Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Viď prvý riadok prvého príspevku tejto témy.
Zobraziť komentár 03.12.2015 - 10:08:45
00
Hm. Neviem čo máš presne na mysli. Z fora som prečítal dve tretiny od prvej strany, skôr ako som začal vôbec niečo riešiť . Mobac som stiahol z ich stránky, verziu 1.9.16 a podklady z uložto, lebo tie odkazy, až na celkom prvý sú už nefunkčné a robil som to všetko podľa návodu, tak fakt neviem kde som spravil chybu.
Zobraziť komentár 03.12.2015 - 10:43:39
00
Klikni na odkaz, ktorý je v prvom riadku tejto témy. Otvorí sa ti príspevok od lakko s odkazom na stiahnutie MOBACu z Dropboxu. Stiahni ho a použi.
Zobraziť komentár 03.12.2015 - 10:58:39
00
Ok. Skúsim to.
Zobraziť komentár 03.12.2015 - 11:52:20
00
Ahoj Laco. Tak som sa k tomu konečne dostal. Stiahol som si verziu od lakka ako si mi poradil a spravil mapu podla návodu. Rozdiel oproti inym verziam Mobacu bol, že v tom od lakka nebola (aspom ja som ju tam nevedel nájsť) položka settings, takze som si tie tri odporučené kroky z návodu nevedel nastaviť. Mapa mi ale v tablete funguje, tak hádam to nebude vadiť. Mapu som si zvolil SK geoportal ZM. Ide mi ale o to že by som do nej potreboval uloziť vrstvu z mapy SBD... http://mapserver.geology.sk/sbd/ a síce tie zelonobiele ikony. Podarilo sa mi aj to, priamo v tablete cez WMS (staré banske diela) takze mapa teraz vypadá ako tá originálna na mapserver.geology.sk/sbd. Problém je ale v tom, že takto to funguje len v online režime cez wifi. Takže moja otázka je, ako by sa tá vrstva-ikony po načítani do mapy v online režime dala uložiť tak aby tam ostala aj pri používaní tabletu bez pripojenia na internet.
Zobraziť komentár 11.12.2015 - 11:37:21
00
WMS v Locuse neulozis do offline rezimu. Nie je a nebude to podporovane...
Takze jedine nakombinovat to v Mobacu
Zobraziť komentár 11.12.2015 - 14:33:17
00
... len doplním ohľadom "SETTINGS". Dostaneme sa k nemu cez menu v pravom hornom rohu okna.

Ohľadom WMS mapových zdrojov pre MOBAC si treba prečítať README.HTM z priečinka MOBACu, odstavec "Custom WMS map sources".
Zobraziť komentár 12.12.2015 - 08:19:43
00
OK. To nastavenie v pravo hore som akosi prehliadol... Idem teda prečítať ten súbor. Ale myslim, že keby som tú vrstvu tam nedostal tak sa nič nedeje, lebo sa dá v tej mape pekne orientovať aj bez tých vrstiev. Takže dík...
Zobraziť komentár 13.12.2015 - 19:31:11
00
Chalani, funguje niekomu vrstva Otrho map z STU zvolen? (2010 a najme historicka 1950). Ja mam len cervene stvorce uz niekolko dni... :-(.
Komu funguje, vie prilozit zdojovy subor? Vdaka
Zobraziť komentár 20.12.2015 - 09:35:41
00
Teraz som skúšal - funguje (MOBAC od lakko).
Zobraziť komentár 20.12.2015 - 16:39:05
00
Uz aj mne, firemne proxy ma nejaky novy filter :-D
Zobraziť komentár 21.12.2015 - 19:28:15
00
arrow_leftlakko napísal:

Ahoj,

stahnul jsem si tuto verzi Mobacu s CZ+SK podklady, abych aktualizoval sve dva roky stare mapy, avsak narazil jsem na urcite nesrovnalosti.

Jak stara, tak i nova mapa je cyklo mapa cele CR z Cykloserveru (vsechny vrstvy, tj. 7 - 16), predtim jsem ji stahoval tez Mobacem s Yoda rozsirenim.

Rozdily, ktere jsem zaznamenal:
- Starou mapu jsem stahoval cca hodinu, novou pres 10 hodin a to jeste ne celou. Cim je dan tento rozdil? Jediny rozdil v nastaveni je 6 vs. 10 vlaken, coz by melo spise jeste urychlit.
- U stare mapy jsem ukladal dlazdice do db tak, jak jsou, u nove jsem zvolil rekompresi do WEBP QUALITY 50. Napred jsem si to zkousel na kousku mapy (vsechny vrstvy), kde uspora byla cca 85 % oproti originalu. Kdyz jsem pak dal stahovat celou mapu (kde jsem navic ani nedokoncil vrstvu 16), tak mi uspora prijde temer nulova. Delam neco spatne?

Diky za rady.
Zobraziť komentár 04.01.2016 - 12:59:15
00
... iba poznámka pre všetkých týkajúca sa voľby "Recreate/adjust map tiles": Ak ju chceme použiť, musíme ju najprv zaškrtnúť a až potom kliknúť na "Add selection". Pokiaľ najprv klikneme na "Add selection", potom zaškrtneme "Recreate/adjust map tiles" a dáme vyrobiť mapu kliknutím na "Create Atlas", tak to "Recreate/adjust map tiles" nebude brané do úvahy a dlaždice ostávajú v pôvodnom formáte.
Zobraziť komentár 04.02.2016 - 08:40:57
00
No do..._)(*%#)_(* :-D

Technicka otazka: ako sa to da zapnut/menit po pridani vyberov do atlasu?

Edit: uz som nasiel - v strome pravym tlacidlom na kachlicku - apply tile processing options
Zobraziť komentár 04.02.2016 - 09:04:24
00
nejak ten mobac hapruje 168 download errors a to som to zrusil po cca minute ....chcel som si vyrenderovat minule novu mapu. vyhadzovalo mi tiez chyby. tak som na dalsi den napojil komp na drat a uz to bolo bez chyb ale mapa mala 1.5GB lebo bola reliefna. dnes som chcel urobit obycajnu a ten download dlazdic je este chybovejsi ako pred tyzdnom....

mobac 2.0.0 yoda
Zobraziť komentár 11.02.2016 - 21:15:13
00
keyboard_arrow_up