zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Inak nechcem s tym byt otravny ale treba si pozret toto http://www.bicyclerollingresistance.com/, to su realne cisla (na kovovom valci, v terene to asi niekto nemera, nema ako), plast sa neda odhadnut len odbornym okom, najma pri bezdusiach a nizkych tlakoch. Napriklad Ron ma pri nizkych tlakoch mensi valivy odpor ako Ralph, co je dost prekvapive. Cize oblubene Roro-Rara vlastne nedava zmysel a clovek by kludne mohol efektivne jazdit Roro-Roro. Takisto, nema zmysel skusat nejaku znacku, lebo je to plast od plasta, zatial co RK ma valivy odpor super, XK je na tom biedne. Zavisi to od stavby karkasy, pouzitej zmesi, aj dezenu. Aj ked teda celkovo to vyzera (podla tych meranych vysledkov) ze Schwalbe a Conti maju naskok pred ostatnymi. Za nimi je Specialized, aj ked im plaste robi myslim Maxis, ale je to rozdiel triedy. A potom sa pozres na com vyhravaju profici zavody a nemaju S-Works ale pekne Control, alebo inu odolnu variantu a mozes zahodit celu teoriu
Na rovnakých terénoch tu jazdím RaR EVO alebo teraz po novom Lite Skin a nikdy, slovom nikdy som bočnicu nepresekla ani neprerezala. A beriem to tak, že Schwalbe bez ochrany sú podľa všeobecného názoru asi "najpapierovejšie" plášte.
A pritom ak si vidiel fotky s pasáží rock garden na XC okruhu v Brne tak tam som jazdila niekoľko krát a Schwalbe Lite skin sú úplne v poho.
ty trblietky su v podstate dvojrozmerne, je to vyrazane z alu folie. predpokladam, ze by mohol vzniknut jezko, musi sa zakladova necistota v plasti odvalovat, a plocha ciastocka sa moc dobre odvalovat nebude, odstrediva sila ju proste naplocho pricapi na obvod. gumeny zmolok je v priereze gulaty a bude sa proste valit a balit na seba tmel.
Je to kombinácia Caffe Latex a Slime, preto tá zelená.
Teraz som kúpil Schwalbe - Joe´s No Flat. Celkom rýchlo dieru, zalepil. Bol zapichnutý a zalomený tŕň na behúni.
je dobry napad miesat tmely ?
nemozu sa "seknut" ?