Jano1987 napísal:
Vyskúšal niekoľkokrát. Keby som nezabrzdil a neuhol, tak odkedy je pekné počasie, tak som by som zrazil tak 2 desaťročné deti naraz. Rodičia to mali na háku ako deti idú a 10 ročné dieťa by už malo byť schopné jazdiť vo svojom pruhu a nezahrievat pneu cez celú šírku hrádze ako F1. Mal som to šťastie aj so skupinou 8 fešákov v krásnych dresoch, ktorý si to valili na cesťakoch tak 30+ odhadom, zabrzdili sme poslednú chvíľu. Stálo ma to slnečné okuliare, lebo som si ich dovoli upozorniť, že tu je nejaká čiara na hrádzi a že by nemali zasahovať do protismeru. Dostal som argument, že oni sú cestný cyklisti, že trénujú a v balíku sa jazdí úplne bežne. Znova som im pripomenul, že v protismere sa nejazdí, nech jazdia na svojej polovici a odmietol som uhnúť. Jeden z nich to vyriešil päsťou do mojej tváre a začali zdrhať preč, keď pán za nami, čo to videl vytiahol mobil a išiel volať políciu. Radšej uhnem, slnečné dioptrické okuliare nestoja 10€ zrovna.


to boli zase ti celi v ciernom, neoznaceni ?

"tak som by som zrazil tak 2 desaťročné deti naraz" bohuzial ako vzdy, toto o tebe nieco hovori. Clovek co aspon trochu rozmysla, nema potrebu pisat taketo *****, lebo tak nejak chape, ze deti su ina kategoria.Ti, ktorym nebolo Pánom dopriate (ci uz deti, alebo rozum) budu vzdy vytahovat deti na verejnom priestore. Otazka je, ci im to potom nejaky iny Pan (asi vychodny, ten R-K karmu neuznava) neoplati neustalymi stretmi si inymi podobnymi.
09.05.2023 - 17:45:31
00
scarinko napísal:
User je akurat husty tu na fore ale s jeho telesnou schrankou neverim ze sa neuhne 😁


a pritom aj ty si mi na JuRaVe uhol ani si o tom nevedel.
Si siel za kamosom a naznacil ti, ze mas sa schovat. Domnienku, ze si to bol ty, mi potvrdila Strava :-D
09.05.2023 - 17:58:11
01
Ja som slusny a uhybam 😉
09.05.2023 - 18:05:53
11
fokel bol deň, ale áno, všetci čierne nohavice a hore boli už rôznofarebný. Stačí?

Druhý bod: hovorím o odhadom 10 ročných deťoch, nie o deťoch v jasličkách. Rodičia ich nechali celý čas križovať hore dole hrádzu z jednej strany na druhú a nič im nepovedali. 10 ročné dieťa by už malo mať mentálnu kapacitu aby pochopilo, že sa jazdí vpravo. Pes má že vraj mentálnu kapacitu 3 ročných detí a dokáže sa naučiť jednoduché poveli a rady typu, počkať na pána pri ceste, prechode, alebo to, že po ktorej strane chodníka sa chodí.
09.05.2023 - 18:18:21
00
Tak nabudúce prvému v tej partii palicu do kolesa ? alebo radšej by som ich pristavil, že ideme na pifko a spraviť im osvetu...
09.05.2023 - 20:22:51
00
Jano1987 napísal:
fokel bol deň, ale áno, všetci čierne nohavice a hore boli už rôznofarebný. Stačí?

Druhý bod: hovorím o odhadom 10 ročných deťoch, nie o deťoch v jasličkách. Rodičia ich nechali celý čas križovať hore dole hrádzu z jednej strany na druhú a nič im nepovedali. 10 ročné dieťa by už malo mať mentálnu kapacitu aby pochopilo, že sa jazdí vpravo. Pes má že vraj mentálnu kapacitu 3 ročných detí a dokáže sa naučiť jednoduché poveli a rady typu, počkať na pána pri ceste, prechode, alebo to, že po ktorej strane chodníka sa chodí.


Nemas deti, ze ?
10.05.2023 - 20:52:27
00
Co to ma spolocne s tym, ci ma, alebo nema deti? Vsak pise, ze tam boli s rodicmi, ktori sa im nevenovali a tym padom sa vytvarali nebezpecne situacie ako pre tie deti, tak aj pre dalsich ludi. Po ceste plnej aut by ich asi nenechali jazdit krizom krazom, tak preco na cykloceste ano? To bola jasna chyba nezodpovednych rodicov.
10.05.2023 - 21:24:47
01
Miestny obycaj. Ked nemas deti nemozes kecat do vychovy tym co deti maju pretoze o tom nic nevies ?
Ale nemusim kopnut bosou nohou do steny aby som vedel ze to kurwa boli ?
10.05.2023 - 21:31:07
04
Ale kecat mozes, len ked nemas realne za sebou deti tak uzasne vychovane ze idu presne 5cm od praveho okraja, alebo nieco take, tak je smiesne hovorit do toho ako ich ich rodicia nevedia zvladnut. Aj ked je pravda ze aj ja na mnohych rodicov nadavam … ale na deti proste davam pozor a beriem to ako smozrejmost, ze ma obcas brutalne obmedzia
10.05.2023 - 21:41:24
01
S deťmi je to ťažké.S chalanom prejdem celé mesto,hlavne cesty,hory,bike parky a úplne v pohode.Ale teraz mu podbehol v meste nejaký chalanisko a môj sa zrúbal na zem.A môžeš robiť čo chceš,stane sa.No a ešte mám dve dcéry a ženu,s ktorými keď idem,tak viem že bude prúser 😀.To dávam pozor na ne,plus všetkých okolo az sa nic strašné nestane.A to ako zavádzajú aj ostatným,to som si vedomý.Ale snažím sa im všetko vysvetliť ,až nezavádzajú,držia sa za sebou,v pravo, počkajú pri prechode až zastaví auto atď.A hlavne sa nenasierať keď im to moc nejde.Tych pár výletov v roku prežijem a ostatné si užijem s chalanom.No a potom stojís na červenej a partia na cestakoch vedľa teba len tak prefrčí. A vysvetľuj 5,8 10 ročným,že sa to nemá.Ale tak pokiaľ sú decká není úplne blbé,tak pochopia čo majú robiť.Len to treba omielať stále dookola a hlavne potom nejakú odmenu 😀.
10.05.2023 - 22:13:10
02
fokel som najstarší z 6 detí. Som ja, 8 rokov pauza a potom ďalší súrodenci. Skús hádať, kto bol zodpovedný za nich, keď sa im niečo stalo? Otec aj mama s nami chodil na cyklovýlety, v okolí Dunajskej stredy aj po ceste a predstav si to, všetci žijeme. V lete pomáham na vodáckych kempoch pre deti od 6-15 rokov. Niekedy máme aj ľudí s Downovým ochorením. Tak mi tu nehovor niečo o tom, že keď nemám deti, tak sa k tomu nemám čo vyjadrovať. Ja som tu hovoril o odhadon 10 ročných deťoch, teda tak 4.-5. ročník ZŠ. Tam už čakám, že budú poznať základy jazdy. Ak nie, za nimi boli ich rodičia, ktorý na nich mali dávať pozor a umravniť ich. Ale nie, rodičia sa ubuli do mňa, že som kkt, čo nedávam pozor, sú to deti, skoro som ich zabil. Na to, keď som im povedal, že nech teda dávajú pozor na svoje deti a nech ich naučia jazdiť ako sa má, tak len po mne vrieskali, že sú to deti, teda to mám strpieť. A to som vôbec neletel, som šiel tak 15km/h a keď som videl, čo robia tie deti, tak ruky na brzdách.

lapaloma pruh na hrádzi má tak 1,5m na šírku, ak nie o kúsok viac a je tam stredová čiara. Snáď nie je trúfalé očakávať, že odhadom 10 ročné deti, teda taký 4.-5. ročník ZŠ by mal byť schopný pochopiť, že sa jazdí napravo od tej stredovej čiary a nie v protismere. Nečakám, že pôjde 5cm od pravého kraja, ale do tých 1,5m by sa zmestiť mohol. Ak nie, tak by mal rodič zvážiť, že tam potom asi nemá veľmi čo robiť so svojím dieťaťom.
10.05.2023 - 22:19:56
00
ja napríklad nepochopím ako môže ísť otec tak že deti sú za ním...ja ak idem s deckami tak ich chcem mať na očiach aby som videl čo robia,mohol ich ''usmerniť'' ak treba a hlavne sa o ne bojím nie že si idem vpredu a o nich nemám šajnu čo tam robia
10.05.2023 - 22:37:54
05
Jano1987 ok, vies o detoch, o psoch, o vychove, vlastne o vsetkom viac ako ja, dokonca viac ako priemerny forista.
Asi to bude predsalen inac, ako v tom vtipe - "co jeden, vsetci idu v protismere".
Pri tvojom sirokom zabere kvalit si nedokazem inac vysvetlit to mnzostvo udalosti, ktore musis prezivat...

scarinko dufal som, ze sa ozves, ako ta trafena hus :-p

Takze ked sa vam dvom raz podari mat deti, rad si ich pridem pozriet, v tej dokonalosti ku ktorej ich privediete, Uprimne vam to zelam, snad to na nich nezanecha stopy, ktore si ponesu az do dospelosti...
10.05.2023 - 22:54:05
00
Budes prizvany 😉
10.05.2023 - 22:54:51
00
Jaj, fokel je prototyp moderného rodiča, dieťa môže všetko a všetci mu musia uskakovať z cesty, lebo je to dieťa. A kto nemá dieťa, nemá čo do toho kecať. Skús sa naposledy zamyslieť, viem že to bolí. 10 ročné dieťa odhadon, teda žiak 4.-5. ročníka na základnej škole, malo by vedieť, ako sa má správať na verejných komunikáciách? Alebo od koľkých rokov dieťa môžem očakávať, že bude vedieť jazdiť vo svojom pruhu a že bude chápať, že v protismere sa nejazdí?
10.05.2023 - 23:07:55
03
keyboard_arrow_up