fokel
Vyjadrenia typu "*****" a tomu podobné si nechaj na diskusiu do krčmy!
Zdá sa, že máš ešte k tomu problémy s pochopením výrazov, rozborom viet alebo len reaguješ na jeden príspevok, vetu, namiesto toho, aby si si prečítal celú diskusiu.
Použil som slovné spojenie "dvere neboli zamknuté", člen na otázku kým? je neznámy, v tomto zmysle len koštatuje fakt, podozrenie, hypotézu alebo dohad. Vôbec som tým nechcel povedať, že to urobil naschvál. Tvoje parafrázovanie v tomto smere je nesprávne.
Existuje niekoľko možností, hypotéz, dohadov, prečo sa tak stalo. Keď si čítal pozorne, tak ti zrejme neunikla veta: "Či zlodeji použili rušičku diaľkového zamykania, alebo to otvorili inak - je už nepodstatné".

Svoje otázky som položil preto, lebo som chcel pochopiť priebeh udalostí ako aj danú situáciu. Na niektoré som nielenže dostal odpoveď, ale opis na tomot fóre má pre mňa väčšiu vypovedaciu hodnotu, ako originál na trisport.sk.

K platbe kartou vs hotovosť som sa nechcel už vyjadrovať, je to každého vlasná voľba čo uprednostňuje, ale keď som si už sadol za počítač, tak predsalen pár viet:

Keď ideš na plánovaný trip, sériu pretekov, tak štartovné musíš mať uhradené vopred. Keď to plánuješ dopredu, je predpoklad, že aj ubytovanie máš rezervované. Tu je tiež predpoklad, že aspoň 50% ceny všetkých ubytovaní máš uhradených.
Vzhľadom na vyššie skutočnosti, osobne považujem 800EUR + 500USD príliš veľkú hotovosť v tomto prípade. Kiwami tiež vysvetlil, prečo mal u seba takú hotovosť.

Je mi jasné, že nie všade akceptujú platobné karty.
Napríklad obchodníci vo veľkých nákupných centrách majú zakomponovené do cenníkových cien tovarov aj nájomné, podiel banky pri bezhotovostnej platbe a podiel nákupného centra pri bezhotovostnej platbe. Aj preto mávajú obchodníci také vysoké ceny. V prípade, že chceš tovar kúpiť so zľavou, musiš zaplatiť hotovosťou.

Okrem toho, je tu ešte jedna možnosť, známa celosvetovo, volá sa "cahcback".
Hocikde vo svete prídeš do obchodu, povedzme supermarketu, kde je možnosť platiť kartou. Kúpiš si dajme tomu čokoládu za 3EUR a oznámiš, že chceš 20EUR cashback. Obchodník to strhne z karty 23EUR a podá ti hotovosť 20EUR. Funguje to už asi 30 rokov, iba tí to nepoznajú, čo majú hlavu strčenú v diere. :lol:
Cahsbak má ešte jednu výhodu, že sa ti neúčtue poplatok, ako pri výbere z bankomatu.

Aby som nezostal dlžný aj inými odpoveďami, tak:
Občas sa stane, že ma oslovia s pracovnou ponukou, ajkeď nie som potomok Sherlocka Holmsa, ale momentálne sa nechystám meniť zamestnanie, tak ich zdvorilo odmietam. Loser nie je karierista.
Snažím sa podporovať slovenských obchodníkov, ale niečo si vypestujem sám. Zlacnené potraviny zo zásady nekupujem. Bol som pozrieť aj v novootvorenom NC v rakúsku, v Spar a Hofer som platil kartou.
Na letisku zásadne s minimálnou hotovosťou, colníci sa ťa môžu spýtať na hotovosťa a už zo spomínaných dôvodov môžeš byť podozrivý.
Platenie za parkovanie? Automaty akceptujú platobné karty. Naposledy som hotovosťou platil za parkovanie za Tatranskými Matliarmi ako sa ide k chate pri Zelenom plese. Parkovisko samozrejme nebolo strážené, popoludní už tam nikto nebol. To je také typické slovenské...

Teraz už som len zvedavý, čo vykonala polícia. Pokiaľ aj oni regujú 5 dní po udalosti ako fokel, tak je veru malá šanca na nájdenie vybavenia.
27.06.2015 - 12:59:15
00
Milí kamaráti, kolegovia, bikeri, športovci. Aj vďaka Vám /a tisíckam ďalším sa časť veci našla.
http://trisport.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=407:2015-07-01-05-05-09&catid=2:aktualne
Týmto sa chcem poďakovať, za Vašu podporu, názory - aj tie ktoré sa mi nečítali práve príjemne, ale bolo v nich kopec pravdy.
A fakt Vám všetkým prajem, aby ste takéto niečo nemuseli nikdy riešiť.

Prajem Vám príjemné leto, a ak niekedy zablúdite na dlhý triatlon, určite sa pristavte na kus reči a na pivko...rád sa Vám poďakujem aj osobne.
Všetko dobré...
marek
01.07.2015 - 08:32:50
025
Koniec "dobrý" , všetko dobré :-)
01.07.2015 - 20:12:48
00
dobrý koniec bude až chytia toho šulina
02.07.2015 - 06:33:29
00
a uplne najlepsi ,ked uz nebudu mat ani koho chytat ;)
02.07.2015 - 09:24:36
01
Odsudzujem zlodejstvo, ale k tvojmu správaniu nemám slov...

Toto je problem. Odsudil si bez znalosti faktov a namiesto "sorry" to dalej zbytocne rozmazavas :)

aj v tomto prípade sa potvrdzuje, že príležitosť rodí zlodeja

Zda sa, ze ta podstata je inde. A sice sa to vola rusicka. Dojdes autom, vylezies, cvaknes dialkove , pricom uz odchadzas.Rutina. A ono sa to nezamkne .. uz takto vykradli vela ludi, v tomto pripade polepene auto zrejme vyvolalo u zlodejov az orgazmus s toho, co tam mozu najst. Toto jedine dosledne po zamknuti auta skontrolovat dvere, ci drzia.

Dost pravdepodobne rychle oznamenie po forach a dalsie patrania sposobilo, vdaka dnesnym komunikacnym kanalom, ze sa zlodeji zlakli, ako uz bolo spomenute. Tak prajem aby sa uz nic podobne neprihodilo a naopak uspech na nadchadzajucom podujati :)
02.07.2015 - 13:15:53
00
dobrý koniec bude až chytia toho šulina


...a odsudia ho.
03.07.2015 - 08:00:00
00
...a odsudia ho.

...a odnaučia ho kradnúť bicykle vďaka väzenskému cyklistickému krúžku.
03.07.2015 - 08:03:43
00
Tak, ... a vypracuje sa na majstra únikov.
03.07.2015 - 08:14:14
01
Keď pozorne čítam aktualizáciu od kiwami, tak ho ani nepredviedli na výsluch. Možno je pod protektorátom Kaliňáka ako Mello.
03.07.2015 - 09:09:00
00
to Loser: ty si fakt truľo tie tvoje prispevky fakt stoja zato, mne sa zda ze pracujes u nas vo firme kde sa tiez riesi vsetko ine len nie podstava veci co je v tomto pripade KRADNUTIE. ale to je take slovenske, hladat chybu v kazdom a vsade, riesis take veci ze mi rozum zastava. Ja len dufam ze nabuduce ked pojdes do obchodu ta prejde tatrovka na chodniku a ostanes chromy a potom tu budes vypisovat cislo tatrovky a my ti budeme davat take inteligentne poznamky ze preco si si zobral modre cvičky s bielymi ponožkami, že keby bol asfalt chladnejši tak hadam aj tatrovka pribrzdi, že prečo si mal vo vačku miesto 10€ iba 5€.... atd sa uvedom ty chruňo! piš k veci
03.07.2015 - 15:33:37
02
Myslím, že to už preháňate!
03.07.2015 - 17:26:13
01
kiwami pohlo sa to niekam?
05.10.2015 - 07:41:44
00
Ano, sponzorským autom idem pred tripom na preteky kupovať súkromné auto.
Hotovosťou platia pašeráci, prostitútky a tí , čo sa chcú vyhnút daniam, účtenkám.
Si predstav, že v USA keď máš u seba viac, ako 100USD v hotovosti, si okamžite podozrivý.
Preteky (plánovaná séria) sa uhrádzajú vopred na účet.
Neviem si predstaviť ani podnikateľa, ktorý by športovcovi len tak dal hotovosť.
?....v USA ked mas cash 100 buckov si podozrivy? Prosim ta to kde si prisiel k takemu krcmovemu bludu?:-)))
Fakt trápne argumenty, kimlo.
17.10.2015 - 20:49:04
00
keyboard_arrow_up