scarinko
neviem ako to ma BA, ale v KE na mestskom úrade je odbor dopravy, ten má na starosti dopravné značenie a rieši to spolu s dopravným inžinierom PZ
(skús tam .... samozrejme mailom alebo písomne ... pre istotu)
10.05.2017 - 19:57:19
00
Jezus .... podaj ruku s tym soferom co ma poslal do pieskoviska. :-)
10.05.2017 - 20:23:42
00
Také jednoduché to s dopravnými značkami nie je.
Cesty I. triedy: dopravné značenie posudzuje okresný inšpektorát PZ, schváľuje Okresný úrad v sídle kraja odbor CDaPK(cestnej dopravy a pozemných komunikácii), spravuje SSC (slovenská správa ciest) jej zmluvným partnerom je SÚC (správa a údržba ciest)

Cesty II. a III. triedy: dopravné značenie posudzuje okresný inšpektorát PZ, schváľuje obvodný úrad v danom okrese odbor CDaPK(cestnej dopravy a pozemných komunikácii), spravuje SÚC (správa a údržba ciest) jednotlivého kraja

MK (miestne komunikácie): dopravné značenie posudzuje okresný inšpektorát PZ, schváľuje: v mestách väčšinou je na to oddelenie v obciach to robí priamo starosta, v správe to má buď priamo obec/mesto alebo zmluvný partner

UK (účelové komunikácie): dopravné značenie by mal posudzovať okresný inšpektorát PZ (preto by mal, lebo prax je taká, že majitelia to nedávajú posudiť a často sa stáva, že takéto značenie nie je v súlade s ostatnými dopravnými značkami, alebo nespĺňa všetky potrebné náležitosti), schvaľuje si ich sám majiteľ UK a sám si ich aj spravuje.

Diaľnice je kapitola sama o sebe.

Nie každý vie aká je to cesta, tak ťažko sa je priamo obrátiť na konkrétneho správcu.

Preto je najlepšie poslať oznámenie o chýbajúcej DZ priamo na políciu, oni by mali vedie, čo je to za cesta a hlavne vedia, kto je správca a kto má tu značku opraviť, osadiť, vyčistiť a pod. ...
Tiež treba rozlišovať, o akú DZ sa jedná ... ak je to značka upravujúca prednosť vjazde, alebo zákaz vjazdu, také značenie treba opraviť čo najskôr, ak je to napr. zákaz predchádzania a je tam zároveň aj vodorovné dopravné značenie, tak taká značka až tak chýbať nebude.
10.05.2017 - 20:27:56
05
Fidel napísal:
Jezus .... podaj ruku s tym soferom co ma poslal do pieskoviska. :-)

To nie, bola to samozrejme aj chyba toho vodica, ze Ti nenechal miesto. Ale v prvom rade si spravil chybu Ty, ze si si sam miesto nevytvoril a spolahol si sa na ohladuplnost kamionistu. Po dnesnom zazitku sa uz snad mozes nazvat skusenym. Teda ak sa nabuduce uz nenechas zavriet. :)
10.05.2017 - 20:48:53
01
Nasrat vodica kamionu tym ze sa mu naseres pod kolesa je super napad. Aj v aute mam super pocit ked sa na mna nejaky lepi. Ked ti nejaky naraznikom zo "srandy" olize zadne koleso dame ti zlatym pismom napisat na kamen ze tu lezi hrdina na cestach.
10.05.2017 - 20:57:36
01
palo1707 Tu leží skúsený cyklista :-D
10.05.2017 - 21:15:14
01
Obdivujem nervy ludi, ktori na bicykli nemaju problem vojst kamionu pod kolesa .. ja s tym mam problem ked som autom, nieto bajkom, taky Pristavny most je niekedy vtipny, ked kamion na cloveka /v aute/ schvalne nabieha. A len by som este podotkol, ze jednostope vozidlo moze vzdy necakane, alebo aj ocakavane zmenit polohu z vertikalnej na horizontalnu a tam potom pravidlo o zabrani stredu vozovky zvykne posobit kontraproduktivne :)
10.05.2017 - 21:31:16
00
U nás teraz jazdia kamiony na stavbu Roveru v NR. Je ich neskutočne vela.
Dnes jeden na mňa začal vytrubovať v takom 100m úseku kde sú diery a niekde aj také prenosné značky na ich označenie. je to v obci . Musí sa ísť skoro stredom vozovky, tak som sa otočil nech sa nepchá a počká až to prejdeme. Kupodivu ma poslúchol a ako som mu ukázal tak ma v pohode obehol s odstupom. Značku mal ZV.
10.05.2017 - 21:42:33
00
zas to s tými kamiónmi nepreháňajte.. v kruháči kamión nejde 120, lebo už by kruháč nebol kruháč, takže určite vás nepotlačí.. (ak to tam teda nevpálite tesne predneho štýlom "to stihnem")
súhlasím s tým že kruháčom zásadne stredom pruhu!
11.05.2017 - 12:27:24
01
dtp v barataevke thumb_up0thumb_down
12.05.2017 - 20:52:12
00
iron.hide Drsne. Blbci mali 46 a 36 rokov (inde pisu 37 a 42, ale aj tak stari dost na to, aby uz mali rozum). So sebou zobrali aj sofera prveho auta. Fotky z nehody http://sell-off.livejournal.com/19878372.html

"Two brothers, aged 37 and 42, riding separate motorcycles at excessive speed lost control and crashed into oncoming traffic. Both motorcyclists were killed. The driver of one of the other vehicles was killed and three others were injured. The funeral for the first motorcyclist will be closed-casket as his body was reportedly torn apart in the crash."
12.05.2017 - 21:16:18
00
Nikdy by som nemyslel že sa mi to stane ale včera cestou z práce ma v BA na Hradskej zrovnal chlapík na Felicii čo išiel z vedlajšej. Naštastie sa mi nič nestalo ale na bajku ostal možno použitelný len predok. Skladal som si ho sám cez zimu a najazdil som ani nie 200km. Policajti vraj "škodová udalosť" tak uvidím čo na to jeho poisťovna.
12.05.2017 - 22:09:56
00
Dnes ma opäť jeden kretén takmer lízol spätným zrkadlom (na prázdnej rovnej ceste) - tak som mu poslal "prostredníkový" pozdrav. Na to asi presne čakal, dupol na brzdu, zaradil spiatočku, no zdochlo mu to. Ja som si nastúpil, že ho obehnem, kým to nakopne, on vybehol z auta jak zmyslov zbavený, a sotil ma v 30 km/h rýchlosti do trávy. Našťastie len zľahka, poriadnym oblúkom som ho obiehal. Ja takmer v priekope, sa čudujem, že som to ustál a neľahol. To bolo tesne pred obcou, v nej ma potom dobehol, začal ešte pi_ovať z auta - našťastie naokolo veľa ľudí, tak sa krotil. Vytiahol som telefón, akože ho fotím - v momente stiahol chvost a ťahal preč. Doslova psychopat.
12.05.2017 - 22:35:19
01
Takych treba fotit a nahlasovat, pretoze je len otazka casu, kedy niekoho (naschval) zrazi.
13.05.2017 - 01:03:59
06
Mňa dnes na Prístavnej v smere k mostu Apollo obehol úplne schválne čo najtesnejšie, vodič autobusu L87. Pritom ľavý jazdný pruh mal celý volný pre seba, takže mal dosť priestoru aby nechal odstup odo mňa. Viem, že takéto kixi čo sa dá už pokladať priam za ohrozenie účastníka cestnej premávky, robia psychicky nevyrovnaný pakovia v plechoviciach o akých tu veľakrát píšete, ale toto je vodič z povolania, ktorý má pravidelné preskúšania a snáď aj psychotesty. Na križovatke som ho dobehol a cez jeho otvorené okienko som sa ho opýtal, že to malo byť na obiehanie a či tesnejšie to ešte nejde. Jeho jediná reakcia bola, že mám jazdiť po cykloceste. Áno jedna tam je. Pre mňa v tomto úseku nepoužiteľná, keďže nejdem od Prístavného mostu, ale z Plynárenskej a za križovatkou s Košickou nepokračujem k mostu Apollo ale po Landererovej rovno. Týchto samozvaných vychovávateľov za volantom by som dal kurz jazdenia 2 týždne na bicykli za plnej premávky. Hlavne ak vychovávajú takýmto štýlom čo predviedol tento magor z autobusu. Na dispečing som ho nahlásil telefonicky, nech mu rovno dajú aj avízo, že môže očakávať na svoju osobu sťažnosť na bezohľadnú jazdu z mojej strany, ktorú im posielam na DPB aj písomne.
14.05.2017 - 19:16:33
08

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up