v dotazníku pre mňa otázka o zrušení je úzko prepojená na otázku ktorý čas nechať.. a teda odpoveď na otázku či zrušiť striedanie je podmienená časom ktorý by ostal.. a politĺci sú tiež ľudia s osobným voľnom, tak snáď sa nerozhodnú pre tmu
Politici maju tolko volna, ze nejaka tma ich nemusi trapit. A mozno zahlasuju za zimny cas, ktory im poskytne uzitocnu vyhovorku typu: "Kolegovia poslanci, uz sa zotmieva, tak popozenme to hlasovanie, nech mozeme ist skor domov."
My sme na zaciatku pasma.A ak sa v lete pri ponechani zimneho casu bude stmievat najneskor okolo 8mej,na zapadnom konci nasho pasma to moze but kludne aj okolo 9tej a to pre nich bude akurat.Tak ako by sme to aj my chceli.A väcsie slovo budu mat urcite Nemcuri a dalsie velke krajiny a nie Slovac so zatiahnutym chvostom.
Nemcuri nebudú mať ku nám žiadne slovo, každá krajina si bude môcť sama zvoliť pásmo do ktorého bude patriť ... T.j. Slovensku (+po dohode s V4) nič nebude brániť zvoliť si +2 ako má Fínsko, Ukrajina a Grécko
Určite je nezmysel mať rovnaké casove pásmo ako Španielsko a francuzko
a teraz si ho prečo nemôžeš takto posunúť? bude sa ti to dať, až keď zrušia posúvanie?
Robim to aj teraz. Lenze mi robi dost velky problem skok, ked si nastavim rozvrh podla toho ako mi to vyhovuje a zo dna na den uprostred semestra mi to cele skoci o hodinu.
A väcsie slovo budu mat urcite Nemcuri a dalsie velke krajiny a nie Slovac so zatiahnutym chvostom.
Ono prave ty pragmaticki nemcuri ma pozitivne prekvapili hlasovanim za letny cas. Podla toho co pisali, tak hlasovalo len slabych 4.5mil ludi. Z toho 3mil Nemci.
80% hlasovalo zrusit casovy posun a vacsina z nich bola za letny cas.
Pokial sa naozaj zrusi posun a ostane letny, tak uz vidim, ako niektore skoly posunu zaciatok vyucka cez zimu na 9 a potom sa to postupne nabali. Nakoniec sa vratime tam, kde sme teraz, len sa nebude posuvat cas, ale len pracovna doba a cestovne poriadky
Ja chodím spať o 24:00 a do vstávam o 6:00 bez ohľadu svetlo/tmu. Niekedy vôbec nespím 1 a 3/4 dňa. Mne by v podstate vyhovoval aj zimný čas. Bikovania v noci sa nebojím, najčastejšie idem von buď do 18:00 alebo vôbec a v zime hádam za svetla von ani nejdem, nedá sa
To celé protiletnočasové hlasovanie, jeho podmienky a jeho výsledok, je výstrahou pred snahami rôznych populistických strán o zníženie kvóra na referendum vo svojich krajinách. Tých pár ľudí, čo sa zapojili do hlasovania má rozhodovať? OMG!
Mne je to jedno a rozhodne sa nikomu nikam nepcham. Skratka som za zrusenie posuvania ale nerobi mi problem ani jedna varianta, dokonca ani spomenuty posun o 2 hod. Hlavne aby sa stym uz prestalo saskovat.
Nechapal som uz to, ked Rusko ostalo pri letnom case. Moje OCD nedokaze rozdychat fakt, ze by polnoc nebola v strede noci a poludnie v strede dna. Urcite by som bol radsej za to, keby taketo elementarne veci davali nadalej zmysel. Zimny cas FTW! Vlastne mi ani nepride fer, ze to nazyvame letny a zimny cas. Malo by to byt letny cas a cas, to letny je tu odveci
To celé protiletnočasové hlasovanie, jeho podmienky a jeho výsledok, je výstrahou pred snahami rôznych populistických strán o zníženie kvóra na referendum vo svojich krajinách. Tých pár ľudí, čo sa zapojili do hlasovania má rozhodovať? OMG!
A to sa práve strašne mýliš. Zrušenie kvóra je jediná možnosť, ako sa môžme dostať z našich 25ročných politických sračiek. A všetci politici to vedia, preto to sami nikdy neodhlasujú. Hrozné však je, že to nevedia ľudia a preto aj keď sa niečo stane, aj tí najaktívnejší si len idú postáť na námestia. Úplne zbytočne. Namiesto toho, aby spisovali petíciu za referendum o zrušení kvóra.
No a prečo je zrušenie kvóra také dôležité? Pretože keby bolo nulové, zúčastňuje sa referend oveľa viac ľudí ako dnes. Pretože by sa jednak báli, aby pár blbcov neschválilo hlúposti a tiež by sa naučili, že budú mať to, čo si odhlasujú.
Čiže pravý opak toho, čo tu máme dnes, keď si každý povie, že na jeho hlase nezáleží a že nemá žiadnu možnosť veci zmeniť. Aj toto fórum je tej pasivity presiaknuté.
PS: Nezabúdajme tiež, že ten prieskum o rušení striedania času sa odohrával v zapadnutom kúte internetu, na zahraničnom webe a vedelo o ňom minimum ľudí. Na SK hlasovalo len pár geekov. Ale výsledky by boli podobné, aj keby hlasovali všetci.
Ak EÚ schváli zrušenie striedania času, Slovensko si chce ponechať zimný čas. Nášmu rezortu sociálnych vecí sa pozdáva alternatíva skoršej tmy večer a skorého ranného svitu. Dlhé letné večery by sa tak stali minulosťou. (euractiv)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Určite je nezmysel mať rovnaké casove pásmo ako Španielsko a francuzko
Robim to aj teraz. Lenze mi robi dost velky problem skok, ked si nastavim rozvrh podla toho ako mi to vyhovuje a zo dna na den uprostred semestra mi to cele skoci o hodinu.
Ono prave ty pragmaticki nemcuri ma pozitivne prekvapili hlasovanim za letny cas. Podla toho co pisali, tak hlasovalo len slabych 4.5mil ludi. Z toho 3mil Nemci.
80% hlasovalo zrusit casovy posun a vacsina z nich bola za letny cas.
Pokial sa naozaj zrusi posun a ostane letny, tak uz vidim, ako niektore skoly posunu zaciatok vyucka cez zimu na 9 a potom sa to postupne nabali. Nakoniec sa vratime tam, kde sme teraz, len sa nebude posuvat cas, ale len pracovna doba a cestovne poriadky
Prisposobili sa tomu, aby maximalne vyuzili svetlo = v lete stavali skor = posuvali cas
A to sa práve strašne mýliš. Zrušenie kvóra je jediná možnosť, ako sa môžme dostať z našich 25ročných politických sračiek. A všetci politici to vedia, preto to sami nikdy neodhlasujú. Hrozné však je, že to nevedia ľudia a preto aj keď sa niečo stane, aj tí najaktívnejší si len idú postáť na námestia. Úplne zbytočne. Namiesto toho, aby spisovali petíciu za referendum o zrušení kvóra.
No a prečo je zrušenie kvóra také dôležité? Pretože keby bolo nulové, zúčastňuje sa referend oveľa viac ľudí ako dnes. Pretože by sa jednak báli, aby pár blbcov neschválilo hlúposti a tiež by sa naučili, že budú mať to, čo si odhlasujú.
Čiže pravý opak toho, čo tu máme dnes, keď si každý povie, že na jeho hlase nezáleží a že nemá žiadnu možnosť veci zmeniť. Aj toto fórum je tej pasivity presiaknuté.
PS: Nezabúdajme tiež, že ten prieskum o rušení striedania času sa odohrával v zapadnutom kúte internetu, na zahraničnom webe a vedelo o ňom minimum ľudí. Na SK hlasovalo len pár geekov. Ale výsledky by boli podobné, aj keby hlasovali všetci.