ako ho definovať?
- pri rozbiehaní sa na biku počujem pukanie (nie je to nejaké extrémne praštanie), zvuk počuť aj na rovine, i do kopca. Čiže nie je podmienené silovým šlapaním. Ide o pukanie pri rozbiehaní sa a potom ustane (4-6 x). Problém nebude v kľukách a v strede (mám Deore Holowtech II, premazané s novým stredom, riadne utiahnuté).
Skôr by som sa opýtal, či to nemôže byť spôsobené orechom a kazetou. Mám Mavic Corossride 08. Orech je taktiež premazaný, kazeta riadne upevnená - kazeta má malú vôľu v smere kolmom na orech, ale to je asi v norme. Je možné, aby sa "vydreli" drážky orecha, na ktorom je kazeta a to to spôsobovalo??? Náboj ma tak cca 1 rok. Čiže kazeta na orecha vplyvom šlapania by sa "hýbala" a spôsobovala, tak svojím posunom tieto zvuky???
Ďaľšia vec, čo ma napadá je vyťahaná reťaz, že by točením pedálov nejakým spôsobom prenášala silu na kazetu a tá to spôsobovala.
Iné možnosti ma nenabadajú, lebo špice sú utiahnuté, tak akurát - ani silno, ani slabo.
Viem, že sa takto zle radí, keď to nepočujete, ale i tak skúste mi dať tip ako na to...
Vďaka za názory (problém nechcem riešiť kúpením mp3 prehrávača..)
Nedavno som daval na kluky ochranne nalepky a po cca. tyzdni mi zacalo nieco hrozne pukat. Vylucovacou metodou som prisiel k pravemu pedalu(PDM-520). Znova demont, poriadne precistenie a nahodenie. Konecne pokoj
Pri zapretí sa jednou nohou do pedálu a nahnutí biku na stranu je pocut puknutie z oblasti hlavoveho zlozenia, pri zoslapnuti z pedalu a otoceni riadidiel alebo pri nadvihnuti biku je pocut puknutie znovu...pukanie je pocut aj pri kyvani riadidiel smerom dopredu a dozadu, aj pri jazde v teréne. Hlavove zlozenie bolo vyservisovane, takisto aj vycisteny spoj predstavec-riadidla a predstavec-krk vidlice.
Nevie niekto v com to moze byt ?
Vo vyplete to asi nebude, kedze predpokladam ze by to bol trochu iny zvuk.
-pedal-kluka
-stredove zlozenie
..rozobrat ,vycistit ,namazat.. Mal som nieco podobne.. vibracie a zvuk sa ti prenasaju po celom rame ,tak sa moze zdat ze to je hlavko a pritom to moze byt kludne stred...
edit: este to moze robit krk vidlice tam, kde je nalisovany
skusim este rozobrat ten stred a uvidi sa...
Aj povolená kazeta zvykne vydávať zvuky.
teraz som otocil bike opacne a skusil kyvat vidlicou do stran, dopredu-dozadu...asi 2krat to slabo puklo, takze to nebude ani predne koleso
..inak vcera ked som bol na vyjazde a bike bol zablateny a mokry...a skusil, ci to stale vydava ten zvuk, tak uz to nebolo take intenzivne a hlasne...
Stlpik vidlice v korunke, alebo lisovany spoj vnutorna noha-korunka
ako sa rozoberaju pedale M520?
pozeram na ten obrazok aj na pedal a som z toho puk
snazim sa pootocit to puzdo ale nedari sa mi, nemam speci kluc iba cez klieste a handru ale aj tak ostvaju stopy
ako prve treba zohnat kluc a povolit to puzdro?
A áno....tiež som to rozoberal kôli pukaniu v pedáloch