstraha.
Len nedavno si pisal, ze nie kazde pravidlo treba dodrziavat, vraj staci logika. Tvoja?
Stoja na neprehladnom mieste. Je nebezpecne ich obchadzat a sposobuju len chaos.
Epic scooter/moped escape! POLICEOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Nám zabilo kolegyňu tak, že pri prechádzaní cesty ju zrazil moped. Nešiel viac ako 35-40.
takto to tam vyzerá a stále sa nájde kopec ľudí, čo tam dokážu zatočiť doľava...
https://maps.google.sk/maps?q=ko%C5%A1ick%C3%A1+%C5%BEilina&hl=sk&ie=UTF8&ll=49.216263,18.754754&spn=0.001482,0.004128&sll=49.220166,18.74833&sspn=0.18971,0.528374&t=h&hnear=Ko%C5%A1ick%C3%A1,+%C5%BDilina&z=19&layer=c&cbll=49.216263,18.754754&panoid=UXlS2kEZEEh5Lbq8UTSpIw&cbp=12,252.55,,0,-0.47