Zelene pleso- dnes sme sa s rodicmi vybrali do tatier, minuly tyzden som bol na sliezskom vrcharovy a kedze rodicia nepretekali zaujimalo ich za aky cas vyjdu na sliezsky dom. Kedze jazdime horske bicykle a ja ako cistokrvny mtb cyklista sa riadim heslom "cim menej asfaltu tym lepsie" rozhodol som sa ist na zelene pleso. Auto sme zaparkovali v Smokovci, rodicia sa vybrali do tatr. Polianky a ja opacnym smerom. Najprv 8km po hlavnej ceste a potom to zacalo. O vystupe na zelene pleso sa na forach co to popisalo tak som bol zvedavy co to bude. Bol som pripraveny na najhorsie ale musim povedat ze to bolo celkom v pohode. Viac ako kondicne je to technicky narocny vyslap a najvacsi problem su turisti na ktorych clovek moze kricat a pisakt a neuhnu sa. Boli tu nazory ze sa to neda vyslapat ale aj vyjadrenia "nebol to problem vyslapal som to s malym dietatom v cyklosedacke".
Pravda je taka ze treba techniku typicku pre cross country preteky a priemernu kondicku. Bez 29 kolies by to bolo nerealne, treba ist na kadenciu a 29ky kolesa prejdu vsetko! Kto chce potrenovat techniku odporucam ☺ dal som to za nejakych cca 50 minut, nabuduce ked sa vyberiem na zelene pleso urcite budem chciet stiahnut cas na aspon 45 min. kedze som si dnes nechaval znacnu rezervu
Cieľom výjazdu bola zrúcanina hradu Falkenstein v AT a otestovanie nového biku. S new bikom spokojnosť. So starým byciklom na 26 kolesách, by som bol asi ešte teraz niekde na Morave Aj som vybehol do kopcov, ktoré som so st. byciklom nedával.
Nakoniec to vyšlo na 122 km a 9 hodín.
Vrsatecke kolecko - inspiraciu som mal v tomto clanku http://www.mtbiker.sk/clanky/7978/tip-na-vylet-vrsatecke-kolecko-s-vyhladmi-siroko-daleko.html
BN-Tr. Tepla-Nemsova-Bolesov-Chrastkova-Biely vrch-Vrsatecky hrad-S.Chotuč-Pruske-Ilava-Zliechov-Rudnianska Lehota - Sedlo pod Ciernym vrchom-Radisa-Dubnicka-BN. 142km, 3060m prevysenie. Od 9 rana do 6 vecera.
Vzhladom na burky co boli v uplynulych dnoch som siel radsej po spevnenych cestach a lukach. Lesom len kusok a teren bol poriadne rozmoceny. Luky parada, pocasie tiez, nohy slapali. Co viac si priat
Zelene pleso- dnes sme sa s rodicmi vybrali do tatier, minuly tyzden som bol na sliezskom vrcharovy a kedze rodicia nepretekali zaujimalo ich za aky cas vyjdu na sliezsky dom. Kedze jazdime horske bicykle a ja ako cistokrvny mtb cyklista sa riadim heslom "cim menej asfaltu tym lepsie" rozhodol som sa ist na zelene pleso. Auto sme zaparkovali v Smokovci, rodicia sa vybrali do tatr. Polianky a ja opacnym smerom. Najprv 8km po hlavnej ceste a potom to zacalo. O vystupe na zelene pleso sa na forach co to popisalo tak som bol zvedavy co to bude. Bol som pripraveny na najhorsie ale musim povedat ze to bolo celkom v pohode. Viac ako kondicne je to technicky narocny vyslap a najvacsi problem su turisti na ktorych clovek moze kricat a pisakt a neuhnu sa. Boli tu nazory ze sa to neda vyslapat ale aj vyjadrenia "nebol to problem vyslapal som to s malym dietatom v cyklosedacke".
Pravda je taka ze treba techniku typicku pre cross country preteky a priemernu kondicku. Bez 29 kolies by to bolo nerealne, treba ist na kadenciu a 29ky kolesa prejdu vsetko! Kto chce potrenovat techniku odporucam ☺ dal som to za nejakych cca 50 minut, nabuduce ked sa vyberiem na zelene pleso urcite budem chciet stiahnut cas na aspon 45 min. kedze som si dnes nechaval znacnu rezervu
vdaka, pobavil si ma na vecer a prosim ta nekric a nepiskaj na turistov...potom aj na nas slusnych budu krivo pozerat...
vdaka, pobavil si ma na vecer a prosim ta nekric a nepiskaj na turistov...potom aj na nas slusnych budu krivo pozerat...
Neviem ci je zvolanie "s dovolenim" neslusne ak ide pred tebou 10 clenna skupinka ludi, popripade zapiskanie cestou dole aby som vopred ludi upozornil kedze tie odskakujuce kamene od kolies nie su nic prijemne a mozu niekoho trafit, ale ak mas nejaky iny sposob ako niekoho predist na uzkom chodniku rad sa necham poucit ☺ ked uz sa bavime co je slusne a co neslusne a zjavne si odbornikom na cykloetiketu tak skus priniest na miestne cesty zauzivanie "institutu" pozdravenia sa inemu cyklistovi ked ide oproti
A samozrejme ze sa to da vyslapat aj na 26kach to len ja som uz prilis rozmaznany z 29ok ale na tych velkych kamenoch sa clovek s 26kami urcite viac natrapi
Dnesny pojazd bol plny zaujimavych udalosti. V prislusnych temach sa o tom mozme bavit No inac doobeda pieklo kvalitne. Vyliezt na Hole bolo obzvlast narocne. Potom to uz slo "samo" a kochali sme sa vyhladmi kde sa dalo. Pady ziadne, iked sance boli vysoke Takze M. Hole - Minčol - Saračniky a zvaznicou naspat na zltu smer Kolonia hviezda.
No krasne bolo veru. Tie skaliska som ale nedal. Nemal som chut sa tam rozpraskat dnes. Ked bude partia tak sa dufam vyhecujem. A cakam aj na hlavko aby som polozil uhol vidlice bo zrovna taketo useky su na 67 stupnoch celkom o hubu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nakoniec to vyšlo na 122 km a 9 hodín.
viac foto tu:
https://www.facebook.com/MTB-Ride-Your-Life-SK-1602747459978034/photos/?tab=album&album_id=1709070819345697
Že by som ho desať rokov jazdil na nereálnych 26 kolesách?
BN-Tr. Tepla-Nemsova-Bolesov-Chrastkova-Biely vrch-Vrsatecky hrad-S.Chotuč-Pruske-Ilava-Zliechov-Rudnianska Lehota - Sedlo pod Ciernym vrchom-Radisa-Dubnicka-BN. 142km, 3060m prevysenie. Od 9 rana do 6 vecera.
Vzhladom na burky co boli v uplynulych dnoch som siel radsej po spevnenych cestach a lukach. Lesom len kusok a teren bol poriadne rozmoceny. Luky parada, pocasie tiez, nohy slapali. Co viac si priat
vdaka, pobavil si ma na vecer
Neviem ci je zvolanie "s dovolenim" neslusne ak ide pred tebou 10 clenna skupinka ludi, popripade zapiskanie cestou dole aby som vopred ludi upozornil kedze tie odskakujuce kamene od kolies nie su nic prijemne a mozu niekoho trafit, ale ak mas nejaky iny sposob ako niekoho predist na uzkom chodniku rad sa necham poucit ☺ ked uz sa bavime co je slusne a co neslusne a zjavne si odbornikom na cykloetiketu tak skus priniest na miestne cesty zauzivanie "institutu" pozdravenia sa inemu cyklistovi ked ide oproti
A samozrejme ze sa to da vyslapat aj na 26kach to len ja som uz prilis rozmaznany z 29ok ale na tych velkych kamenoch sa clovek s 26kami urcite viac natrapi
...tá muška sa podarila