Lokalizácia
Formulár sa odosiela
jujo, nemas nahodou na mysli repliky, ktore vyraba niekto druhy s licenciou povodneho vyrobcu? v automob. priemysle je to bezne...
Zobraziť komentár 02.12.2007 - 21:14:44
00
Skuste pouvazovat trosku sedlickym rozumom a vzit sa do situacie vyrobcu: drviva vacsina ludi pride do styku s komponentami akurat tak ze ich dostanu namontovane na novom biku - cize OEM produkty.

Myslite ze vyrobcovi to stoji za to si pokazit meno pri svojej najlukrativnejsej klientele?

A co by zato aj ziskali? Ked sa vyraba taka prehadzovacka tak to nieje ziaden ultra high tech. Su to vsetko vyrobne procesy rokmi premakane do uplnych detailov. Kontrolou kvality im neprejde minimalne percento. A si uvedomte, ze pre vyrobcu ci vyrobi x alebo x+1 tych prehadzovaciek je otazka zopar korun... Takze silne pochybujem ze niektori vyrobcovia v tomto priemysle (netvrdim ale ze to tak nefunguje v inych) by riskovali si pokazit meno kvoli par chechtakom...
Zobraziť komentár 02.12.2007 - 21:30:15
00
jujo, nemas nahodou na mysli repliky, ktore vyraba niekto druhy s licenciou povodneho vyrobcu? v automob. priemysle je to bezne...

Si trafil klinec po gebuli .....
Zobraziť komentár 02.12.2007 - 21:31:20
00
ja este doplnim info o autach: je blbost, ze januarovy output pre Francuzsko ma inu kvalitu ako februarovy pre Nemecko...

ale je pravda podla statistik, ze "pondelkove" auta su poruchovejsie, ako ostatne, preto si zamestnanci automobiliek nekupuju auta kompletizovane v pondelok. (Ale to neznamena, ze pondelkove auta idu na slovensky trh...) :roll:
Zobraziť komentár 02.12.2007 - 21:40:41
00
Base, ty si vcera musel pozerat mega-zlozite sci-fi v telke... urcite veris tomu, ze cely svet riadi mala skupinka ludi, ktorych nikto nevidel a JFK zastrelili UFOni... :roll:

:? Pre Dudo: A to JFK nezastrelili UFOni???? A kto potom???

:arrow: Pre MATTa a RAVERa: Rád zmením názor a budem rád ak je to tak ako to prezentujete Vy. Len či ste tak blízko pri výrobe jednotlivých dielov, aby ste mohli 100% tvrdiť to čo tvrdíte. Lebo ako obchodníci alebo veľkoobchodníci na Slovensku do tej výroby moc nevidíte. Ale tým nechcem povedať, že nemáte pravdu......

:arrow: Pre Dutchmana,Drotara:
Tak to teda chlapi verte, že jeden týždeň sa môže na linke vyrábať výrobok z iných komponentov ako druhý týždeň, tak ako sa jeden týždeň môže na linke vyrábať jeden model auta a iný týždeň zase iný model auta.
LOGISTIKA je v tomto prípade kľúčová záležitosť, bez ktorej by sa to nemohlo takto robiť.
Viem o čom hovorím. U nás nie je problém jeden deň montovaný diel skladať z komponentov inej kvality ako na druhý deň. A to niekedy hovorím o 10 tisícových sériách. LOGISTIKA je všemocná.

8) Ale aj tak budem rád, ak je to tak, ako to tvrdí MATT.
Zobraziť komentár 02.12.2007 - 22:04:15
00
Pre Dudo: A to JFK nezastrelili UFOni???? A kto potom???

som rad, ze to beries s humorom... :lol:

ale este by som sa zamyslel nad inym... Shimano a Sram maju spolu vyse 90% podiel trhu, preco by znizovali kvalitu a s kym by bojovali??? Chyba mi tu motiv... (snad nie pre to, aby boli v ceskom eshope lacnejsie vyrobky...)
Zobraziť komentár 02.12.2007 - 22:43:55
00
:arrow: Pre Dutchmana,Drotara:
Tak to teda chlapi verte, že jeden týždeň sa môže na linke vyrábať výrobok z iných komponentov ako druhý týždeň, tak ako sa jeden týždeň môže na linke vyrábať jeden model auta a iný týždeň zase iný model auta.
LOGISTIKA je v tomto prípade kľúčová záležitosť, bez ktorej by sa to nemohlo takto robiť.
Viem o čom hovorím. U nás nie je problém jeden deň montovaný diel skladať z komponentov inej kvality ako na druhý deň. A to niekedy hovorím o 10 tisícových sériách. LOGISTIKA je všemocná.

Na linke su zaradene a pomiesane vsetky auta za sebou, pre Nemecko, Japonsko, USA, vychodazijske trhy, pravostranne aj lavostranne riadenia. Nie je technicky ani priestorovo mozne vyrabat tie auta z roznych komponentov.

A nie je ani pravda, ze auta vyrabane v pondelok su menej kvalitne. Mozno to tak bolo za cias Henryho Forda, ked sa vsetko robilo rucne, teraz je to robotom uplne jedno, ktory je den. Okrem toho vyroba teraz ide 6 alebo 7 dni v tyzdni...

A v pripade nejakej chyby by auto totiz nepreslo cez tzv. zero fault gates, co je totalne prepracovany system priebeznych kontrol kvality a spracovania. Ano, hovorim o jednej nemenovanej premiovej znacke, ale myslim ze to tak ma vacsina.

Ale chvalabohu mi auto vyrobia tento stvrtok a nie v pondelok :D :D :D

Bolo by zaujimave vediet, kolko % produkcie napr. Shimana ide na aftermarket a kolko na OEM, tiez neverim tomu, ze by pustali rozdielnu kvalitu, rychlo by sa im to vratilo ako bumerang. Namiesto pokazeneho OEM produktu by si zakaznici kupili radsej inu znacku.
Zobraziť komentár 03.12.2007 - 08:53:19
00
... no kedže sa to tu zvrhhlo aj do iných odvetví, nielen cyklistických, tak musím prispieť a z vlastných skúseností sa prikláňam na stranu tých, ktorý tvrdia že niektorí výrobcovia robia tie isté komponenty v dvoch úrovniach. Tu uvádzam konkrétne príklady, ktoré mám potvrdené od predajcov:

1. Jeden známy svetový výrobca strešných okien (nejdem menovať a robiť antireklamu) zaručene vyrába dva druhy toho istého výrobku, ten druhý je v nižšej kvalitatívnej úrobni (menej kvalitné drevo, menej náteru, atď) a to hlavne preto aby tento výrobca mohol konkurovať na slovenskom trhu. Na druhej strane výrobca sa chová celkom seriózne, lebo tieto oba výrobky má aj v cenovej ponuke. Horšie je to, že niektorí predajcovia Vám ponúknu tie kvalitnejšie za vyššiu cenu ale nakoniec Vám dodajú ten horší typ. Samozrejme že to nezistíte. Takže ak budete kupovať tento výrobok dajte si na to bacha.
2. Sieť predajní so športovými potrebami predáva minuloročný model lýží FISCHER RC4 WORLDCUP SC Flowflex + RC4 Z 13 FLOWFLEX za 9 990,-, pritom tieto lyže v iných predajniach nejdú pod 20000,-. Keď som sa predavača spýtal ako je možný takýto rozdiel v cene, tak mi odpovedal že tento veľkobchod si dáva tieto lyže robiť na zákazku a že zaručene nie sú tie isté ako tie "naozajstné RC4", pritom vyzerajú úplne tak isto.

Verte neverte, niečo na tom bude.
Zobraziť komentár 03.12.2007 - 09:22:40
00
Fischer RC4 - to že si nemenovaný INTERSPORT dá spraviť sériu lyží nižšej kvality vyslovene len do siete vlastných predajní podľa mňa s tým nemá nič spoločné, neviem si predstaviť, že by niekto kvôli nim robil biky dvoch kvalitatívnch úrovní to si radšej ten INTERSPORT dá urobiť vlastnú zn. GENESIS a hotovo.

Ako už bolo povedané niekoľkokrát, podľa mňa nám ostáva len veriť, že ten náš komponent je 1A triedy :wink:
Zobraziť komentár 03.12.2007 - 09:55:12
00
Jeden známy svetový výrobca strešných okien (nejdem menovať a robiť antireklamu)

...zeby Velux? :wink: ...ved pockajte ked sa tie okna zacnu robit u nas...slovac svojimi platmi dokaze vyrobit takymto vyrobcom okna 1.triedy lacnejsie ako ostatni ( okrem ludi v Azii ) co sa podielaju na vyrobe tej 2.triedy :roll:
Zobraziť komentár 03.12.2007 - 10:03:47
00
ja viem že je to ok, že si dá Intersport urobiť vlastné lyže, je to ok, ide o to že tie lyže vyzerajú úplne rovnako aj s rovnakým označením .... čo ak si niekto tieto lyže kúpi za slušnú cenu s vedomím že má "pravú RC4"
Zobraziť komentár 03.12.2007 - 10:05:30
00
Nieco mi tu nesedi... Nemozu predavat nejake svoje lyze pod oznacenim Fischer-u... Museli by asi dost dlho setrit na pokutu... Si si isty, ze v ich maju pod znackou Fischer? Nie je to nahodou nejaky Fuscher? :D

A oba pripady, okna aj lyze skor vyzeraju, ze podvadza predajca a nie vyrobca...

Naposledy upravil dutchman dňa 03.12.2007 - 11:01:08, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.12.2007 - 10:28:32
00
hm...ale velke siete predajcov maju velky odber a preto nakupuju od vyrobcu za podstatne menej ako ked to ide cex XY skladov,nie?To nemusi zarucene byt tak,ze je to nizsej kvality...
Zobraziť komentár 03.12.2007 - 10:31:21
00
určite Fischer, to som si istý, sám som ich chcel kúpiť, nakoniec to ale boli Volkl Superspeed ... a to máš pravdu, v tomto je to skôr o predajcoch
Zobraziť komentár 03.12.2007 - 10:32:57
00
keď už sme tak zaťali do toho INTERSPORTU tak treba povedať, že rakúski producenti (Atomic, Fischer, Head) sú schopní im vyrábať lyže pod iným označením, ktoré v oficiálnom katalógu nenájdeš, avšak dizajn prispôsobia vždy vyššej triede aby si zákazník myslel že kupuje drahšiu lyžu. Toto ale pri bike komponentoch (mimo vybraných druhov OEM vidlíc) podľa môjho názoru nie je reálne.
Zobraziť komentár 03.12.2007 - 11:58:16
00
keyboard_arrow_up