Tí pasívny, čo sedia doma na riti - je im to jedno - môžem im tak nasrať
Ale zimný čas v lete - pre aktívneho človeka, čo chodí do zamestnania a odvádza dane na kktov čo o tom rozhodujú - je nočná mora
Ja viem ze sme na bike fore ale skuste na tie biky konecne zabudnut!
Toto totiz nie je tema "kedy sa mi lepsie bikuje".
Toto je vazna tema s celospolocenskym dopadom, ktora ovplyvni uplne kazdeho, miliony ludi. Taketo temy sa riesia trochu inak a nie stylom "ja sa chcem v lete v noci bicyklovat za svetla a chcem aj poliat travnik, preto zmenim cas pre vsetkych ostatnych".
Turbi riesenim tebou popisanych problemov je zmena TVOJEJ prace, nie zmena casu vsetkym ostatnym.
V globale potom zmena pracovneho casu smerom k znizovaniu poctu hodin, poctu pracovnych dni, flexibilny pracovny cas atd.
Keď mi odporúčaš zmeniť prácu tak potom musíš zabezpečiť všetkým pracovníkom v službách a obchode aby nikto nepracoval trebárs dlhšie ako do 16:00 hod napríklad.
Ja som nikoho nežiadal o zrušenie striedania času. Mňa postavili pred otázku ak zrušíme striedanie tak aký čas by ste chceli.
Chápeš? Diskutujeme, vyjadrujeme sa k otázke a dotazníku ktorý nám EU predhodila.
A práve preto ja hovorím, že keď ma postavili pred túto otázku tak sa prikláňam k času letnému.
A preto ty môžeš mať chuť prejsť na zimný čas ale nemáš dôvod mi tu rozprávať o zmene mojej práce.
Srsen Nie je to o aktivnosti ale o flexibilite cloveka, nech ma akekolvek dovody. Odvadzam slusne dane, odcerpavam zo systemu minimum a za pasivneho sa vobec nepovazujem, no standardny cas[tzv. zimny] v lete mi vadit nebude. Mam moznost prisposobit sa.
Kazdopadne, je zaujimave sledovat, ako sa prebudzaju pudy, ked cloveku maju siahat na " pohodlie" .
tvl, napr. Turbi napísal konkrétne, ak pracuješ do 18:00 akú možnosť máš prispôsobiť sa ?
tu nejde o pohodlie, ale o to že niekto Ti ***** hodinu denného svetla z Tvojho voľného času a čo sa týka nášho šialeného východu, máme ešte o 16 minút menej ako Bratislava.
Slnko bude svietit rovnako dlho, ci uz bude letny alebo zimny cas, akurat viac svetla bude v prvu polovicu dna namiesto druhej.
A o co ide ked nie o pohodlie? Co ti brani vstat spolu so slnkom o tretej? Das mi urcite za pravdu, ze po praci je pohodlnejsie travit cas konickami, ako skoro rano, ked musis sledovat cas kedy budes musiet ist do prace, odviezt deti do skoly, a pod.
Problem vidim v tom, ze zoberu hodinu svetla poobede a pridaju ho rano, ale predpokladam, ze cela spolocnost sa neposunie o hodinu skor a tym vznika problem. Prac. skolske a po skolske aktivity (kruzky) sa neposunu. To znamena, ze pokial nie su deti aspon na druhom stupni z.s., tak rano napr. bike nepripada v uvahu (nemozem nechat deti bez dozoru a ist si po svojom). Ale aby sme tu neriesili len subjektivne dovodo preco je lepsi letny cas, tak sem skuste hodit objektivne dovody komu prospeje svitanie o tretej rano a sumrak o osmej vecer. V zime je to jedno, vacsina uz teraz chodi za tmy do prace aj z prace.
Mne osobne viac vyhovuje zachovanie zimneho casu oproti letnemu. Som zvyknuty vstavat velmi skoro rano a bezne som vecer o 9 v posteli. Dokonca by som povedal, ze v juli mam problem vecer zaspat, lebo je este svetlo Ale chapem, ze som v mensine, no rozhodne nie som jediny, komu viac vyhovuje varianta zachovania zimneho casu. Obzvlast ta predstava, ze v decembri sa zobudim o 5 rano a cela moja najproduktivnejsia cast dna (co u mna vacsinou byva skore doobedie) bude v tme.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Rachela, ja sa tiez hlasim ako ty k zachovaniu zimneho, ako normalneho a povodneho casu... Som rad ze to debilne striedanie zrusili, pretoze s deckami to je uplne o hovne im menit dva krat do roka cely zabehnuty rezim dna... a napriklad v lete ukladat male deti ked este svieti slnko je tiez pakaren... Problem v zime je celkovo malo svetla, a to nezmeni nikto, je to proste nase pasmo.
Keď mi odporúčaš zmeniť prácu tak potom musíš zabezpečiť všetkým pracovníkom v službách a obchode aby nikto nepracoval trebárs dlhšie ako do 16:00 hod napríklad.
Ja som nikoho nežiadal o zrušenie striedania času. Mňa postavili pred otázku ak zrušíme striedanie tak aký čas by ste chceli.
Chápeš? Diskutujeme, vyjadrujeme sa k otázke a dotazníku ktorý nám EU predhodila.
A práve preto ja hovorím, že keď ma postavili pred túto otázku tak sa prikláňam k času letnému.
A preto ty môžeš mať chuť prejsť na zimný čas ale nemáš dôvod mi tu rozprávať o zmene mojej práce.
V dotazniku bola aj moznost zachovania striedania pokial si dobre pamatam.
Ked ti nevyhovuje TVOJ pracovny cas, zmen si ho, je to logickejsie a praktickejsie, ako kvoli tvojej pohodlnosti menit cas v celej EU...
Ja nemam chut prejst na zimny, osobne som za to, aby sa pracovalo/sedelo v skole menej ako 8h denne a 5 dni v tyzdni, aby bol flexibilny prac. cas, aby ludia nerobili jak otroci a nemrncali, ze nemaju kedy zit, bikovat a polievat travu. Pretoze toto je jadro problemu a nie nejaky zimny ci letny cas.
A keby sme sli este hlbsie, prideme na to, ze sme milionmi rokov naprogramovani na rezim "sliepka". Je pre nas najprirodzenejsie ist spat ked sa stmieva a vstavat ked sa rozvidnieva, bez ohladu na cislo na hodinkach. Plus ***** potrebujeme slnko.
PRETO to vrieskanie deti, ked ich budis za tmy v strede spankoveho cyklu.
Preto moja 6mesacna neter zaspava v tychto dnoch cca o 19tej a vstava cca o 6tej. A ani len netusi o nejakych hodinkach ci praci.
Preto tie zimne depresie.
A PRETO chce vacsina letny cas neuvedomujuc si, ze budu este viac v depresii a pojdu este viac voci svojmu biorytmu, pretoze budu cast roka vstavat este o hodinu skor pred rozvidnenim, ako doteraz.
tak ako je problém večer za svetla uložiť deti, tak bude problém udržať ich v posteli ráno keď o 3 už bude svitať.. tiež sa mi viac pozdáva pracovný čas v tme pretože aj tak väčšinu času trávim za PC resp pri umelom osvetlení, keďže sa pohybujem v uzavretých priestoroch.. denne svetlo by som teda radšej posunul do môjho volného času ktorý tým pádom môžem tráviť vonku, bez čelovky..
buď som to nepochopil, alebo mi z toho vychádza, že ak chceme viac svetla pre seba tak buď zachovať striedanie alebo prejsť na LETNÝ ČAS trvalo.. a veˇ*d to tu presne všetci chceme
Ked ti nevyhovuje TVOJ pracovny cas, zmen si ho, je to logickejsie a praktickejsie, ako kvoli tvojej pohodlnosti menit cas v celej EU...
Velmi zalezi od typu prace. Pokial nie je clovek odkazany na ostatnych, tak ano, nemal by to byt vacsi problem, ale pokial ma niekto obchod/servis (ako napr. Turbi), tak si otvaracie hodiny nemoze len tak zmenit (napr. zaverecnu z 18:00 na 17:00, lebo pride o dost zakaznikov. Takisto, pokial ma clovek rodinu, tak tym, ze on si zmeni svoj prac. cas este nic nevyriesi, lebo sa to cele musi zosuladit s pracou manzelky/partnerky, skolskou dochadzkou deti a ich poobednymi aktivitami (kruzky). Cize ano, cas na hodinkach je len cislo, zial, podla toho cisla sa riadi cela spolocnost.
A keby sme sli este hlbsie, prideme na to, ze sme milionmi rokov naprogramovani na rezim "sliepka". Je pre nas najprirodzenejsie ist spat ked sa stmieva a vstavat ked sa rozvidnieva, bez ohladu na cislo na hodinkach. Plus ***** potrebujeme slnko.
Predpokladam, ze v zime nevstavas o 07:00 a nechodis spat o 17:00.
V strede spankoveho cyklu by bolo cca po 4-5 hodinach spanku a nie po 8-9 hodinach spanku. Takisto, pokial skolka/skola nebude zacinat o 8:30, tak bez ohladu na to, ci zostane letny alebo zimny cas, drviva vacsina deti bude v zime vstavat za tmy.
Vláda schválila zimný čas v prípade zrušenia striedania času... Jeden z dôvod bol aj údajný zdravotný dopad na organizmus pri prehodeni 1 hodiny... To mi k***a povedzte či nato nehľadia keď im zarába 90% tejto krajiny na ich zadky pri 3oj smennej prevádzke.... 🖕
Keď už by sa malo jednať o zrušenie striedania, tak som bol asi skôr za zimný čas. Slnko najvyššie cca o 12:00, v lete východ o 4:00, západ o 20:00 je úplne v poho. Cesta v zime ráno na biku do práce bezpečnejšia (asi ako väčšina vstávam o 5:30-6:00), v zime je celkovo málo svetla, takže či zapadne o 16:00 alebo 17:00 ma z biedy nevytrhne (ak nejdem na bike do 18:00, tak nejdem vôbec, ak nechcem ísť cielene v noci). Jediná nevýhoda je, že by som mal v lete menej času na bike, keďže by búrková činnosť nebola cca o 14:00 ale už o 13:00 a skôr (dovtedy sa snažím bike činnosť v v horách ukončiť alebo byť na turistike v zostupe). Asi rovnaký názor by som mal aj ak by som nebol biker ale otec s rodinou...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale zimný čas v lete - pre aktívneho človeka, čo chodí do zamestnania a odvádza dane na kktov čo o tom rozhodujú - je nočná mora
Toto totiz nie je tema "kedy sa mi lepsie bikuje".
Toto je vazna tema s celospolocenskym dopadom, ktora ovplyvni uplne kazdeho, miliony ludi. Taketo temy sa riesia trochu inak a nie stylom "ja sa chcem v lete v noci bicyklovat za svetla a chcem aj poliat travnik, preto zmenim cas pre vsetkych ostatnych".
Turbi riesenim tebou popisanych problemov je zmena TVOJEJ prace, nie zmena casu vsetkym ostatnym.
V globale potom zmena pracovneho casu smerom k znizovaniu poctu hodin, poctu pracovnych dni, flexibilny pracovny cas atd.
V skutocnosti bolo striedanie casu pre pracujucich ludi ta najlepsia moznost. Tak ako postol Jezus https://www.mtbiker.sk/forum/post1339192.html#p1339192
Kazdopadne, je zaujimave sledovat, ako sa prebudzaju pudy, ked cloveku maju siahat na " pohodlie" .
tu nejde o pohodlie, ale o to že niekto Ti ***** hodinu denného svetla z Tvojho voľného času a čo sa týka nášho šialeného východu, máme ešte o 16 minút menej ako Bratislava.
aha už viem - zmeniť zamestnanie .....
A o co ide ked nie o pohodlie? Co ti brani vstat spolu so slnkom o tretej? Das mi urcite za pravdu, ze po praci je pohodlnejsie travit cas konickami, ako skoro rano, ked musis sledovat cas kedy budes musiet ist do prace, odviezt deti do skoly, a pod.
Dodávateľom elektriny
V dotazniku bola aj moznost zachovania striedania pokial si dobre pamatam.
Ja nemam chut prejst na zimny, osobne som za to, aby sa pracovalo/sedelo v skole menej ako 8h denne a 5 dni v tyzdni, aby bol flexibilny prac. cas, aby ludia nerobili jak otroci a nemrncali, ze nemaju kedy zit, bikovat a polievat travu. Pretoze toto je jadro problemu a nie nejaky zimny ci letny cas.
Preto moja 6mesacna neter zaspava v tychto dnoch cca o 19tej a vstava cca o 6tej. A ani len netusi o nejakych hodinkach ci praci.
Preto tie zimne depresie.
A PRETO chce vacsina letny cas neuvedomujuc si, ze budu este viac v depresii a pojdu este viac voci svojmu biorytmu, pretoze budu cast roka vstavat este o hodinu skor pred rozvidnenim, ako doteraz.
buď som to nepochopil, alebo mi z toho vychádza, že ak chceme viac svetla pre seba tak buď zachovať striedanie alebo prejsť na LETNÝ ČAS trvalo.. a veˇ*d to tu presne všetci chceme
Ano, ta moznost tam bola a aj som za nu hlasoval, ale dalej bola otazka, ze ak pride k zruseniu striedania, ktory cas by som chcel.
Velmi zalezi od typu prace. Pokial nie je clovek odkazany na ostatnych, tak ano, nemal by to byt vacsi problem, ale pokial ma niekto obchod/servis (ako napr. Turbi), tak si otvaracie hodiny nemoze len tak zmenit (napr. zaverecnu z 18:00 na 17:00, lebo pride o dost zakaznikov. Takisto, pokial ma clovek rodinu, tak tym, ze on si zmeni svoj prac. cas este nic nevyriesi, lebo sa to cele musi zosuladit s pracou manzelky/partnerky, skolskou dochadzkou deti a ich poobednymi aktivitami (kruzky). Cize ano, cas na hodinkach je len cislo, zial, podla toho cisla sa riadi cela spolocnost.
Predpokladam, ze v zime nevstavas o 07:00 a nechodis spat o 17:00.
V strede spankoveho cyklu by bolo cca po 4-5 hodinach spanku a nie po 8-9 hodinach spanku. Takisto, pokial skolka/skola nebude zacinat o 8:30, tak bez ohladu na to, ci zostane letny alebo zimny cas, drviva vacsina deti bude v zime vstavat za tmy.
Jasne a v decembri bude zaspavat o 17:00 a budit sa o 7:00.
A to som najproduktívnejší v noci