Ja viem, ako som na tom..v pondelok som mal intervaly, tak nepojdem v utorok proti vetru bomby...mne vadi celkovo vietor, nemá to nic s trenovanim..
Mám na Teba jeden dotaz. Totižto ťa nepoznám, tak by som chcel vedieť či si amatérsky pretekár vo svojej vekovej kategórii, alebo sa pripravuješ na pretek, súťaže, jazdíš nejakú amatérsku cykloligu, živíš sa cyklistikou alebo podobne? Ja som o niečo starší ako ty, a jazdím preto lebo m to baví, nemám ani cyklopočítač, wattmeter, merač kadencie a pod., mám len apku. Ked´ som si tento rok začal všímať priemerku, nejak ma to začalo obmedzovať a štvať, že som pomalší ako minule a pod. a nejak sa mi vytrácala radosť z jazdenia. Neber to v zlom, len som zvedavý, lebo ako sledujem tvoje príspevky či v tomto fóre, alebo v tréningoch, tak fakt používaš sofistikované tréningové metódy podobné amatérskym/profi cyklistom takže ma zaujíma, že za akým účelom? Lebo ja keď niečo robím vážne tak za nejakým cielom, ale keď niečo robím len pre radosť tak mi je jedno či dnes prejdem 20 alebo 120 km priemerkou 25alebo 35 km. Hlavne že jazdím. Ak by som mal prejsť na nejaké tréningové metódy ako ty, tak minimálne ako amatérsky pretekár by som to skúšal pozávodiť
Nepretekam, ale chcel by som nejake casovky a pod... A chcem sa zlepsovat, ked uz tomu venujem tolko casu..napr. aby aj pri vyjazde mal rezervu výkonu ...
Federer mas 41 na co este cakas??? Skus hocijake preteky. Pozri kalendar a ci su tam neregistrovany a chod. To ze chces a nejdes to je na co dobre?. Pri vyjazde rezervu nemas nikdy. Na 80% pojdes zakazdym len ked si slabsi ukaze ti tachometer 30 a ked si lepsi tak ukaze 35km/h
A možno nepojdem na ziadne preteky, vsak sa tam nemam, ako dostat... (namam auto a vlakom sa niekde trepat nebudem ) takze sa budem zlepsovat pre moj dobrý pocit..
trepe. bol som snim na vyjazde je minimalne o 10 percent lepsi ako ja . a na vsetkom co som sa ja zucasnil sice mtb maratonoch som skoncil v prvej polovici. takze on ma vykon medzi hobbykmi na prvu tretinu.
Mozes mat vykonnost ako 2 hovada ale zvyknuty jazdit iba sam, iba za dobreho pocasia a pozitivneho vetra. Sebavedomie bude fajn, pojdes na pretek a s velkou pravdepodobnostou budes nespokojny s vysledkom lebo sa napr. nebudes vediet pohybovat v baliku ci sprintovat zo zakrut aby si sa udrzal v baliku alebo bude fukat a tereziny ta odparaju a pod. Je minimum sportovcov co zacali chodit na preteky a hned uspeli. Ale rob ako ta bavi ak ta to bavi.
už som to raz písal, žiaden tréning nenahradí pretek, nikdy nepôjdeš na žiadnom tréningu to čo na preteku, ak máš v sebe nejakú bojovnosť teda a nevyvesíš hneď pri prvom odpáraní.... inak povedané dva tri preteky ťa posunú oveľa ďalej ako x tréningov a ešte tam máš možnosť že spoznáš kopec fajn ľudí..
Mozes mat vykonnost ako 2 hovada ale zvyknuty jazdit iba sam, iba za dobreho pocasia a pozitivneho vetra. Sebavedomie bude fajn, pojdes na pretek a s velkou pravdepodobnostou budes nespokojny s vysledkom lebo sa napr. nebudes vediet pohybovat v baliku ci sprintovat zo zakrut aby si sa udrzal v baliku alebo bude fukat a tereziny ta odparaju a pod. Je minimum sportovcov co zacali chodit na preteky a hned uspeli. Ale rob ako ta bavi ak ta to bavi.
Prax nauci. Treba ist a nie sa doma vyhovarat a lutovat
Nepretekam, ale chcel by som nejake casovky a pod... A chcem sa zlepsovat, ked uz tomu venujem tolko casu..napr. aby aj pri vyjazde mal rezervu výkonu ...
Dík za odpoveď. Prečo práve časovka...podľa mňa ak máš problém s rýchlosťou tak by som radšej asi išiel na klasický pretek. Podľa toho koľko máš najazdené asi problém s vytrvalosťou mať nebudeš. Každý nie je stavaný na časovku. A kam sa chceš zlepšovať? Ak jazdíš sám, tak každý tvoj výjazd sa odohrava v iných podmienkach, takže dosť ťažko sa dá meratelne to zlepšovanie sledovať. Nechápem, ak toľko trénuješ, že nepretekáš. Veď okolo Senca aj teraz bude v TT nejaký pretek, mie je to ďaleko sadni na bike a je to. Inak mi to pripadá ako bohapusté mrhanie vzácneho času.
na preteku sa clovek zvycajne hecne...moj priklad z rcp uphill 2014...v treningu naj cas cca. 10.50 pocitovo na max, v preteku o par dni 9.55... clovek ma skryte rezervy preto smelo na preteky a mozno budes prijemne prekvapeny
iron ty ale asi nemáš pretekárske ambície? lebo o tom to bolo... buď sa vozím len tak pre radosť alebo sa vozím aj pre radosť, ale popri tom aj trénujem na preteky a tam je potom nevyhnutnosť aj tie preteky absolvovať, lebo ti to dá oveľa viac ako tréning.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prax nauci. Treba ist a nie sa doma vyhovarat a lutovat
Dík za odpoveď. Prečo práve časovka...podľa mňa ak máš problém s rýchlosťou tak by som radšej asi išiel na klasický pretek. Podľa toho koľko máš najazdené asi problém s vytrvalosťou mať nebudeš. Každý nie je stavaný na časovku. A kam sa chceš zlepšovať? Ak jazdíš sám, tak každý tvoj výjazd sa odohrava v iných podmienkach, takže dosť ťažko sa dá meratelne to zlepšovanie sledovať. Nechápem, ak toľko trénuješ, že nepretekáš. Veď okolo Senca aj teraz bude v TT nejaký pretek, mie je to ďaleko sadni na bike a je to. Inak mi to pripadá ako bohapusté mrhanie vzácneho času.