je tento tip dobry? sigma BC 1606 L http://shop.skrz.sk/index.php?page=6&itm=8070, alebo sa da za tu cenu zohnat nieco lepsie?
a je ta kadencia vobec potrebna? alebo to clovek vyuzije iba velmi malo
Hlavne si správne nastav obvod kolesa. Ja som mal 3 tachometre toho istého typu a každý po prejdení rovnakého úseku ukazoval ináč. Tak som sa vykašlal na tabuľkové hodnoty nastavenia z návodu a nastavil som si to presne na dráhe 1 km. Z tabuľkovej hodnoty 207 som to skresal na 203 a až vtedy ukazoval po prejdení 1km presne.
skus si predstavit, ci vsetky funkcie vobec vyuzijes, ci potrebujes top model? Ja mam na compe tri funkcie - rychlost, denna a celkova vzdialenost - a staci mi to...
kadencia je dobra, ked chces trenovat pravidelne tocenie, len pre ambicioznych sportovcov, ale pozor - ten snimac tiez nieco stoji, nie je v zakladnej vybave...
Ja využívam hlavne 4 funkcie: celková vzdialenosť za sezónu, vzdialenosť jednotlivého výjazdu, čas výjazdu a priemerná rýchlosť. Ukazuje to aj okamžitú rýchlosť a maximálnu, ale to v podstate využívam len minimálne. Kadencia alebo skôr frekvencia mi vôbec nechýba.
kadencia ti je ne prd...Obvod kolesa si zmerias najjednoduchsie ked si spravis ciaru na zem a oznacis si ju aj na plasti spravis otacku a zmerias.Ziadne tabulky ked to chces mat presne.
kadencia ti je ne prd...Obvod kolesa si zmerias najjednoduchsie ked si spravis ciaru na zem a oznacis si ju aj na plasti spravis otacku a zmerias.Ziadne tabulky ked to chces mat presne.
Ked sedim na biku, tak druha osoba odmeria vzdialenost: stred osi naboja - kolmica k zemi. A potom klasika 2*Pi*r
Palo TT: Ja som to tiež tak robil a aj tak mi úplne presne neukazoval. Matematické výpočty sú jedna vec a prax druhá. Potom som si spravil už spomínanú dráhu - 250m. 4x som ju prešiel a musel mi ukázať presne 1 km. Takto si to kontrolujem aj počas sezóny keď mením zodratý plášť za nový, lebo aj tam je rozdiel v obvode.
ja som teraz meral obvod kolesa ked som na nom nesedel som ma 2115 a ked som ho zatazil 2060 co je trosku rozdiel nafukane mohlo byt tak na 2 alebo 3 bary.
U nás za dedinu vedie do poľa asfaltka, ktorú tam kedysi urobilo družstvo, aby mohlo voziť hnojivá a postreky pre "práškujúce lietadlá". Na jej konci je asi 350m rovinka. Tam som si 20m pásmom presne nameral 250m, označil som si začiatok a koniec a stále to tam pre prípad použitia mám. Takto som vyciachoval už niekoľko tachometrov.
tiež zvažujem kúpu tachometra, a ako som tak čítal príspevky myslím si že tie 4 funkcie asi úplne stačia. Čo sa týka toho nastavenia, možno by sa to dalo nastaviť aj na ceste. Na určitých miestach , napr za križovatkou na Oravu pred Rojkovom sú tzv. kalibračné úseky, ktoré by mali mať presne 1 km. Vraj to slúži na overenie tachometrov na autách, ale neviem to úplne presne. Ak totiž pôjdete 60-kou tak by ste to mali prejsť presne za 1 min a vtedy Vám rýchlomer ukazuje presne, a aj prejsť by ste mali presme 1 km a vtedy vám aj počítadlo km ukazuje presne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a je ta kadencia vobec potrebna? alebo to clovek vyuzije iba velmi malo
kadencia je dobra, ked chces trenovat pravidelne tocenie, len pre ambicioznych sportovcov, ale pozor - ten snimac tiez nieco stoji, nie je v zakladnej vybave...
Ked sedim na biku, tak druha osoba odmeria vzdialenost: stred osi naboja - kolmica k zemi. A potom klasika 2*Pi*r